Defender Ön Konsol

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteriner44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 262
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,230

veteriner44

Ana Kamp
Yer
Pütürge- Malatya
Muhteşem Defender modifikasyonları yapılıyor.Kasa hala aynı olduğundan sıfırından daha da kalite ve donanımda araçlar çıkıyor ortaya.
Yalnız bir şey dikkatimi çekti. Gerek motor, şanzıman, yürüyen aksamda gerekse kaporta iç - dış aksesuar donanımlarda çok güzel örnekler var.Ama Defender'lerin ön konsolu göğüs kısmı eski modellerde hiçte hoş olmayan bir görünümde.2009-2010 Modellerin ön göüğüsleri modifiye edilen araçlara takılabilse mükemmel ötesi olur. ( Örnek resimleri ekliyorum. ) Aracına onca modifikasyon yapanlar gördüm ama hiç kimse ön tarafa ( direksiyon simidi değişimi ve gösterge ledleri dışında ) bu ayrıntıya dikkat etmemiş.
20-40 bin tl harcayıpta sıfırından daha iyi araç yaptıktan sonra ne yapar eder o ön göüğüsü de değiştirirdim.
Acaba astronomik paralara mı mal oluyor, yoksa montajı mı problemler yumağı ?
Tabi ki benim aracımın motoru,yürüyeni iyi olsun estetik gerekmez diyenlere saygı duyuyuorum. Benim dikkatimi celbeden donanım ve estetiği de önemseyerek modifiyesini yapanların buna önem vermemesi.

Saygılarımla...

6E0EDADB96034502A1DA7D8A1F587AAA.jpg

land-rover-defender-svx51.jpg

land-rover-defender-svx-interior22.jpg

Land-Rover-Defender-2007-cockpit_high.jpg

20999511v8m.jpg

Etiketler
Ynt: Defender Ön Konsol

veteriner44' Alıntı:
Muhteşem Defender modifikasyonları yapılıyor.Kasa hala aynı olduğundan sıfırından daha da kalite ve donanımda araçlar çıkıyor ortaya.
Yalnız bir şey dikkatimi çekti. Gerek motor, şanzıman, yürüyen aksamda gerekse kaporta iç - dış aksesuar donanımlarda çok güzel örnekler var.Ama Defender'lerin ön konsolu göğüs kısmı eski modellerde hiçte hoş olmayan bir görünümde.2009-2010 Modellerin ön göüğüsleri modifiye edilen araçlara takılabilse mükemmel ötesi olur. ( Örnek resimleri ekliyorum. ) Aracına onca modifikasyon yapanlar gördüm ama hiç kimse ön tarafa ( direksiyon simidi değişimi ve gösterge ledleri dışında ) bu ayrıntıya dikkat etmemiş.
20-40 bin tl harcayıpta sıfırından daha iyi araç yaptıktan sonra ne yapar eder o ön göüğüsü de değiştirirdim.
Tabi ki benim aracımın motoru,yürüyeni iyi olsun estetik gerekmez diyenlere saygı duyuyuorum. Benim dikkatimi celbeden donanım ve estetiği de önemseyerek modifiyesini yapanların buna önem vermemesi.

Saygılarımla...

super dusunuyorsunuz , aynisini bende dusundum bu gogusluk icin 4000 kusur para istediler daha dugmeler gostergeler cart curt 6-7000 gibi rakamlara gidiyor bu parayada yazik dedik orda durduk

karakoosh' Alıntı:
super dusunuyorsunuz , aynisini bende dusundum bu gogusluk icin 4000 kusur para istediler daha dugmeler gostergeler cart curt 6-7000 gibi rakamlara gidiyor bu parayada yazik dedik orda durduk

o kadar mı? :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

ciddi bir para kaporta boya koltuk vs komple çıkıyor o paraya
bizim işyerine otokar 2010 bir tane geldi geçenlerde test etme imkanı buldum direksiyon sanki iyice cama yapışmış gibi geldi, şöför kısmı ya eskisine göre daha da darlaşmış ya da ben artık kilo işini abarttım ;D
ama puma motor bambaşka bir araç yapmış defenderi...

karakoosh' Alıntı:

Rakam gerçekten yüksekmiş. Rakam makul olsa bile, bence bu sitenin üyeleri daha çok aracın arazi yeteneğini geliştirici modifikasyonlara ilgi duyuyorlar, çamura girdiğinizde gösterge ve ön panelin görünümünün hiçbir önemi kalmıyor. Lastikler, ön-arka kilit, yükseklik vb. uygulamalar ön plana çıkıyor. Selamlar.

ben oyle hatirliyorum valla yanlissa cok kotu olurum ama sahibindende bir arkadasta on konsolun orta kismini satiyorlardi 650 liraya ona sormustum konsolun tamami mi diye adam abi naptin o konsol 4000 lira ciplagi demisti.

ah puma ah gene tusa bastiniz yara depresti

iş sadece ön konsul ile bitse ne güzel sadece tesisatı 2500 tl eskisini bile sıfırı ile yenilemek 1996 model olarak 3000 tl yi buluyor

Benim meslek yaşamım Defenderlerin üzerinde geçti, bence ön panelin tasarımı gayet başarılı ve işlevsel (Kişisel Görüşümdür.). Ben plastik malzemeyi yakıştıramıyorum Defender'e, aracın içinde plastik malzeme yerine Tom Raider filminde kullanılan araçtaki gibi alüminyum malzemeden faydalanılabilir bence, selamlar.

veteriner44' Alıntı:

Saygılarımla...

Merhaba ben kısaca bir not düşmek istedim, Belki fikir açısından yardımı olur.

Öncelikle Bahsettiğiniz ön göğüs eski model defender lara da takilabilir diye düşünüyorum. (Takmayı Denemedik uygulanamamasından dolayı değil eskisine karar vermiş olmamızdan dolayı)

Bizim Ön göğüs ü (2007 model sonrası ile) değiştirmeyişimizin sebepleri şunlardı.

1. Öndeki Mandallı Havalandırma Kanalları (FLAP) Yeni modellerde yok. Yeri var ama kendi yok ;D , Yeni model göğsü takarsanız o mandallı hava kanallarını kapatmanız ve devre dışı bırakmanız gerekecektir. (Nedense ben o FLAP lı kısmı çok seviyorum. ;D )
2. Nekadar basit Okadar iyi Prensibi, ;), Ve Yeni göğsün içinde Klima da dahil bir çok ekipman var. Sorun çıkarsa söküp takmak bayağı bir problem olur diye düşündük.
3. Duygusal kısmını şahsen hiç düşünmedim, maliyeti kosununda bir fikrim yok. Ama işe başlarken kesin hedef olarak 2007 öncesi göğüs kararını vermiştik.

fiber işi uğraşan arkadaşlar bu işi başarır flap kolların dışarıda bırakacak teyp ve telsiz için yeri olan göstergelerle en sağdaki tutamağa kadar olan yere kaplama plastik yapabilir ama kalorifer borusu çıkıntısı flap kolları girişi çakmaklığın arka tarafı offff girişi çıkış çok oldu bir anda estetik bozuldu :smiley:

kokteknik' Alıntı:
bence tüm defender kullanıcıların buna ihtiyacı var birimiz alıp kalıbını yaptırıp diğer arkadaşlarmıza göndericez

Bilindigi gibi bu camiada kullandigimiz araclarin cok cok buyuk bir bolumu 15-20 yasindaki Defender'lar .. sozu gecen on konsollarin ise yas'i sadece 3-4 .. eminim yakinda bu yeni model parcalar ikinci ele dogru duserek daha ucuz olacaktir o zaman dusunmek daha kolay olacaktir

kokteknik' Alıntı:
bence tüm defender kullanıcıların buna ihtiyacı var birimiz alıp kalıbını yaptırıp diğer arkadaşlarmıza göndericez
merhabalar gerçekten bunu yapabilirseniz yuzlerce LR ci adına duacınız olurum yanii :smiley:))))
viteslerin etrafında yer kaplamayan ve çok işlevsel duruyor bence tebrikler...

2.mahmut' Alıntı:
merhabalar gerçekten bunu yapabilirseniz yuzlerce LR ci adına duacınız olurum yanii :smiley:))))
viteslerin etrafında yer kaplamayan ve çok işlevsel duruyor bence tebrikler...
ben biraz uğraşıyım sizede bu başlıktan gelişmeleri ve satışları gösteririm

kokteknik' Alıntı:

Onaran Kardeşler bunun kalıbını çıkarır bence :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR