Defender için Aldığımız Yedek Parçalar ve Fiyatları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bora1071 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 132
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,680

Etiketler
Ynt: Defender için Aldığımız Yedek Parçalar ve Fiyatları

cumartesi günü debraj alt üst merkez değiştirdim 180 tl

arka amortisorleri değiştim 2 adet 130 tl işçilik hariç tabi işçilik 200 tl

20 gün öncede baskıyı değişmiştim yine orjinal 320 tl bu biraz kazık geldi bana

LaNDROWER-53' Alıntı:
cumartesi günü debraj alt üst merkez değiştirdim 180 tl

arka amortisorleri değiştim 2 adet 130 tl işçilik hariç tabi işçilik 200 tl

20 gün öncede baskıyı değişmiştim yine orjinal 320 tl bu biraz kazık geldi bana

baskı valeo markaysa normal karşılanabilir bence :smiley: ben mapa diye yerli ürün takmıştım aracıma baskı balata + çatalı 175 tl idi ;)

yardımcı ol o zaman bırader geri vitese koyunca hopluyo araba bide rolantide giderken derdi ne aracın

LaNDROWER-53' Alıntı:
yardımcı ol o zaman bırader geri vitese koyunca hopluyo araba bide rolantide giderken derdi ne aracın
Yedek parça konusunda ve işçilikfiyatı için demiştim fakat anlattğın sıkıntı büyük ihtimal arka kampana içi paslanmıştır ve frenleler tutma yapıyordur. Eger sıkıntı o değilse el frenidir diye tahmin ediyorum. Rizede yaşıyorsun heralde Trabzon'a gelirsen benim ustama götürürüz uygun fiyata yapar. Sadece anlattığın sıkıntı değil, diğer sıkıntılarınıda.

taha bey benimde bu tip bir sorun olabilirmi acaba benim araçta benzinli 90 kmyi aşmıyor ama görünürde bir problem yok araç sanki frenler tutuyor diye gittim ancak önlerde bir problem yok ancak dediğiniz gibi arka kampanalara baktırmadım

foremost' Alıntı:
taha bey benimde bu tip bir sorun olabilirmi acaba benim araçta benzinli 90 kmyi aşmıyor ama görünürde bir problem yok araç sanki frenler tutuyor diye gittim ancak önlerde bir problem yok ancak dediğiniz gibi arka kampanalara baktırmadım
Bu konularda çok bilgili değilim. Kampana ile ilgili probleminizi şöyle test edebilirsiniz; aracı düz bir alanda 5-10 km civarına çıkarın sonra boşa atın aracın tepkisine bakın gerekli ilerlemeyi yapmıyorsa aracınızı frenciye götürün. Yada kriko ile aracınızı kaldırın elinizle tekerlei döndürün (normal bir kuvvetle) 1 - 1,5 tur arası dönmesi gerekir dönmüyorsa sıkıntı vardır. Sizin sıkıntınızın fren ayarından olduğunu sanmıyorum. Karbüratörden olabilir, pompadan olabilir, eksozsun herangibir kısmı (susturucusu,çıkışı, borusu) gereğinden ufaksa olabilir. Yani buradan fikir yürütmek çok zor en iyisi iyi ve güvenilir bir ustaya göstermek.

peki taha bey bu dediklerinizi uygulayıp tatmın olmassam bir ustaya gideceğim direk götürüp kasap misali kesilmeyelim teşekkürler

tahaozak' Alıntı:
Yedek parça konusunda ve işçilikfiyatı için demiştim fakat anlattğın sıkıntı büyük ihtimal arka kampana içi paslanmıştır ve frenleler tutma yapıyordur. Eger sıkıntı o değilse el frenidir diye tahmin ediyorum. Rizede yaşıyorsun heralde Trabzon'a gelirsen benim ustama götürürüz uygun fiyata yapar. Sadece anlattığın sıkıntı değil, diğer sıkıntılarınıda.

Zaten trabzona getiriyom sürekli 2 defa geldim.Sultan ve yaşar günnar ustaya arka baskıların bitanesi yamulmuştu ondandır dediler değiştik ama yine aynı.

senin ustan hangisi bi gün yine gelicem zaten bakalım

LaNDROWER-53' Alıntı:
Zaten trabzona getiriyom sürekli 2 defa geldim.Sultan ve yaşar günnar ustaya arka baskıların bitanesi yamulmuştu ondandır dediler değiştik ama yine aynı.

senin ustan hangisi bi gün yine gelicem zaten bakalım
Benim ustam Şenol Şahin. demirkırlar oto sanayinde.

foremost' Alıntı:

kampanara baktırdınızmı sonuc ne oldu lastık ebatları nedır? km yanlış gösterıyor olmasın bendede bunun gıbı bı sıkıntı vardıye duşunu yordum 70 km sabıt hıda ıken otoban hız olcumunde 76 yazdı sıkıntı yok dıye duşundum kendımce benın lastıkler lassa 7,5 r 16 c maxmum sürat ne yapılabilir 110 benzınli ile ?

DR.ÖZHAN' Alıntı:
kampanara baktırdınızmı sonuc ne oldu lastık ebatları nedır? km yanlış gösterıyor olmasın bendede bunun gıbı bı sıkıntı vardıye duşunu yordum 70 km sabıt hıda ıken otoban hız olcumunde 76 yazdı sıkıntı yok dıye duşundum kendımce benın lastıkler lassa 7,5 r 16 c maxmum sürat ne yapılabilir 110 benzınli ile ?
Arkadaşın problemi şanzımanda geri vites dişlisi çıktı. Sizin lastik ebadınız 235-85-16 ya denk geliyor yani defender a en uygun lastik. Benzinlinin maximum suratini bilmiyorum. Motor gitsede Lt 77 şanzıman bırakmıyor :smiley:). Tahminen söylüyorum maximum surati 110-120 olması gerek.

tahaozak' Alıntı:
Arkadaşın problemi şanzımanda geri vites dişlisi çıktı. Sizin lastik ebadınız 235-85-16 ya denk geliyor yani defender a en uygun lastik. Benzinlinin maximum suratini bilmiyorum. Motor gitsede Lt 77 şanzıman bırakmıyor :smiley:). Tahminen söylüyorum maximum surati 110-120 olması gerek.

en fazla 90 yaptıgıma göre 7 eksik gösterıyor olabılırmı km saati 97 normal ozaman geçı bu ara cok sevdğim bi söz var ne yapcan bu aracı dedıklerınde hız için değil haz için aldım dıyorum sonuçta 90 da yeter tr yollarında.. yoldan sonrası kolay olsun defender olsun ;D ;D

DR.ÖZHAN' Alıntı:
en fazla 90 yaptıgıma göre 7 eksik gösterıyor olabılırmı km saati 97 normal ozaman geçı bu ara cok sevdğim bi söz var ne yapcan bu aracı dedıklerınde hız için değil haz için aldım dıyorum sonuçta 90 da yeter tr yollarında.. yoldan sonrası kolay olsun defender olsun ;D ;D
İsteyen istediğini desin ..Yolun bittiği yerde bizim araçlar başlar ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR