Defender da alttan gelen ses...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutvet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,529

umutvet

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Web
www.fulyavet.com
Merhaba,
en sonunda defender ımı aldım. benzinli-lpg li 92 model. balatalar değişti, subap ayarı yapıldı, karbüratör temizlendi ve çocuğun sesi soluğu yerine geldi. :smiley:
iki üç gündür dikkatimi çeken birşey var. trafikte yavaşlarken boşa aldığımda hareket halinde iken alltan bir ses geliyor. viteste iken bu ses yok. ve hızım kesilip durmaya yaklaştığımda ses aralığı azalıyor. bildiğim kadarıyla yağları ile ilgili bir eksiklik yok.
biliyorum defender da seslere alışmalıyız ama hastalığı da kronikleştirmemekte fayda var.
iş yerim balmumcu da bu yakada önerebileceğiniz defender ustalarına da açığım... :smiley:
yardımlarınıza şimdiden teşekküler...

umut...

Etiketler
Ynt: Defender da alttan gelen ses...

Defender kol burçları yerli olanlar 1 yıl kadar dayanıyor durma kalkmada böyle sesler çıkarabiliyor. Ayrıca şanzımanlarda başlayıp şaft ve kayıcılara kadar uzanan sistemde yıllar içinde oluşan boşluklar da aynı sesi çıkarıyor , bu durumda kalkarken de ses oluyor , birazını düzeltmek birazını da duymamak en iyisi... Aracınız hayırlı uğurlu olsun , kazasız belasız güle güle kullanın..

güle güle kullanın, bahsettiğiniz sesi yaparken hafifçe el freni ile yukarı aşağı oynayın ltf, eğer ses değişirse el freni sıkı ayarlanmıştır, veya kol tam aşağı inmemiş.
Aracınızın fotolarını ben de merak ediyorum.

Aracınız hayırlı olsun.

Dört gün önce, benim Defender'ımda da: kalkışlarda - bazen boşta iken - bazen düşük devirlerde seyir halinde ve trafikte dur/kalklarda tamamen ayarsız ama sabit bir metal vurma sesi çıkmaya başladı. Aracın herşeyini kontrol ettim, hiçbir sorun yok. Ses yukarıda saydığım durumlarda arada bazen yapıyor, bazen yapmıyordu.Ustama gittim: ustam ile maslakta tur atarken hiçbir ses çıkmadı ( o gün maslak'a giderken, evden çıktığımdan beri bu ses çıkmıyordu :D ). Ustam benim paranoyam ile espiri yapmaya başladı, sonunda maslak tarfiğinde nihayet sesi duyduk :D :D :D

Dükkana geri döndük, araç rolantideyken vuruntu devam ediyordu. Ustam: önkapı - arka kapı arası hizzasında aşağı eğilmemi ve egsoz borusunu ayağım ile itmemi söyledi. Yaptım ve ses kesildi ;D ;D ;D
Tam belirtilen yerde, egsoz borusunun şaseye tutturulduğu bir kulak var, biraz gevşemiş ve motor devrine göre bazen bahsettiğim metal vuruntu sesi yapıyordu. WD40 sıkıp biraz daha sıkıştırdım, ses kesildi.

Sizin aracınızdaki problem budur demiyorum ama ustamdan öğrendiğim bir Defender gerçeği var: sorun tespit ederken, olabilecek en basit olasılıklardan en kapsamlı olan detaylara bakarak kontrollerinizi yapın derim :smiley:

Tekrar hayırlı olsun aracınız.

Barış

suyabatmaz' Alıntı:
Aracınız hayırlı olsun.

Dört gün önce, benim Defender'ımda da: kalkışlarda - bazen boşta iken - bazen düşük devirlerde seyir halinde ve trafikte dur/kalklarda tamamen ayarsız ama sabit bir metal vurma sesi çıkmaya başladı. Aracın herşeyini kontrol ettim, hiçbir sorun yok. Ses yukarıda saydığım durumlarda arada bazen yapıyor, bazen yapmıyordu.Ustama gittim: ustam ile maslakta tur atarken hiçbir ses çıkmadı ( o gün maslak'a giderken, evden çıktığımdan beri bu ses çıkmıyordu :D ). Ustam benim paranoyam ile espiri yapmaya başladı, sonunda maslak tarfiğinde nihayet sesi duyduk :D :D :D

Dükkana geri döndük, araç rolantideyken vuruntu devam ediyordu. Ustam: önkapı - arka kapı arası hizzasında aşağı eğilmemi ve egsoz borusunu ayağım ile itmemi söyledi. Yaptım ve ses kesildi ;D ;D ;D
Tam belirtilen yerde, egsoz borusunun şaseye tutturulduğu bir kulak var, biraz gevşemiş ve motor devrine göre bazen bahsettiğim metal vuruntu sesi yapıyordu. WD40 sıkıp biraz daha sıkıştırdım, ses kesildi.

Keşke her sorunun çözümü bu şekilde basit olabilse

Sizin aracınızdaki problem budur demiyorum ama ustamdan öğrendiğim bir Defender gerçeği var: sorun tespit ederken, olabilecek en basit olasılıklardan en kapsamlı olan detaylara bakarak kontrollerinizi yapın derim :smiley:

Tekrar hayırlı olsun aracınız.

Barış

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR