Defender camper projem

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bymuammer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,610

Etiketler

Ynt: Defender Camper Projem

teşekkür ederim ilginiz için. bitince güzel birşey olacak inş. :smiley:

bitmiş hali buna benzer birşey olacak

dsc_0080.jpg

14898598fo.jpg

IMG_2713.jpg

55881.jpg

Merhaba,
Öncelikle kolaylıklar dilerim.
Kaç kişilik bir seyahat veya kamp için düşünerek hazırlıyorsunuz acaba aracı?
Konaklama için pop-up tavanda 2 kişi, arkada da 2 kişi dersek toplam 4 kişi sorunsuz barınır herhalde ama arka koltuk olmadığı için seyahat esnasında iki kişi rahatsız mı olur acaba diye düşünüyorum.

schweps' Alıntı:
Merhaba,
Öncelikle kolaylıklar dilerim.
Kaç kişilik bir seyahat veya kamp için düşünerek hazırlıyorsunuz acaba aracı?
Konaklama için pop-up tavanda 2 kişi, arkada da 2 kişi dersek toplam 4 kişi sorunsuz barınır herhalde ama arka koltuk olmadığı için seyahat esnasında iki kişi rahatsız mı olur acaba diye düşünüyorum.

merhabalar teşekkür ederim :smiley:

5 kişi seyahat için düşünüyoruz. ben eşim ve 3 tane çocuk biri şuan 4 yaşında diğerleri ikiz 1 yaşında :smiley: arka 3 kişilik yolcu koltuğu var araçta üzerinde biraz oynama yapıldı sadece açılır kapanır birşey yapıldı. hatta bunun dışında 2 kişilik en arka bağajda bulunan koltukta mevcut seyahat halinde 7 kişi oturma alanı var.

Sketchup çizimlerinizde ilave koltuklar gözükmüyor sanırım.
Benzer bir camper detaylarını ekteki videoda görebilirsiniz. Belki izlemişsinizdir. İzlemediyseniz esinlenecek bir şeyler çıkabilir.

https://youtu.be/FJT8lPtWkAQ

Ynt: Defender camper projem

2. Çizimde arka koktular kapalı hali mevcut ilk cizimdede açık hali ama yan görüntü olduğu için pek anlaşılmıyor sanirim. Evet bi videoyu çok kez izledim buradanda aldigim şeyler oldu :smiley: :smiley:

Muammer bey merhabalar,

tavanı direk açmaya kalkarsanız hem su sızdırmazlığınız riske girecektir hemde kasanızdaki burkulma direnciniz düşük olup araçta yamulma olacaktır. Yurtdışında bu iş için, tavana çerçeve şeklinde profil dönerek yapıyor herkes. Tavanı arkadan 2-3 cm kısaltarak profil dönmeniz daha sağlıklı olacaktır hemde tavandaki yatak tabanını koymak için size alan kazandıracaktır.

Ek olarak tavan amortisör sistemi için de, yatak bazalarının mekanizmalarını kullanılıyor. Bunuda fikir olarak vermek istedim.

Projenizde başarılar dilerim :smiley:

defender-110.jpg

Gilga' Alıntı:
Muammer bey merhabalar,

tavanı direk açmaya kalkarsanız hem su sızdırmazlığınız riske girecektir hemde kasanızdaki burkulma direnciniz düşük olup araçta yamulma olacaktır. Yurtdışında bu iş için, tavana çerçeve şeklinde profil dönerek yapıyor herkes. Tavanı arkadan 2-3 cm kısaltarak profil dönmeniz daha sağlıklı olacaktır hemde tavandaki yatak tabanını koymak için size alan kazandıracaktır.

Ek olarak tavan amortisör sistemi için de, yatak bazalarının mekanizmalarını kullanılıyor. Bunuda fikir olarak vermek istedim.

Projenizde başarılar dilerim :smiley:

defender-110.jpg

merhabalar...

ilginiz için teşekkürler. aracı yükseltmek istemediğimiz için yükseklik hariç bizde aynı uygulamayı yaptık komple çerçeve dönüldü hem açılan kısma hemde sabit olan kısma orjinal tavan montaj yerlerinden civatalandı yaklaşık 50 civata ile :smiley: . esneme felan söz konusu değil şimdilik. amatsör işinde bir sıkıntı yaşadık baza için olanları deneyeceğiz çok teşekkürler bilgi için. çerçeve aşağıdaki fotoğraftaki gibi sanırım kafi gelir

P_20150502_190543.jpg

maaşallah inş. projenizde aksilik çıkmaksızın tez zamanda bitirirsiniz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR