itfaiyeci
dostluk kazansın
aynı sorun bendede var ısıtma bujilerini 5-10 defe aç kapa ancak çalışıyor....bende değiştirecem galiba ....siz bi yapın bakalım fiat alalım bizde değiştirelim....pahalı olursa baharı bekleriz
Uzun süre kontak açık beklemeyin. Geçmiş olsun.Arkadaşlar anladığımı anlatayım şimdi ısıtma bujileri gitmiş onlar değişti 80 tl bujiler buji beyni varmış onu bulamamışlar direk kontağa bağlamış elektrikçi 20 tl 30 tl de araçla ilgilenen usta etti 130 tl ....
evet bitti şimdilik çalışıyor....şimdi çalışıyor sıkıntı bitti doğru mu
Isıtıcıyı aldım kendim taktım gösterge. Tablasında boş olana taktım kontağı açıyorum bekliyorum lamba sönenee kadar çalıştırıyorum tek marş hava sıcaklığına göre değişiyor ısınması göstergeyi söktüm yağ lambasını bozdum akü lambasını bozdum uğraştım düzeldi lamba sönmede çalıştırsak bujiler yanıyormuş hep dizel kullandım bd30 motor hariç diğerleri kışın hep sıkıntı veriyordu serieste tek marşta çalışıyorduArkadaşlar anladığımı anlatayım şimdi ısıtma bujileri gitmiş onlar değişti 80 tl bujiler buji beyni varmış onu bulamamışlar direk kontağa bağlamış elektrikçi 20 tl 30 tl de araçla ilgilenen usta etti 130 tl ....
Elektronik ateşleme nasıl birşey ilk defa duydum ?Benzinli demediğiniz için şahsen ben dizel düşünerek yorum yaptım.
Gıy gıy ı önlemek için en az 110 Ya da 105 amper akü ve yapmadıysanız elektronik ateşleme ye geçmeniz yeterli olacaktır.
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yuh ErdalElektronik ateşleme nasıl birşey ilk defa duydum ?
Vallah ilk defa duydumYuh Erdal![]()
Nasıl Defendercı Seriescisin olm sen?
Ben seriesi elektronik ateşlemeye çevirmiştim. Platinsiz manyetik ateşlemeli distribütör, yüksek voltak bobin, ona uygun kablo ve bujiler. Cillop gibi olduydu, Ankarada malum platin ayarı yapacak ustaların %99'u öldüğü yada 98 yaşında olduğundan nefret edip böyle yapmıştım. Kışın çalışması vs çok çook fark ediyor.
Alalım sana bi td5 elektroniğin Allahını öğren, kurtul şu Defenderdan bilmemnedenVallah ilk defa duydum![]()
![]()
Vallah ilk defa duydum![]()
![]()
Defender den çok memnunum van sanayi yolunu unuttumAlalım sana bi td5 elektroniğin Allahını öğren, kurtul şu Defenderdan bilmemneden)))
Yok abi bir kaç kablo biri enjektöre bir akü biri kontak şeması var kutusunda geçen ay değiştirmiştim zorlandığım yer gösterge paneli orda boş bi lambaya takayım derken anlamadım yağ müşiri yandı akü yağ lambasını bozdum sakin kafa ile diğer gün yaptım ama yağ müşiri aldımbu ısıtıcıları değiştirmek zor bişeymi bi ince ayar falan gerekiyormu ....bizde yapabilirmiyiz acaba....bi de bu bujilerin sağlam olup olmadığını nasıl anlarız.....hepsini bir mi değiştirmek gerekiyor
Sizin araç dizel mibu ısıtıcıları değiştirmek zor bişeymi bi ince ayar falan gerekiyormu ....bizde yapabilirmiyiz acaba....bi de bu bujilerin sağlam olup olmadığını nasıl anlarız.....hepsini bir mi değiştirmek gerekiyor