Defender Ambulans Ve Nissan Bd30

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan reha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,412
Ynt: Defender Ambulans Ve Nissan Bd30

Arkadaşlar,
BD30 takılı, Land Rover Defender Ambulans aracım ile yaşadığım tecrübleri sizinle paylaşmak istiyorum. Belki, benim gibi kafasında soru işareti olan arkadaşlarımıza bir faydası olur..

1) Aracın ağırlığı : 2860kg (içinde 2 yolcu ile)
2) Performansı tatmin edici..
a) Hiçbir zaman bir Turbo motor kadar atik olamayacağı aşikar
b) Ama hiçbir Turbo motorun da bu kadar "tasasız" olmayacağı da..
3) Yakıt sarfiyatı: 2 hafta içinde 4252km için yakıt hesabını tutmuşum... 446lt mazot tuketmişim.
4) Aracın en tatlı hızı "bence" 80km/saat .. 90km/saat biraz gürültülü ama yine de güzel.. 100km/saat zorlamaya başlıyor ama 120km/saat de gördüm birara..

Sonuç olarak, doğru karar verdiğime kanaat getirdim. Yorum ve bilgilerini paylaşan arkadaşlarımıza tekrar teşekkürler ederim, reha

Etiketler

Hayırlı olsun gönlünüzce kullanman nasip olsun
dediğiniz gibi yakıt maliyeti çok iyi
atiklik dışında güç sorunu yok
turbo opsiyonu açık
ambulans kasa olmasına rağmen çok iyi değerler elde etmişsiniz
benim 110 kasa ile neredeyse aynı
motor extra yük veya lastik çapından beklenenden az etkileniyor 35'' le hala 2 vitesle kalkış yapıyorum

teşekkür ederim cevap için, özür dilerim yukarıda yazıyormuş zaten, dikkat edememişim.

Reha Bey, nerede yaptırdınız ve yaklaşık maliyeti ne oldu? (Özel nedenlerden ötürü söylemezseniz alınmam.)

Selamlar
hesap, hikaye ve de para kısmı o kadar karmaşık ki.. Önce benzinli bir Rehabulans ile başlandı.. fiyatı "piyasadan bir parça düşük idi".. Daha sonra kasasının olduğu gibi soyuldu (bir arkadaşımla birlikte yaptık) , içi köpük kaplandı .. daha sonra içine bir usta girdi ama biraz daha araç bitmese idi mesleği bırakacak idi .. o derece ve içinin masrafı çok sevdiğim bir ağabeyimin hediyesi idi ve bu yüzden bilemiyorum. Daha sonra "arkadaki bölümü" söküp bir BD30 takılı olan başka bir araca takıldı .. bakımı vs. vs. daha sonra içine musluk, masa, hidrofor eklendi.. Ve hatta bazı parçaları MKG ağebey hediye etti.. sonuç: emin olun en hesabı kaçırdım..

Ancak, benim ki gibi "tam gönlünce" birşey istediğiniz zaman rakkam olmayacak yerlere gidiyor.. Belki de en makulu baştan bir 300TDi ambulans almak idi ama maalesef şartlarım uygun değil.. iyi günler dilerim, reha

Son husus önemliymiş. Böylece uzun kamplı gezilerde otel konaklamasına gerek kalmaz.

Reha Bey merhaba,
Yeni aracınız hayırlı olsun.
Eylül'den bu yana epey daha yol yapmışsınızdır herhalde.
BD30 hakkındaki güncel düşünceleriniz nedir?
Aracın fotoğraflarını da paylaşacabilir misiniz?
İyi günler.

Selamlar
cok tesekkurler.. Aracın motoru gayet güzel çalışıyor ve dişli oranı da1.41.. benim beklentileirme göre "ihtiyacımı" görüyor.. Yılın başında da klima takıldı. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta (proje başında aklımıza gelmemiş idi) :

BD30 düşük devir seven bir motor.. Dolayısı ile "motoru üzmeyen" son hız 90 civarında. Gaza bastığınız durumda gidiyor ama sesinden "bunu severek yapmadığını" anlıyorsunuz..

Benim için çok büyük dert değil ama bunu bilerek projeye başlamak gerek.. Fotoğraflar için de, ilk fırsatta eklerim, bu aralar çok yoğunum.. iyi günler dilerim, reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR