Defender Almayi Dusunuyorum Acil!!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Asfyrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,324

Asfyrs

Yeni Üye
Selam abilerim ben defender almayi dusunuyorum. Nelere dikkat etmeliyim hangi modeli tutulur tutulmaz yardimci olursaniz cok sevinirim ....

Etiketler
A.s dostum. Ben 1 ay önce 92 model 110luk düz dizel aldım çok memnunum. Formda bu konu hakkinda acilmis basliklar var. Sordugum 10 kişiden 7 si turbo dizel 3 ise düz dizel önerdi. Ama turbo dizeller pahalı geldi bana. Defenderde konfor arama. Düz yolda rahatlıkla 120 yi basiyorum. 130 u zorluyorum:smiley: hidrolik direksiyon şart. İlgiden sıkılacsksin. Gözler hep üzerinde olacak. Ben defenderimden memnunum.

Merhabalar;
Oncelikle ihtiyaciniza gore bir kasa tipi belirleyin derim, yani off road mu yapacaksiniz, yoksa gunluk kullanim icin mi? yani defender ama hangi kasasi, 90, 110, 130? ve sonra acik kasa mi kapali kasa mi?
Piyasada en fazla olan kasa 110'luk Station Wagon tipi olanlar, en cok tutulan da bu kasa diyebilirim (sahsi fikrim).
Kasa tipi belirledikten sonra motor seceneklerine yonelebilirsiniz... Dizel mi benzinli mi, turbo dizel mi, V8 benzinli mi? Bu motor seceneklerinin kapasiteleri ve yapabildikleri, yakit sarfiyati gibi bilgiler de daha onceden acilmis konularda mevcut.
Hayirlisi olsun insallah...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Şu kesin ki radara da girmezsiniz yokuşlarda kamyonlar size sol çekerken ıslık çalıp yolun sağ tarafındaki manzarayı seyir ediyormuş gibi yaparsınız tabi bu dediğim düz dizel alırsanız

Hocam sürekli bu aracı kullanmayı düşünüyorsanız yani 2. Araç olmayacaksa ve bütceniz 25 35 arasındaysa ya disco1 bakın yada grand cherokee yoksa çok yorar

Sent from my iPhone using Tapatalk

Arkadaşlar öğretim görevlisiyim ama sürekli defender topluyorum satıp yenisini topluyorum zaman geçiriyorum.Defenderi çok iyi bilen biriyim araçın hız limiti 140 tamamını araç yapıyor fakat defenderler hız yapmak için üretilmemiştir.Asfaltda kötü arazide üzerine araç yoktur araçınız biraz bakımlıysa sanayiye kolay kolay uğramazsınız araçda beyin nerdeyse yoktur tamamı mekanik üzerine kurulmuştur buda arıza riskini milumuna cekiyor.
Defender alacaksanız dikkat etmeniz gerekenler.
1.kaporta ( kaporta alimunyum olduğundan araçlarda dalga olur mümkün olduğu kadar macunlanmamış olması tavsiye edilir .
2.şanzuman ve yavru şanzuman düzgün çalışıyor olmalıdır.

motor önemli değildir . Ayrıca defender motorları buhar yapar buharı kesemezsiniz soba borusu gibi üflemesin yeter.

kesinlikle 92 model ve altı defender alma araçlar 93 ve üstü olsun. 4 disk fren 3 yöne acılan kasa kapakları 93 de başlıyor .Düz 2500 dizel alacaksanız 93-95 arası idealdir. hidrolik direksiyon kısmına gelince orjinal 4500 tl dir başka marka takarsanız 1000- 1500 tl civarıdır.bmv - mercedes uyumludur
tdi motorlar fiyat olarak biraz pahalıdır ama güzel araçlardır.

ben aylardır takip ediyorum ama istedimi bulamadım mazotlu alıcaktım herkez dediki traktör gibidir motoru çok ses yapıyor yada gitmiyor benzinli alıyosun onuda beyenmiyolar bunun ortası tabiki mutlaka iyiysi olsun ama fırsat ve avantajlarada dayalı yani benzinli 93 model 2.5 110 luk buldu zaman insanlar almasınmı.

nissan motorlusu orjinal versiyon olarak yok sadece adepte edilmesi kolay olan bd30 serisi nissan motor ile upgrade edilmiş modeller var ki sonradan kullanıcı tarafından değiştirilmiş olan araçlardır şu da var bd30 motor takıp memnun olmayan daha herhangi bir paylaşımda bulunmadı yani ideal sonradan takılacak motorlardan biri

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR