Defender Alacağım Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayt07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,180

ayt07

LR Discovery I 95 V8
Yer
Antalya
Merhaba,
Arkadaşlar şu an araç alma arifesindeyim diyebilirim. Toplanacak bir araç almaktansa binilebilecek durumda az masraflı olan bir araç almak daha uygun bir tercih gibi geldi. Uzun süre forumu okuduktan ve araştırma yaptıktan sonra, bütçeme göre bir kaç tane defender buldum. Sizlerin deneyimleri ve bilgileri ışığında aşağıdaki araçların durumunu öğrenmek istiyorum. Umuyorum ki araçları yakından görmüş arkadaşlarımız olabilir bu durumda verecekleri bilgiler çok daha faydalı olacaktır. Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz önemli, şimdiden cevaplayan arkadaşlarıma teşekkür ederim.
iyi haftasonları, kazasız sürüşler... murat :smiley:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-defender-land-rover-defender-110-1/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-defender-138000-km-de-1993-model-defender-6-1-otomobil/detay

Etiketler
Ynt: Defender Alacağım Yardım

Dünyamıza hoşgeldiniz :smiley: Umarım gönlünüze göre bir tane bulursunuz..Öncelikle neden benzinli diye sorsam ? Defender almaktaki amacınız nedir ? Hafif Off-Road , Kamp ve Geziler ya da Ağır Off-Road ? Ben yaklaşık 20 gün önce 87 model Düz Dizel bir 110 SW aldım..Amacım Kamp ve Gezi olduğundan en uygununun dizel olacağına karar verdim..

Saygılarımla

Cenk

Cenk Bey selamlar,

Cevap için öncelikle teşekkür ederim, hoşbuldum :D Neden benzinli, aslında çok düşününce daha basit ve sessiz olduğunu düşündüğüm için ve genelliklede benzinliler LPG li ve yakıt durumları da böylece oldukca ekonomik oluyor. Dizellerin oldukca gürültülü oldugunu biliyorum. Almayı istemekteki amacım; Ailece gezi kamp gerektiğinde kimsenin gidemeyeceği alanlara gidebilmek. Belkide ilerde imkan olursa aracımla birkaç ülke gezebilmek. Offroad kısmına gelince daha evvel hiç tecrübem olmadı, sanırım sudan geçmek yada patikada kullanmak dışında defenderıma kıyamam offroad yapmaya ;D
Sizinde aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanızı dilerim. selamlar murat

Arkadaşlar yokmu araçlar hakkında yorum yapacak üstadlarımız .

ayt07' Alıntı:
Cenk Bey selamlar,

Offroad kısmına gelince daha evvel hiç tecrübem olmadı, sanırım sudan geçmek yada patikada kullanmak dışında defenderıma kıyamam offroad yapmaya ;D
Sizinde aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanızı dilerim. selamlar murat

Murat Bey ;

Aslında Defender sahibi olma amaçlarımız çokça örtüşüyor.Size şöyle söyleyebilirim..Benzinli Defender'ın motor ömrü uzundur , parçası ucuzdur fakat LPG taktığınızda bile km'de 30 kuruştan aşağı yaktığı pek görülmemiştir..Dizel de 30 Kuruş yakar ...Yani aralarında fark yok..Ayrıca ileride ( ki bu mutlaka başınıza gelecektir ) motor değiştirmek ve daha modern bir motor takmak istediğinizde Benzinli Defender size çok çeşitli alternatif sunamayacaktır..Buna karşılık Dizel Defender'da 300 TDI , Duratorque ( Puma ) yada TD5 gibi alternatifleriniz olacaktır..Siteyi biraz incelediğinizde ağır off-road yapan üstadlarımızın genelde tercihleri benzinli fakat bizim gibi kamp ve uzun soluklu gezi severlerin ise tercihlerinin dizel olduğunu göreceksiniz.

Bence her iki çeşit Defender'a binip ondan sonra karar vermelisiniz..

Saygılarımla

Cenk

Aracları yakından görmedigimiz icin ancak resimde gördüklerimiz kadar yorum yapabiliriz.
55 plakalı arac nerdeyse 61 plakalı araca göre 3 kat yol almış
55 plakalı arac 91 model 61 plakalı arac 93 model
55 plakalı arac 61 plakalı aractan 250 lira daha ucuz.(pek önemli degil ama olsun) ;D
55 plakalı aracta ceki demiri var
55 plakalı arac hidrolik direksiyon 61 plakalı aracta varmı yokmu bilmiyıorum büyük ihtimal vardır ama belirtilmemiş.
55 plakalı arac resimdende anlaşıldıgı gibi ic döşemesi cok temiz aracın boyasıda cok güzel derli toplu bi arac.
65 plakalı arac ic döşemesi yıpranmış ve yırtık koltugun süngerleri cıkmış dışarı aracın boyasıda yer yer kalkmış.
55 plakalı arac ialana ''DEFENDER 110'' yazmış 65 plakalı arac ''1993 model defender 6+1 otomobil'' yazmış ( Bu araca otomobil diyen dilinii arı soksun) ;D
Resme baktıgımda bu ayrıntılar dikkatimi cekti ama aracın yürür aksamı motor durumu nedir bilemeyiz ben olsam hemen 55 plakalı aracı alırdım.Ama araclardan birini alamadan önce sahipleri ile telefonda görüşüp yakıt durumu arac hakkında istediklerinizi ayrıntılı ögrenin derim.

Cenk bey , sadece puma motorlu dizel bir defender kullanma şansım oldu :smiley: gayet de güzel bir arabaydı cok beğendim. fakat dizel defender alıp iş puma motor takmaya geldiğinde maliyet ortada 10000 tl cik. Yani bu kampanya beni aşar, aşacağı için de standart dizelin sesi benide üzer :smiley: Birde ilk alım maliyet açısından benzinli benim için daha uygun olacak. Sonuçta arkadaşlarımız dediği gibi ''Defender almak cesaret ister'' gaza geldim, cesaretlendim :D
saygılarımla, murat

ayt07' Alıntı:
Cenk bey , sadece puma motorlu dizel bir defender kullanma şansım oldu :smiley: gayet de güzel bir arabaydı cok beğendim. fakat dizel defender alıp iş puma motor takmaya geldiğinde maliyet ortada 10000 tl cik. Yani bu kampanya beni aşar, aşacağı için de standart dizelin sesi benide üzer :smiley: Birde ilk alım maliyet açısından benzinli benim için daha uygun olacak. Sonuçta arkadaşlarımız dediği gibi ''Defender almak cesaret ister'' gaza geldim, cesaretlendim :D
saygılarımla, murat

Murat Bey ;

Tabiki karar sizin ;D ;D "Benzinli mi Dizel mi ? " konusu yıllardır çözüme kavuşmadı sanırım bundan sonra da zor çözümleniir..Bahsetmemişsiniz ama belki de Defender ikinci aracınız olacak..Bu da bahsettiğim masrafları yapmanıza neden olmaması demektir...Herşey gönlünüzce olsun..Benzinli kullanan arkadaşlarla ( kokteknik , ndogancı ) irtibata geçmenizi ve nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda fikir alışverşinde bulunmanızı öneririm ..

Saygılarımla

Cenk

Cenk Bey
Alırsam araç ikinci aracımız olacak ama kamp gezilerin yanında ben günlük olarak da kullanmayı düşünüyorum şehirde vs. Diğer aracıda eşim kullanır belki ilerde defender e çok seversek binek arabayı satabiliriz de :D murat

selamlar ,
lpg li araç arazi için daha uygun gibi geldi çünkü uzun soluklu etaplarda yakıt azaldığında trs durumlar olabiliyor ,
bunun yanısıra gürültü çok ciddi bir problem ,
sanırım dizelmi benzinlimi sorusunun cevabı kişiden kişiye v ihtiyaçlara göre değişir ,
ancak ömemli solan sorunu mümkün olduğu kadar az bir araç alabilmek
syg

nazım1' Alıntı:
selamlar ,
lpg li araç arazi için daha uygun gibi geldi çünkü uzun soluklu etaplarda yakıt azaldığında trs durumlar olabiliyor ,
bunun yanısıra gürültü çok ciddi bir problem ,
sanırım dizelmi benzinlimi sorusunun cevabı kişiden kişiye v ihtiyaçlara göre değişir ,
ancak ömemli solan sorunu mümkün olduğu kadar az bir araç alabilmek
syg

Nazım Bey ;

- Benzinli LPG'li araçlar arazide dizel araçlara göre daha iyi değildir..İyi olduğu kısımlar da vardır kötü olduğu kısımlar da...Benzinli araç ile Dizel araç arasında 3- 5 beygir güç farkı vardır..Ancak LPG taktırdığınızda yakıtınız dizel seviyesine düşer ve bagajınızda bir bombayla gezersiniz :smiley:) Tabi bu benim fikrim..Benzinli araçlarda çok çok sıkı bir izolasyon yapmazsanız su geçişleri hayal olur..

- Bu araçları günlük kullanım için de alacaksanız LPG'li aracı kapalı otoparka sokamazsınız..Uzun yolda LPG 'li bir araç ile kısa aralıklarla yakıt almanız gerekecektir.Çünkü 100 km'de yaklaşık 21 -22 lt LPG harcarlar..Buna karşılık benzinli motor dertsizdir..Parçası dizele göre daha ucuzdur..Gürültüsü daha azdır..

- Araç alırken bence olmazsa olmaz kural güvenilir ve kafa dengi bir usta bulmak olmalıdır..Sizin için gerekli analizleri yapabilir ve bahsettiğiniz sorunsuz aracı size bulur..Ama şunu unutmayın aldığınız araba ( tabiki maddi durumunuza göre ) 1987 - 1995 aralığında Ordu , TPOA , Telekom , Sağlık Bakanlığı gibi kurumlardan çıkma olacaktır ve mutlaka sorunu olur..

Son olarak tüm bunların aslında boş muhabbetler olduğunu ısrarla belirtmek isterim..Çünkü burada normal bir araçtan değil bir sevgiden , bir hobiden bahsediyoruz..Gerçekten kendinizden eminseniz , bu işe gönül vermişseniz benzinli , dizel hiç farketmez ..Hepsi sizi mutlu edecektir..

Not : "Abbas" o'na gürültülü dediğiniz için çok alındı ;D ;D ;D

3-

ayt07' Alıntı:
saygılarımla, murat

selamlar .inşallah yakın zamanda defenderinizi alırısınız. yukarıdaki düşünceniz benimde 1987 benzinli aracımı almadan önceki düşüncemdi.düz dizel ve benzinlileri test ettikten sonra benzinli dedim. birde bahsi geçn 10000'e yakın maliyet kampanyası benide aştı :D benzinliyi iyiki almışım 2.kez çıktığımız bol rampalı arazi gezilerinde düz dizelden daha rahat (üstelik lpgde) tırmandığına şahit olduk ;D içeride dizel kadar ses yok ama dizel sesinden hoşlanıyorsanız o ayrı. :D

merhaba ,
bu konuda çeşitli tamüller var , konunun başında söylendiği gibi kişidn kişiy değişir bu tercih ,
benim yazdıklarımdan da lütfn dizel kötüdür benzinli iyidir gibi bir anlam çıkmasın ,
herksin varacağı ortak kanı şayet aracın iskeleti ve mekaniği iyiyse gerisinin teferruat olduğudur sanırım ,

bu arada Cenk Bey ,
amman abbas alınmasın , söz nazarlığını been alacağım onun :smiley:

slm cenk bey öncelik bana cevap hakkı verdiğiniz için size teşekkür ederim

alacağnız araç hakkında size bir kaç ip ucu vereyim türkiyede bir arzu hayal ve buna benze düşüncelerinizi gerçekleştirebilmek için çok paranız olması gerekmektedir (örneğin evrak prosüdürü ve vergiler vize gibi gereksiz evrak ve zaman kaybı ) araç alırken ben off rod
yapacağim derseniz land rover bunun için en iyi seçimdir resimlerini eklemiş olduğunuz land roverler yorgun dur onların tekrar elden geçmesi gerekir bir land rover kullanıcısı olarak land rover in en iyisi defender 90 inç kısa şase dir ama bizim türkiyede bulmanız çok zordur genelde benzinli var dır ama 110 da olur bana kalırsa almışken 1996 model alın neden derseniz hidrolik direksiyonn var rn380 şanzuman var ön arka defransiyeller diks motor tdi 300 dür ama bunların motoru iyi değil dicoveryden çıkmış motor yani tdi 300 olursa onların beygiri biraz daha fazladır bence bu land roverlerin en iyi motoru 2,8 tgv se (20.000 euro ) ve tdi 200 (16.000 )dir ama yeni nesil teknoloji olan land rover 'in 2010 da kullanmış olduğu ford transitten alınma 2,4 litre durateck motordur ama bu motor 4 silindirli aynı motorun 5 silindirlisi var gücü daha fazla transit 200 t350 ed 3,2 litre sesiz ve güçlü 200 km hız yapar ama araçtan hariç ben otokar a.ş. ye sordum
8,500 tl motor 8.000 tl 6 ileri şanzuman dır ayrıca havalı ön arka defransiyel klidi aktırısan 2010 range rover den hiç fakı kalmaz
bence en iyi seçim land rover defender dir ama (ingiliz olanı ) dır yükseltme kitleri vinç şart tır

neden 150.000 - 200.000 vereceksinki 40.000 tl içinden çıkarsın yeniler elektronik bunlar manuel olur

DIFLOCK' Alıntı:
Selam cenk bey öncelik bana cevap hakkı verdiğiniz için size teşekkür ederim

Sn Difflock ;

Sanırım yanlış bir anlaşılma oldu :D Ben yaklaşık 2 ay evvel 1987 Model Düz Dizel bir 110 SW aldım..Ama bazı konulara açıklık getirmekte yarar var..Her ne kadar Puma Motor Defender için en güzel alternatif gibi görünse de 40 Derece eğimlerde ne yapacağı hala muğlak..Birkaç mühendise göre yağlama eğimi en fazla 25 derece ve üstüne çıkıldığında motoru iflas ettirme riski var..300TDI Land Rover'ın orjinal motoru olması dolayısıyla Puma'ya göre daha uygun..Bahsettiğiniz 2,8 TGV zaten 300 TDI'ın üzerinde oynanmış versiyonu ve gayet iyi bir motor..Hollandalı bazı firmalarla bu motor konusunda pazarlıklarım oldu..Öyle sizin bahsettiğiniz gibi 20 000 EUR değil ..İstanbul gümrüğe gelişi yani CIF tabir ettiğimiz teslim şekliyle 6200 EUR ...Burada TSE vb gümrük prosedürleri , KDV ve ÖTV ile birlikte en fazla 8000-9000 EUR maliyeti oluyor..Ama satış sonrası hizmeti ve yedek parça temini , garantisi sıkıntılı olur..Aynı motoru Türkiye'de de satan firmalar var..

Saygılarımla

Cenk

defender motor konusuna bu kadar takılmayın düz dizel tdi benzinli fark etmez 0,30 krşun altı yok konfor yok maximum arazi var extra aksesuarla en baba 4x4 den daha işlevsel daha kullanışlı ( çok iyi bir motor)td5 yada tdv 2,8 de olsa bir binek araç gibi günde 500 km nin üzerinde yol almanız mümkün değil günde 300-350 km sonra çadır mangal alkol açık havada mükemmel uyku hoş sohbetler ilgili bakışlar övgü dolu sözler
bir tane defender alıp hayatınız değiştirin
benim 2,5 benzinli lpg ile uzun yolda 342 krş şehir içi 500 krş yakıyor atmosferik benzinli 83 bg sessiz sorunsuz 2500 kilo ağırlığı gayet güzel çekiyor dizelide oldukça başarılı tdi si gayet iyi düşünmeyin alın kullanın ve görün aşk neymiş
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri