Ynt: Defender Alacağım Yardım
Öncelikle herkeze merhaba. Eğer kabul ederseniz aranıza yeni katıldım sayılır. Forumu inceledikten, özellikle de yönetici arkadaşların yazılar içinde ara ara yer verdiği uyarıları (yanlış bölümlerde bilgi paylaşımı) gördükten sonra yazacaklarımı bu başlık altında iletmeyi daha doğru gördüm. Konu açılmış "Defender Alacağım Yardım". Bende Öyle. Defender ile tanışıklığım; araç ilanlarında, önemsemem; mekanik bir aracın böylesi sevimli ve insani bir çizgiyi hakkıyla taşımasında (tasarımı, tasarlanabilir oluşu), sevgisini ise (en önemli olanı) forumunuzda (forumunuzda diyorum çünkü paylaştıkça, elimi altına uzatmaya başladıkça içerden olabileceğimi düşünüyorum) izlediğim tutkulu anlatımlardan aldım. BU zamana kadar farklı markalardan araçlarım oldu. Ama hangisi beni çağırıyorsa onunla mutlu olduğumu gördüm. Bu hem araç hemde sahibi için önemlidir diye düşünüyorum. Hissettiğim kadarıyla şimdi de Defender sesleniyor bana ancak, neredeyse ve kiminleyse artık biraz daha özlem duymamız gerekiyor birbirimizi bulmak için... Bu buluşmada, yaşayarak engin tecrübeler kazanmış olan ve araçlarıyla gönül bağını kurmuş bulunan siz değerli üyelerin yardımına ihtiyaç duyuyorum ve hoşgörünüz sığanarak yaptığım bu uzun girişten sonra gözüm bağlı olarak çıktığım defender arayışında, fenerlerinizin ışığını takip etmek istiyorum. Defender edinmeye kararlıyım o belli, hangisi sorusu ise kafamda ancak yanıtlarıızla pekişecek gibi görünüyor.
Öncelikle Kendi durumumdan bahsedersem önerilerinize yardımcı olurum diye düşünerek: Malatyada kaldığımı, günlük 1o km asfalt yol gittiğimi hafta sonları araziye (hafif) çıkacağımı ve yılda 1 defa uzun yollu tatile gittiğimi söylemem gerekiyor. Bunların hepsinin istendikten sonra defender sevgisi ile (karşılıklı taşıma) yapabileceğini önceki yazılarınızda çokça gördüm, yani ben şikayetlenen amaçsız lüks düşleyen biri değilim, tatili dahi çadırda anlamlı bulan, sırtına batan taşı doğada olunduğunu hissetirdiği için sevenim, asıl önemlisi de aracı sevmiş olduğumdur. Defender edinme yoluna çıkan herkezin sorunsala dönüşmüş öncül bir durumu var ve tabi tartışmaya açtığı: benzinli yada dizel motor seçimi. Bunca detaylı anlatımlarınız sonrası sizleri yormayacağım (ekonomi vs.) ama bu konuda tek bir sorum olacak, belirttiğim kullanım durumu gereği sizce hangisi diğerini geriye atmalıdır. İkinci sorum, aracı öncelikle hangi illerde aramalıyım. Elbette en uzağada giderim gerekirse, ama deneyimleriniz Malatya civarında nereleri ve kimleri işaret ediyor. Şu anda araştırma listemde farklı illerde satışa sunulan birçok araç var, ama inancım belkide aracılığınızla bulacağımız bir Defender'in daha bilinçli bir tercih olacağı yönünde. Şimdilik yol haritam bu kadar, eksikse lütfen belirtiniz ve ona göre bulacağım araçları sizlerle değerlendirmeme olanak veriniz. "Hoşça"-kalın.