Defender aıyorumm

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serdar5261 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,622

serdar5261

Kamp II
arkadaşlar öncelikle hepinize saygı ve sevgiler.aranıza yeni katıldım.dostluk ve dayanışmaya hayran kaldım.ordu ilinde otokar ve ıveco yetkili servisiyiz.çoçukluktan beri süre gelen hayallerimi üniversite yıllarımın sonuna yaklaştığım için hayata geçirmek üzere adımlar atmanın zamanı geldi.dizel ve modeli olabildiğince yüksek defender arıyorum.14 şubattaki mke ihalesine gittim.acık konuşmak gerekirse oranın civisi çıkmış.araçlar darmadağın talan edilmiş durumda.eli ayağı düzgün arabaları size göstermiyorlar bile.28 inde bir ihale daha var orayada gideceğim.neyse planlarımdan bahsedeyim biraz.sizde biliyorsunuzki artık benzinlilere dizel motor atmaya artık yasa müsade etmiyor.aradığım araçın motoru bitikte olsa olur.zaten ıveco commonrail motor atacağım.tork seviyesi yakıt tüketimi tork aralığı ve bakım maliyetleri olarak puma motordan kat kat iyi.zaten ordu ilinde mit ve özel harekat araçlarının bakımlarını yaptığımız için hemen hemen hepsi hakkında bilgi sahibiyim.araç bulma konusunda ne gibi tavsiyeleriniz olur acaba sevgilerle.bu arada parça yada teknik bilgi ihtiyaçı olanlara seve seve yardımcı olurum.sevgilerle.

Etiketler
Ynt: Defender aıyorumm

şu motor içn resmi varmı yada defendere takılobılıyormu ve performans nasıl uyumlu çalışacak mı ve fıyatı ne durumda

Merhaba arkadaş bende sivasta yedek parçacıyım ( kamyon ve tır ) iveco motorunu benim bende defender için düşündüm ama pek tanımadığım için henüz karar vermiş değilim birde comon rail motorlarda beyin gerekmezmi dolayısı ile elektrik bağlantısı ve gaz pedalı nasıl olacak bilginiz varsa paylaşırsak çok güzel olur şu anda benim aracımda 2500 nissan dizel var ama tatmin etmiyor iki tekeri ancak yerden kesti :D dizel defender konusuna gelince mke veya başka kurumlar dan olabilir piyasadanda arada uygun satanlar oluyor denk gelirse haber veririm kolaylıklar dilerim

arkadaşlar öncelikle hem otokarın hemde ıveconun yetkili servisiyim.ıveco motorları aslında çok kullanılan motorlar birçok iş makinesi ve büyük teknelerde kullanılıyor.servisimize sürekli olarak gelen 700000-800000 km cıvarlarında araçlar var daha cıvatasına dokunmadım.teknik bilgiye gelince araca beyin bağlamamız gerekiyor(badycomputer).kesinlikle ve kesinlikle aldığımız motorun elektirik tesisatı gaz pedalı(elektronik okumalı olduğu için) ve ımmobilizer tesisatı sağlam olmalıdır.yoksa motorun çalışması mümkün olmaz.şanzuman bağlantısı iyi bir işçilikle hallolur.bu arada debriyaj balatasınıda büyütmeniz mümkün olur ki bunu yaparsanız tadından yenmez.

meraba arkadaşlar bende 1989 model defender var size verebilirim arayın görüşellim tiret maksatlı değil kendim hastası olduğumdan aldım fakat deprem falan satmak zorundayım 0546 945 99 22

Common rail bir motor ve DEFENDER .Evet bence çok zor bir iş ama yapılabilinirse Defender i gücünün doruğuna taşır,lakin ECU yu adapte etmek bütün devre diagramını yalayıp yutmanızı gerektirebilir.Ama düşüncesi bile hoş inşallah başarılı olur ve örnek teşkil edersiniz.İzmir de olsaydınız bu çalışmaya yardımım dokunsun isterdim ben de Land rover yetkili servisinde yıllarca çalıştım faydam dokunabilirdi ...Size kolaylar gelsin simdiden.

evt kardeşim söylediklerin çok doğru.düşündüğüm motor yukarıda da belirttiğim gibi ıveco markalı olacak.25 senedir ıveco yetkili servisliğinide bünyemizde bulunduruyoruz.seninde belirttiğin gibi söylendiği kadar kolay değil.tüm motor tesisatı ve elektirik tesisatının eksiksiz olması gerekiyor.gaz pedalı telli değil dijital olacak mesela.hava filtresinde potansyometre olacak.bunun gibi saymakla bitmeyecek kadar ayrıntı.abim makine mühendisi bende fizik :smiley:) ve bunun yanında sanayide büyümenin vermiş olduğu deneyim.proje kağıt üzerinde eksiksiz şuan.aracımızı arıyoruz.28 de ankarada ihale var.bakalım inşallah orda bulurum istediğim gibi birşey.sevgilerle.

sahibinden.com da Görür oto Düzce diye aratırsan bende 2 adet 4x4 var yardımcu olurum birtanede toplama aşamasında olan istersen onda da yardımcı olurum
saygılarımla

toplanma aşamasında olan kaç model ve dizelmi.zaten komple dağıtacağım için toplanma aşamasındaki bir araç benim için daha iyi olur.

en son geçen hafta emniyet muayne istasyonu makine mühendisleri odası üçgeninde baya dolaştım.artık benzinli araca dizel motor işlemiyorlar.

birde arkadaşlar yapacaklarımı az çok yıkarıda yazdım.toplanmış araçlara 25-30 milyar verip sonrasında o kadar masraf yapmak akıl işi değil.

tamamen bilmediklerinden veya uğraşmak istemediklerinden kaynaklı size verilen o yanlış bilgi. . .
gayet benzinli motor dizele yasal olarak çevrilebilir. . . uğraş ister, bu işi önceden yapmış bir muameleci ister ve sabır ister o kadar. . .

kardeş kesinlikle olmuyor diye iddaa edemem.lakin konuyu şu şekilde özetleyeyim.şu an bir tane çift defender var elimizde.benzinliden dizele dönme.gecen sene yaptık işlemlerini.emniyetteki arkadaşlardan istasyondaki arkadaşlara kadar hepsi aynı adamlar.zaten emniyetteki defenderlerin bakımlarını biz yaptığımız için tanışıyoruz az çok.2 hafta önce gittiğimde artık bu işlemin mümkün olmadığını söylediler.ama dediğim gibi iddaa etmiyorum.sadece duyduğumu söylüyorum.sevgilerle.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR