Defender a V8 disco motoru takabilirmiyim ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan frozy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,207

frozy

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar,
Bu güzel bilgi paylaşım sitesinde daha yeniyim. Bir defender almak istiyorum ve hedefim her zaman hayal ettiğim bir monster defender yapmak :smiley:
Öncelikle işe motorundan başlamak istedim ve konu hakkında fazla bilgi sahibi olmadığım için kendimce ürettiğim bir fikri paylaşmak istiyorum.
Öncelikle Discover 2 ile gelen 4.0 v8 motorunu bir defender a monte edebilirmiyim ve motorla gelen normal otomatik şanzımanı ve yavru arazi şanzımanını da beraberinde monte etmem mümkünmüdür? Eger sanzıman uymazsa bu motor rn380 şanzımanla iş görürmü?
Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim
Saygılarımla,

Etiketler
Ynt: Defender a V8 disco motoru takabilirmiyim ?

Tabi ki. Yapılan örnekleri var.

Merhaba;

Birebir uymayabilir, ama gerekli tadilatlarla bu isteğinizi gerçekleştirmek mümkün. Şaft boylarını değiştirmeden, LT230'u orjinal yerine monte edecek şekilde otomatik şanzımanı ve motoru şase üzerine yerleştirmeniz gerekecek. Otomatik yerine düz R380 de kullanabilirsiniz.

V8 motor konusunda çok ciddi tecrübelere sahip arkadaşlarımız mevcut. Onlar size daha iyi bilgi verecektir. Yine de bir sorum olacak. Niye Disco 2'deki 4.0 V8 motor yerine Disco 1'deki 3.9 V8 motoru tercih etmediniz? 4.0 V8 motor elektronik aksam içermektedir.

Kolay gelsin.

Tabiki :smiley:
Motor tercih sebebim iki motorun arasındaki güç farkı. Normali sanırım 134 hp olarak geçiyor disco ise 190 hp civarı bir motor. İlginiz için teşekkürler bilgi sahibi arkadaşlar dan ne kadar bilgi alabilirsem o kadar iyi şimdiden herkese teşekkür ederim.

frozy' Alıntı:
Tabiki :smiley:
Motor tercih sebebim iki motorun arasındaki güç farkı. Normali sanırım 134 hp olarak geçiyor disco ise 190 hp civarı bir motor. İlginiz için teşekkürler bilgi sahibi arkadaşlar dan ne kadar bilgi alabilirsem o kadar iyi şimdiden herkese teşekkür ederim.

Sanırım burada bir karışıklık var... 3.9V8 183HP gücündedir. 135HP gücünde olan V8 3.5lt olup genelde RRC'lerde ve Disco 200 serisinde çıkar.

Evet şimdi fark ettim kusura bakmayın.
Bir motor buldum henüz 4000 km yapmış bir 4.0 v8 disco 2 motoru. http://www.sahibinden.com/land_rover_4_0_v8_komple_motor-59WQQaXQQ11475014WQQpXQQdisplayitem linkten motru görebilirsiniz.
Fiyat olarak
motor - 9000TL
ana şanzıman otomatik - 3500TL
arazi şanzıman (yavru şanzıman) - 2000TL
Ozel mesajda olarak belirtti tabi bunda pazarlık payıda var sanırım.
Sizin düşünceleriniz nelerdir alternatif olarak güçlü bir v8 motor aramaktayım anafikir olarak
Saygılarımla
Bu arada ismim Faruk
Teşekkürler arkadaşlar..

frozy' Alıntı:
Bir motor buldum henüz 4000 km yapmış bir 4.0 v8 disco 2 motoru. http://www.sahibinden.com/land_rover_4_0_v8_komple_motor-59WQQaXQQ11475014WQQpXQQdisplayitem linkten motru görebilirsiniz.
Fiyat olarak
motor - 9000TL
Sizin düşünceleriniz nelerdir alternatif olarak güçlü bir v8 motor aramaktayım anafikir olarak
Saygılarımla
Bu arada ismim Faruk
Teşekkürler arkadaşlar..

Bir kefeye ürkütülen kurbağayı, diğer tarafa atılan taşı koy.

Sınırlı imkanlarla bu işe kalkışılmaz bence. Neticede araç hala defender olacak paraya çevirmek istendiğinde. Ancak imkanlar bu rakamlar için sınırlı değilse yapılır, sonra da tadına bakılır :smiley:

frozy' Alıntı:
Fiyat olarak
motor - 9000TL
Saygılarımla
Bu arada ismim Faruk
Teşekkürler arkadaşlar..

Engin arkadaşımızın yazdığı gibi bu motor da çok fazla elektronik aksam var, bence bunu Defendera monte etmek mümkün değil, edilse bile verimli çalışması çok zor.

3.9V8 veya 3.5V8 kullanabilirsiniz. Her ikiside denenmiş ve çok daha ekonomik olacaktır. Her iki V8 motor da Defender i istediğiniz yere çıkartır. Çıkamıyorsa kusur kesinlikle motor ile alakalı olmayacaktır.

saygılar. HakanY.

Peki 4 silindirli bir motorun yerine 8 silindir bir motor şu anki prosedüre göre nasıl bir işlem gerektiriyor,
bildigim kadarı ile motor degişiminde yeni takılan motorun yaşı eski motordan eski olamaz,silindir sayı ve hacmi eski motorunkinden eksik veya fazla olamaz,hadi dizel motordan benzinliye geçerken eski motor iş göremez raporu vs ile bi şekilde olay çözülüyor
2,5 benzinliden V 8 e geçerken prosedür kabaca nasıldır,
bilen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırmı.

kanun, silindir sayısı eski motordan az olamaz, motor hacmi eski motordan az olamaz, diyor. dolayısı ile 2.5 benzinliyi söküp V8 benzinli takmakta bir sorun olmaması lazım.

araç motor değişimiyle ilgili kanun hangi bakanlıkla ilgilidir?internetten resmi gazetenin günlük sayılarına bile ulaşılabiliyor,biz bu kanunla ilgili maddelere nerden ulaşabiliriz?bilen bir arkadaş varsa yol göstersin bir zahmet.
çünkü bütün bilgiler "belki"lerle "eğer"lerle sınırlı kalıyor.hatta belki bu konu hakkında sabit biir konu açılmalı diye düşünüyorum.
söylentilerle iş yapmaya çalışıyoruz hepimiz.şimdi de yeni bir söylenti var;2010 dan başlayarak tüm kısıtlamalar kalkacakmış,isteyen isteyen motoru takacakmış.
neye inanacağımızı şaşırdık.

V8 motor lt 77 şanzımana direk takılsa ruhsata işletmeyi bile düşünmem. İki yılda sök v8 tak 2500 düz motoru. Gir vizeye gel tak v8 i :smiley: İki yılda olsa olsa 300 lira motor masrafı. :smiley: Fakat bildiğim kadarıyla Rn 380 nin priz direk mili lt ye göre daha uzun. Birde şanzıman almak lazım. :smiley:

Maslakta Hüseyin usta diye biri var kendisiyle telefonda görüştüm priz değişikliği yapıldıktan sonra takılabilir problem yok dedi tabi sadece konuştuk detaylarını bende bilmiyorum.

frozy' Alıntı:
Maslakta Hüseyin usta diye biri var kendisiyle telefonda görüştüm priz değişikliği yapıldıktan sonra takılabilir problem yok dedi tabi sadece konuştuk detaylarını bende bilmiyorum.

Hüseyin dediyse doğrudur.

Hatırlatmakta fayda var, V8 motorlu Defender'lar oldukça cazip fiyata bulunabiliyor. Bu şekilde almak ve bakımılarını yaptırıp modifiye etmek daha kolay olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR