Defender' a Uygun Jant Bulunmuştur

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gomera Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 159
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,183
Ynt: Defender' a Uygun Jant Bulunmuştur

Nevzat bey,

Amaç markayı korumak değil. Sonuçta bizim malımız değil...

Biliyorsunuzdur, bir jant firmasının ürettiği ürünleri Türkiye'ye sokabilmek için getirilen ürünlerin trafiğe uygunluğunu ölçmek amacı ile bir kısım ürün TSE tarafından kesiliyor,yoğunluk, stres, kırılganlık gibi bir takım testlere tabii tutuluyor. bu testlerde bazen orjinal markaya üretim yapan firmanın ürününü kendi markası ile satmak istediğinde bile geçmediği oluyor.

Amaç sizin güvenliğiniz...

Bir de unutmayın, isim vermemek lazım ama bazı ülkelerdeki üretimin orjinalinin çok çok altında olduğu ve sağlık açısından tehditler oluşturduğu bir gerçek. Aracın hareketini sağlayan parçaları orjinal almanızda fayda var...

Ki, eğer bu ilandaki ürün orjinalse, fiyat çok iyi... herkes orjinal ürünü ucuza almak ister. Ama kaçak bir ürünü, sırf ucuza buldum diye alıp, sonra polis/maliye tarafından elinizden alınmasını görmek de hoş olmaz. bu şekilde araç kaybına uğrayan ve ismi geçtiği için hapis cezası alanlar oldu.

Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. Kolay gelsin.

Etiketler

kusra bakmayın ama be sadece üzerinde TSE damgası olan bir jant buldum bundan herkesin faydalanmasını istedim. valla bu konunun buraya geleceğini hiç düşünemedim. sanırım konu defendere uygun janttan çıktı daha çok fason üretim kaçak üretim malzemeler konusuna döndü. artık bende bu konuyu takip etmeğe izlemeye devam edecem. :smiley:

arkadaşlar yapmayın allah aşkına yahu orjinal almak isteyen varsa tanesi 300 tl paşa paşa gidip alabilir ama ben üretime bakmam tse sağlamlığı var işimi görür diyende alır takar kalan parayada yavrusunu giydirmeye devam eder ben takayım da malıye polis gelsin söksün yok ya bizim memurumuzun hada mühim işleri var bize sıra gelmez merak etmeyin saygılarımla

20 yasının ustunde arac kullanıyorum umrumda bile değil tse sı kaldıkı jant bu fren hortumu olsa bakarım orjinal kale radyator taktım tse lı aracın haraet problemı cıktı orjınal oldugu ıcın kımse supelenmedı en son oraya bakıldıgında radyatorum %70 fabrıka cıkısında tıkalı oldugu ortaya cıktı bu ısler bıraz şans işi ilk replıca jant defender jantı değil yıllardır üretiliyor
ama bu demek değilki orjınalınden ıyı orjınal hersey bızım ulkemızde pahalı acın bakın e-bay e bızım araclarımızın parça fıyatlarının ınanılmaz komıklıkte oldugunu gorursunuz..

arkadaşlar bugün hitaş ticaretten hasan abiden bu replika defender jantlardan alan olmuş. siyah defender. bijon somunlarını huma otodan alacakmış. öyle söylemiş. bu arkadaşımız eğer bu mesajımı okumuşsa lütfen somunların olup olmadığı hakkında bizi aydınlatabilirse çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler....

jantlar güzele benziyor, ancak gözümle görmeden sipariş vermeyi düşünmüyorum. kalitesi fotoğraflardan anlaşılabilecek bir ürün değil bence. en azından araba üstünde takılı bir fotoğrafını görmek isterdim..

Ben jantları gördüm Trabzonda bir defender e takıyorlardı. Güzel duruyorlardı. Yakından da inceledim herhangi bir görsel hata yoktu.

arkadaşlar jantların tüm eksik işlerini bugün hallettim. bijon somunu tedarik etme ve tornada kademeli pul yaptırma gibi işleri. tek arabanın altına takmak gibi bir işlem kaldı. onuda hafta sonu takacam. resimleride hafta sonu yüklerim ancak. önemli olan kademeli pul dediğimiz parça. jantı hem sıkıştırıyor hemde merkezliyor.

jantlar aks kepine ve poryaya çok rahat oturuyor ama bijonların üzerindeki çelik pul ufak kalıyor. bu nedenle jantın delikleri daraltılması lazım. bahsettiğim pullar yani tornada yaptırdığım pullar jant deliklerini ufaltmak amaçlı.range rover (14x1.50) bijon somunlarıda çok rahat oluyor ondan sonra.

Tam jant alım arifesindeydim bende.
Orjinalinde torna da pul yaptırmak gerekiyor mu?
Takıp deneyenlerin yorumlarına ihtiyaç var, gerek orjinali gerek replikayı.
Ömrümü yedin defender
her gece yastığa kafayı koyunca "onumu alsam bunumu" düşünmekten uyuyamıyorum ;D

veteran' Alıntı:
torna işi olmadan jantı alıp, uygun bijonları alıp takılma şansı var mı peki?

yoksa torna şart mı?

bir de resim alabilir miyiz:smiley:

benim bulduğum bijon somunlarına torna işi gerekti. eğer torna gerektirmeyen bijon somunu bulabilirsen sıkıntı yok. torna yaptırmadan direk takabilirsin....

resimleri ancak cumartesi yükleyebilirim.

Şimdi Ben bi anladığımı anlatayım ;

Bu replika jantları alsan normal SVX jant ile uyum açısından hiç bir fark yaşamayız.

Jantları replika alıp Somunları anıl otodan (4*5=20 adet) (20*6=120TL) den alırsak spacer mpacer olmadan defendera tam oluyor.
bu mudur?

gakyildiz' Alıntı:
Şimdi Ben bi anladığımı anlatayım ;

Bu replika jantları alsan normal SVX jant ile uyum açısından hiç bir fark yaşamayız.

Jantları replika alıp Somunları anıl otodan (4*5=20 adet) (20*6=120TL) den alırsak spacer mpacer olmadan defendera tam oluyor.
bu mudur?

jantlarda spacer kullanmaya gerek yok. yanlızca bijon olarak 14x1.50 bijon somunu kullanacaksan bijon deliklerini daraltman lazım. o nedenle ben bir parça yaptırdım. eğer tam defender orjinal jantına uygun bijon somunu bulabilirsen sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.demir jant için olanından değil. alimünyum jant için olan bijon somunundan bulman lazım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR