Defender 300 Tdi Almak Üzereyim..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arif06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,148

arif06

Ana Kamp
Yer
Ankara
hepinize selamlar saygılar sunuyorum..
Bir aylık defender arama maceram pazartesi günü sanırım bitecek..ilan sitelerini altüst etmeme rağmen aradığım aracı tesadüf eseri buldum..bu konuda fikir ve görüşleriniz de benim için çok önemli..Araç 1987 model ingiliz defender 300 tdi.Ankara otokar servisinin aracı hususi ruhsatlı..2" yüksetme kiti var.,4 disk fren,merkezi kilit,vinç,geri vites sağ altta(otomobil gibi)izolasyonu yapılmış civatasından puluna orjinal yedek parçalarla toplanmış maliyeti 40+ bin civarında..neyse asıl sormak istediğim şey ise şu;bu araca İstanbul Maslakta Hüseyin usta tarafından discovery 1 otomatik şanzumanı uygulanacak..Takılacak şanzumanı bulduk.yaptığım araştırmalar da bu iş için en uygun motor/şanzuman ikilisi 300Tdi motor ve discovery I şanzumanı olarak karar verdim.bu konuda ki yorum ve fikirlerinize sonuna kadar açığım..

Etiketler
Ynt: Defender 300 Tdi Almak Üzereyim..

kaporasını verdim bu hafta aracın satışını alacağım.otomatik vites konusunda kimse yorum yapmamış:(

Yanlış hatırlamıyorsam Hüseyin abi daha önce defender a otomatik şanzuman montajı yapmıştı. şanzuman konusunda bilgim yok ancak hüseyin abi olur dedi ise sıkıntısız olur.

Otomatik isteme nedeniniz nedir?

otomatik daha konforlu daha rahat başkada bir saebebi yok..hüseyin usta ile görüşemek için aradım fakat yurtdışındaymış,telefondaki usta almam gereken şanzımanı da söyledi bulduk aldık..normalde 2,5 düz dizel planlıyorduk sırf şanzıman değişşikliği için 300 tdi aldık.. bu arada daimi 4 çeker değil bi ön difi boşa çıkaran kit de mevcut araçta:smiley:)

hüseyin abinin td5 de görmüştüm bende. Önlerde değişik bir hub sistemi taktırmış. Series lerin gibi mekanik sistem.1 depoda 15 lt yakıt farkettiğini söylemişti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Discovery 1 300tdi otomatik şanzımanı takacaksınız. Güzel olacaktır. Benim de çoktandır istediğim birşey. Doğru şanzıman önemli, benzinli versiyon şanzıman olmuyor maalesef. Genelde bulması zor ve pahalı bir şanzıman...

Ben Ankara'dan pazarlıkla 1650 tl ye Aldım Şanzımanı.. Önleri boşa çıkaran düzenek teker göbeğinde ki kapağı açıp on-off şeklinde çevrilerek çalışıyor.. mekanik yani.Ciddi yakıt ekonomisi sağlıyormuş.

arif06' Alıntı:
Ben Ankara'dan pazarlıkla 1650 tl ye Aldım Şanzımanı.. Önleri boşa çıkaran düzenek teker göbeğinde ki kapağı açıp on-off şeklinde çevrilerek çalışıyor.. mekanik yani.Ciddi yakıt ekonomisi sağlıyormuş.
Dadından yenmez :D

Umarım öyle olur..Bu arada şubat 15-16 da kamp varmış..inşallah ayarlayabilirsem gelmeyi istiyorum.:smiley:)

Defender'a otomatik şanzıman bence çok doğru bir tercih değil. Ama bu benim fikrim. Uygulanan örnekler var, sonuç olumlu, ama bence Defender'ın ruhuna uymuyor. Bu yine de kişisel bir tercih eğer otomatik istiyorsanız bunu düzgün yapacak kişi Hüseyin usta'dır.

Esas önemli konu sürekli 4X4 olarak tasarlanmış Defender'ı 2 çeker olarak kullanmak. Hüseyin usta bunu yaptı ama kendisi de aracın kontrolünün çok zorlaştığını ifade ediyor, bunu tekrar düşünün derim.

nkurtkaya' Alıntı:
Esas önemli konu sürekli 4X4 olarak tasarlanmış Defender'ı 2 çeker olarak kullanmak. Hüseyin usta bunu yaptı ama kendisi de aracın kontrolünün çok zorlaştığını ifade ediyor, bunu tekrar düşünün derim.
Nejat abi,
Söylediğin gibi sürekli 4 çeker olan aracı heleki otomatik şanzumanla 4x2 kullanmak daha ustalık ister bence de. Kaldı ki otomatik şanzuman la devir/tork ayarları daha zor olacaktır diye düşünüyorum. Hüseyin abi hub ları taktığı zaman Yuvacık'ta menekşe yaylası kampına gittik. Bizim low da gittiğimiz yerlerde Hüseyin abi uçuyordu. Ama o da kullanımı "zor" dediyse 4x2 yi tekrar düşünmek lazım ozaman.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Asıl ıslak asfaltta ne yapar. Manuelde de sapıtır malum turbo aniden tekmeliyor 300tdi'ı... Bird e telle bağlı gaz pedalına bir sarsıntı sırasında aniden basarsan arkası önü bırın farkıyla geçip işk ağaçta foto finish yapar. Roll cage neredeyse yüzde 5 arabada var. Sonuç tatlı olmayabilir. Zaten defender'ın ve benzeri mimaeideki tüm arabaların artık güvenlik konusunda karanlık çağdan kaldığını hatırımızda tutalım. Aman aman...

Ben geçen arka şaftı söküp bolu'dan döndüm, harika gidiyor, önden çekişli. Araba gibi sessiz ve akıcı ama tabi dağdan inerken de aşağıya doğru biraz fazla akıcı geldi bana :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri