defender 2,5 düz dizel arazide hantalmıdır ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan suleymanm3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,109
S

suleymanm3

Ziyaretçi
bende bir defender alarak aranıza katılmak istiyorum yanlız 2,5 düz dizel defender arazide çok hantalmıdır çok sorun çıkarırmı ? Yada düz dizelle başlasak bu işe yarın bugün araca 300 tdi motor attırmak çok maliyetlimidir ? uyum sağlama açısından sıkıntı çekermi araç ? yardımlarınız bekliyorum

Ynt: defender 2,5 düz dizel arazide hantalmıdır ?

2.5 düz benzinli için konuşayım düz yolda hantal arazide bambaşka birşey oluyor. Arazi performansı low a aldığınızda maximuma ulaşıyor. Ben ilk araziye girdiğimde inanamamıştım bu mu düz yolda gitmeyen araç diye :smiley: Dizellerininde pek farklı olacağını zannetmiyorum. 300tdi konusunda bence orjinal takıntınız yoksa hiç girmeyin güzel motor orjinal motor ama çok masraflı ve pahalı. En az 10bin tl yi gözden çıkarıyorsunuz bi 300tdi için. Bunun yerine daha performanslı ve ucuz motorlar mevcut

Selamlar
sorunuzun cevabını "beklentilerinize" bağlı. Düzgün/bakımlı bir düz dizel motor..

- verimsiz bir motordur, fazlaca yakar
- düz yolda gidişi makuldür.. Ve hatta ben "tınısını çok severim"..
- hafif de olsa rampada bayılmaya başlar.. ama aracınızı ne kadar sevdiğiniz ile rahatsızlığınız ters oranlıdır.
- arazi de tabii ki modern motorlar kadar güçlü/çevik olamayacaktır ama "bence" kesinlikle yeterli
- Land Rover'in düz dizel ve benzinli motorları bilinen en dertsiz ve masrafsız motorlarıdır

- 300tdi motora geçmek tabii ki masraflıdır
- düz dizel ile başlayıp, daha sonra "beklentilerinizi karşılamadığıan karar verirseniz", 300Tdi a geçmek makul bir yaklaşımdır "bence"..

iyi günler dilerim, reha

Cok tesekkur ederim aradigim cevaplari buldum baslangic olarak 2,5 duz dizeli tercih ediyorum arac maliyeti daha dusuk yavas yavas toplar araziye hukmederim diye dusunuyorum sonra iyice bu ise bulastiktan sonra esas zevki 3000Tdi veya muadili motorlarla guclenip yasamayi umut ediyorum bakalim bugun gidecem araca bakmaya ins. Bir aksilik cikmaz istedgim gibi bir arac olurda bende araniza katilmis olurum

Tesekkur ediyorumda bu defendelar cok sorun cikaran araclarmi oyle birkac ustadan duydum skinti cikarirmi toplama ?sureci

Selamlar
arazide dolasan her arac problem cikarir.. bir kere bunu unutmamak gerekir. Evet, en az cikaran degildir (bence Suzuki ler daha az dert cikariyor bence) ... Ama bu siniftaki araclar icin de en guveniliri bence.. tabii , bu Defender'i secmis bir kisinin gorusu, unutmayin lutfen.. reha

bilgileriniz için teşekkür ederim bakalım hafta içi alabilirsem aracı yavas yavas toplamaya başliycam

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.