Defender 110'a Hidrolik Direksiyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brothers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 154
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,217
Ynt: Defender 110'a Hidrolik Direksiyon

direksiyon kutusu orijinal uıstaların demesi pompa çok kuvvetli geliyor diyorlar amortisöre baktılar normal dediler direksiyon ayarını sıktılar

Etiketler

arkhem1' Alıntı:
direksiyon kutusu orijinal uıstaların demesi pompa çok kuvvetli geliyor diyorlar amortisöre baktılar normal dediler direksiyon ayarını sıktılar
Orjinal derken land rovermi
pompa ne? kutu ne?

arkhem1' Alıntı:
pompa dodge kutu land
Bundan kolay ne var pompayı değişirsiniz olur biter okadar pahalı olduğunu zannetmıyorum

Bu pompa olması gerekiyor
NTC8287 Defender 4 Cyl Power Steering Pump

100_2789.jpg

pompa fiyatını bilmiyorum ben pompanın kasnagını değiştirmeyi düşünüyordum pompa daha az devirle dönünce proplem çözülür diye düşündüm ama benim ki mantı ki düşünce uygulama da pratikte ne olur bilmiyorum sizce bu şekilde sorun çözülebilirmi

arkhem1' Alıntı:
pompa fiyatını bilmiyorum ben pompanın kasnagını değiştirmeyi düşünüyordum pompa daha az devirle dönünce proplem çözülür diye düşündüm ama benim ki mantı ki düşünce uygulama da pratikte ne olur bilmiyorum sizce bu şekilde sorun çözülebilirmi
Mantıklı olabilir ama ezbere kasnak devrini düşürmek olmaz işten anlayan biri hesaplayıp ona göre küçültülebilir
Kasnak çapı tahmınen kaç mm acaba

Bence orjinal kutu ve ayni gucu veren pompa.
140 bar olmasi lazim orjinal pompanin.
Orjinal pompa kulanilmazsa orjinal pompanin kac devirde kac barlik ve dakikada kac cl
Yag pompaladigini bilmek. Ona gore orjinal olmayan pompayi ayarlamak.

vosdost dogrusu senin söylediğin aynen katılıyorum fakat teknik olarak bulundugum yerde bu teknoloji ve bilgi mevcut degil malum yeni pompa alıp takmakta belli bir masraf sözkonusu amacım en az masrafla sorunu halletmek sanırım deneme yanılma usulü ile dogru kasnak ı bularak sorunu çözmeye çalışmak

En az masrafla sorunu cozmek hatta orjinal olmayan parcayi sihatli olarak taknaktan daha guzel ne olabilir.
Pompa ne olursa olsun onemli olan direksiyon kutusu.
Deneyerek sorunu cozebilirsiniz. Saygilar.

arkhem1' Alıntı:

direksiyon kutusunun ayar civatasını çok fazla sıkmak kutuyu bozmaz mı? Kuru tip direksiyonda boşluktan fazlasını sıkmak kutuyu kastırıyor ve aşınmayı arttırıyor, Hidrolikte nasıl bilmiyorum..

ustalar yapamayınca eğreti çözümlerle geçiştiriyorlar, kimse yapamam ya da bilmiyorum demiyor, bir bakalım diyor :smiley:

kutuda dışardan yapılacak mudahale durumu düzeltmiyebilir.
geneldede düzeltmez. ayar civatasını fazla sıkmak basta direksiyonun sertleşmesine ve geri toplama yapmamasına sebeb olur. asınmıs bır parçanın ayar tutması çok zordur.

Herkese Selamlar
Benim külüstüründe direksiyonunda ilk başlarda ufak bir boşluk vardı, daha sonrasında bu boşluk bir karıştan fazla olunca birşeyler yapmanın zamanı geldi dedim ve kısa hikayemi anlatayım ona gör siz bir yol çizin.
İlk olarak direksiyon sistemim düz. Sıfır fiyat ve işçilik araştırması yaptım direksiyon kutusunun sıfırı 700 ila 800 civarı fiyaat veren var ve işçilik içinde 100 ila 250 arası isteyenler oldu. Bende direksiyon kutusunu söktürtüp İstanbul bostancıda yalnızca direksiyon kutusuyla uğraşan bir yere tamir ettirdim. Ancak bir süre sonra eski haline döndü. Daha sonra forumdaki Engin Dağhan arkadaşımızın tavsiyesiyle Ümraniye oto sanayisinde çıkma sağlam bir kutuyla direksiyon kutusunu değiştirdim 1 aydır memnunum geçen gün yine boşluk olmaya başladı, dikkatli bir şekilde inceleyerek boşluğun ana rot kolu bağlantısındaki bağlantı topunun (orjinal ismi joint ball) boşluk yaptığını bulldum. Şimdide onu değiştiricem. Benim size tavsiyem önce kendiniz adam akıllı bir kontrolden geçirin. Bende ilk başlarda sürekli tamirci yolunu izliyordum ancak birazcık özveri ve dikkatle landroverın ne kadar basit ve sağlam bir düzeneğe sağip olduğunu anlıyorsunuz. Şimdiden başarılar. Yardımcı olabileceğim bir kısım olursa sevinirim. Arabanızı gerçekten sevip biraz mesai harcarsanız inanılmaz uygun fiyatlara tamir ve restorasyonunuzu halledebilirsinzi. Saygılar.

yunus bager' Alıntı:
Namık bey fotoğrafını görmek mumkünmü acaba
vosdost' Alıntı:
Mercedes direksiyon kutusunu bagliyabilmek icin rot kolundan on tampona dogru baglamak lazim.
Buda rot kolunun uzun olmasina sebeb olur.
Arazi sartlarinda orjinal olmayan kutuya guvenemem.
Guvenebilseydim ankarada mercedes bmw direksiyonu takim olarak 250-300 lira civari.
Vosdost Ahmet görüyorsün dimi kimseye iyilik yaramıyor biz burda kafa patlatalım herkezin derdine (dilimiz döndüğünce, aklımız yettiğice ) derman olmaya çalışıyopruz ama biz bişey istedikmi herşey kuruyor

Yavv bir foto istedim , ruhsatını istemedim
Ben zate birkaç aktif olmayan forum üyesinden duymuştum (bişey lazım olunca giriyorum aradığımıda bulunca hiç işim olmaz )
Bilmem demek istediğim anlaşıldımı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR