Ynt: Defender 110'a Hidrolik Direksiyon
Herkese Selamlar
Benim külüstüründe direksiyonunda ilk başlarda ufak bir boşluk vardı, daha sonrasında bu boşluk bir karıştan fazla olunca birşeyler yapmanın zamanı geldi dedim ve kısa hikayemi anlatayım ona gör siz bir yol çizin.
İlk olarak direksiyon sistemim düz. Sıfır fiyat ve işçilik araştırması yaptım direksiyon kutusunun sıfırı 700 ila 800 civarı fiyaat veren var ve işçilik içinde 100 ila 250 arası isteyenler oldu. Bende direksiyon kutusunu söktürtüp İstanbul bostancıda yalnızca direksiyon kutusuyla uğraşan bir yere tamir ettirdim. Ancak bir süre sonra eski haline döndü. Daha sonra forumdaki Engin Dağhan arkadaşımızın tavsiyesiyle Ümraniye oto sanayisinde çıkma sağlam bir kutuyla direksiyon kutusunu değiştirdim 1 aydır memnunum geçen gün yine boşluk olmaya başladı, dikkatli bir şekilde inceleyerek boşluğun ana rot kolu bağlantısındaki bağlantı topunun (orjinal ismi joint ball) boşluk yaptığını bulldum. Şimdide onu değiştiricem. Benim size tavsiyem önce kendiniz adam akıllı bir kontrolden geçirin. Bende ilk başlarda sürekli tamirci yolunu izliyordum ancak birazcık özveri ve dikkatle landroverın ne kadar basit ve sağlam bir düzeneğe sağip olduğunu anlıyorsunuz. Şimdiden başarılar. Yardımcı olabileceğim bir kısım olursa sevinirim. Arabanızı gerçekten sevip biraz mesai harcarsanız inanılmaz uygun fiyatlara tamir ve restorasyonunuzu halledebilirsinzi. Saygılar.