Ynt: Defender 110'a Hidrolik Direksiyon
arkadaşlar bu nisanda hidrolik yapan biri olarak direksşyon kutusu 750-800 , pompa 300 , support ve flansh (pompanın oturtulduğu eleman ve ayar yapabilmen için önüne koyduğun eleman) 200 yağ kutusu 40-50 lira gibi ben hortumlar hariç 1400 lira nakit paraya aldım adwest marka yani land rover tedarikçisi pompa oorjinal pompa ,support yani braketi kendileri imal ettirmiş flanshıda kenileri yaptırmış sanırım deve boynu üzerinde geliyor kasnağı biraz taşlatmam gerekti vantilatör kasnağı ile izalayabilmek için onu taşlayınca pompanın kasnağıda olmadı onuda anadol kasnağı ile değiştirdim hortular için yaklaşık 70 lira kasnak için 20 lira diğer set 1400 lira ustayada 120 lira verdim (beğenmedi kavga etti ama arkadaş işte razı geldi sonunda)
1600 liraya araca takılı çalışır hale gelebilirdi

) benim usta ters bağladı öyle böyle derken 3 kutu atf yağ 3 kere boru yapımı bana 150 daha koydu . yaptıracak arkadaşlar aslında yapım işi çok kolay lego gibi bağlantları iyi seçebilriseniz zaten yağ haznesinin bile delikleri hazır , herhangi bir işlem yapmadan sök tak yapıyorsunuz durum bundan ibaret , bu birinci kısım
gelelim ikinciye , elimde bir tane daha def 110 var onu hidrolik direksiyonlu aldım, kutu çakma bir kutu oturtmak için ahmetin dediği gibi taa arabanın önüne takmışlar bu yüzden tampon gelmiş öne kutu öyle gözüküyor ,kasnakları üç kasnağı tek kayışla bağlamışlar kasnak sürekli elastik deformasyona maruz kopma zamanı diğerine göre çok çok daha kısa olacak ama bunu yapacaksanız en azından kasnakların tur zamanlarını bir birine en yakın zamana ayarlamanız gerek sanırım.rot başları uydurma olduğu için sanayinin tamamını gezip usta bu hangi arabanın diye sormak zorunda kaldım.
gelelim yol performansına orjinal kutulu diğerine göre biraz daha sert ama yolda doğrusal olarak gittiğiniz durumlarda daha sert olması bu ağırlıkta ve yükseklikte araç için daha güvenilir daha sakin sürüş sağlıyor.buna rağmen tur açısından malum bu araçlar fakir , dönüşlerde bazen ileri geri manevraya ihtiyaç duyuyorsunuz.gelelim öteki kutuya direksiyon çok hafif yolda manevra sırasında bazen insanı ürkütebiliyor,tur olarak çok iyi neredeyse 90 derece tur yapacak şekilde tabii bu benim araçtaki kutu ve rot kollarının mağrifeti ,fena değil sanırım odukçada ucuza malolabilir .
muayene açısından ; orjinal kutuya laf söyleyecek adamın alnını karışlarım , diğer kutu yerinde değil şase üzerinde oynama var büyük ihtimalle beni çok uğraştırırlar.
sonuç; iki kutu arasında 7 fark yok

) ama kutu orjinal olsun çıkma olsun 300 lira verir mil yaptırır gene binersiniz pompa zaten işin salata kısmı .