Defender 110 Tadilatı Başladı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zileli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 99
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,014

Etiketler
Ynt: Defender 110 Tadilatı Başladı

şanzımanı neyle temzledin Ahmet abi ? biz bizimkini sök tak yaparken benzin mazot hak getire , üstündeki kum yağ pislik çıkmadı :smiley:

ozcour' Alıntı:
şanzımanı neyle temzledin Ahmet abi ? biz bizimkini sök tak yaparken benzin mazot hak getire , üstündeki kum yağ pislik çıkmadı :smiley:

Aynen bahsettiğin gibi işte Özgür :smiley: benzin mazot karışımı + eski bir diş fırçası ve bolca sabır ile pırıl pırıl oluyor ;D ;D

zileli' Alıntı:
Aynen bahsettiğin gibi işte Özgür :smiley: benzin mazot karışımı + eski bir diş fırçası ve bolca sabır ile pırıl pırıl oluyor ;D ;D

Bizde eksik olan sabırdı sanırım :smiley: ustam da havada değil yerde gidiyorsun tekrar kirlenecek dedi taktık artık :smiley:

Ahmet abi eklediğin fotoğraflar gerçekten çok güzel, çok güzel ilerliyorsunuz. Darısı arabasını sokacak kapalı yeri olmayanların başına :smiley:

amin amin ahmet arabanın şasesi eyri görünüyo iyi bakmadın alırken heral araba yan yan gider dikkat et

ozcour' Alıntı:
Bizde eksik olan sabırdı sanırım :smiley: ustam da havada değil yerde gidiyorsun tekrar kirlenecek dedi taktık artık :smiley:

Ahmet abi eklediğin fotoğraflar gerçekten çok güzel, çok güzel ilerliyorsunuz. Darısı arabasını sokacak kapalı yeri olmayanların başına :smiley:

Amin Özgür inşallah senin aracınıda böyle görürüz.

ozcour' Alıntı:

basıçnlı sıcak suyla yıkama yapan yerler var Özgür. özel bir ilaç kullanıyorlar.. 10 dakikada herşey tertemiz... 15-20 TL'ye bir şanzımanı yıkatabilirsin.

zileli' Alıntı:
Amin Özgür inşallah senin aracınıda böyle görürüz.

Sağolasın Ahmet abi ama 2 senedir bende benim panzer, biz kupayı sökmeden tüm ağır işlerini hallettik,fren merkezleri kampanalar balatalar hortumlar rekorlar, şanzıman debriyaj balata ve hidrolik merkezleri, amortisör ve makaslar, tüm rot başları ve alt takım, ön dingil rulmanları ve diferansiyel, şaftlar istavrozlar, elektrik ve göstergeler farlar, döşeme hatırlayamadığım onlarca şey ve en son boya ve 2 senelik vizesini de aldım, inşallah uzun bir dönem sorun çıkarmaz da gönlümce binebilirim. en başında sizler gibi yapabilseydim hem her şeyi sırasıyla yaptığımız için işçilik daha kolay olurdu, hem de iş bi defada biterdi :smiley: ama olsun tecrübe oldu zaten şartlar uygun değildi onu yapmaya, aldığımda işi bilmiyordum, şimdi şimdi öğrendim :smiley: 2 senede bitti oldu işte.. Dileğim uzun yıllar problem çıkartmaması :smiley: ..

Ama ilerde bir hedefim var, plakasız pek ellenmemiş bir Seri 2 daha alıp benimkini tam orjinal haline getirmek, tropik tavanı takmak,şaseyi galvaniz kaplatıp altını İngiliz yeşiline, üstünü beyaza boyamak :smiley: Yunus abi de verirse orjinal içi krom ortasında korna olan direksiyonu :smiley: ama şu an custom made gibi oldu benim araç kolay kolay orjinal haline döndüremeyebilirim ve döndürsem de beğenmeyebilirim, o orjinalliği kaldıracak olgunluğu bu yaşımda görmüyorum kendimde :smiley: . Ama mutluyum öğrenciliğimde binecek bir şey çıktı ortaya, her gün de biniyorum artık :smiley:

edaghan' Alıntı:
basıçnlı sıcak suyla yıkama yapan yerler var Özgür. özel bir ilaç kullanıyorlar.. 10 dakikada herşey tertemiz... 15-20 TL'ye bir şanzımanı yıkatabilirsin.

biliyorsun Engin abi şanzıman faslını 2-3 ay önce çok şükür atlattım :smiley: Gerçi biz şanzımanı 2 kişi kaldıramıyorduk bile, yıkamacıya da zor giderdi o :smiley: taktık abi öyle kullanıyoruz artık , çok şükür bir problem yok , sen şanzımandan sonraki halini görmedin, gelince sürersin, Seri 2 şanzımanı üstündeyken daha çok kırılmayacak hissi veriyordu, Seri3 şanzımanı nazik sanki :smiley: ama eskisine nazaran çok daha rahat geçiyor vitesler. Senkromeç büyük nimetmiş :smiley:

Herşey gönlünce olsun Özgür. şuan ki yaptığım iş tam olarak sorunsuz ve problemsiz deği,l diyebilirimki bu hale tek başıma kendim getirdim

ve elimden geldiği kadarda kendim toplayacağım, ve tabiki topladığım son Defender de olmayacak. ( evlenince hanım izin verirse tabi

akşamları araç ile uğraşmak için ;D ;D ) inanılmaz zevkli bir iş, zorluklarıda var ama olsun herşeye değer mesela bu günümü sırf ona ayırdım

saat gece yarısı 12 ben daha yeni geldim eve, ve yatağıma yatınca bile birgün sonra neler yapabilirim die düşünüyorum.

Allah Kolaylık Versin Hocam, Bu sanat eserini yollarda görmemiz lazım

Çalışmalarımız bugünde devam etti, boyacımız Hasan abi parçalarımızı boyar iken içeride ki yine bizim kaportasını yapmış olduğumuz 110 pikap

sahibi Ünal arkadaşımız merakla onu izliyor. :smiley:

[attachment=1]

ve sonunda merakına yenilip alıyor eline boya tabancasını ;D ;D

[attachment=2]

Ve parçalarımız müthiş iklinin titiz çalışmaları sonucu boyandı montaja hazır.

[attachment=3]

[attachment=4]

CIMG268500000000000.jpg

CIMG2688.jpg

CIMG2690.jpg

CIMG2691.jpg

Boyanan parçalarımızı işyerimize getirdikten sonra biraz daha kuruması için beklemeye bıraktım ve bu arada yine boş durmadım şasiyi güzelce

boyadım.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

yarın da monte etmeye başlayacağım.

CIMG2692.jpg

CIMG2695.jpg

CIMG2698.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR