Öncelıkle aramıza hos geldınız Defenderımla gunluk 25-30 km yol yapan haftasonları da bılımum yerlerde Defender kullanan biri olarak aklınızdakı soruları bıraz yanıtlamak ıstıyorum..
Defender bir yasam tarzıdır eger defenderınız varsa sevmenız ve ona sabırla yaklasmanız gerekecektır yururunde ve motorunda agır sorunlar olmayan bır defender hayvan gıbı bır bır aractır mutlaka ufak tefek dert cıkarır ancak sizi cok sıkıntıya sokacak dert yaratmaz ıvırı zıvırı sensöru b.ku püsürü yoktur zebil gibi parçası vardır ve ucuzdur elınız bıraz yatkınsa herseyını kendınız bıle yapabılırsınız elektronık hıcbırsey yotur dolayısıyla nerde hangi şehırde kalırsanız kalın bunun ustasını bulursunuz katır gıbıdır traktor gıbıdır ben aracıma 750-800 kg odun yukleyıp ustune 3 paletle bırlıkte evıme odun goturdugum oluyor arakasına jet skı baglayıp bozcaadayada gittiğimde oluyor önemlı olan nokta şu hangı amac ıcın kullanacaksınız???
otobanda cıkıp gazlıcak ve arazıde fena bir guc ıstıyosanız defender sıze gore degıl ... benım aracım düz dizel ve bu araclar amacınıza gore gucsuz kalıyor rampada sag serıtte gıdıyosunuz ılk basta buna alısamıyosunuz ama zaman gectıkce kamyoncular en yakın dostunuz oluyor
haa koyarsınız ford transıt motoru ozaman ne cherokesı dıye tek cumle yazar kapatırız konuyu
defenderla dolasmak gercekten sehırde atla dolasmak gıbı bırsey cok farklı ılkel demıssınız ama bu araclarda modıfıyenın sonu yok forumda td5 motoru koyan bence tr degıl dunyadakı sayılı defenderlardan bırı olan MKG nıck lı mustafa abının aracı gorursenız aracın marsa bıle gıdecegını dusunursunuz..
bahsettıgınız rakkamlardakı defenderlar cheroklere gore ılkel evet ancak işin öbur tarafı da var bir cerokenın bakım malıyetıyle defenderın malıyetını karsılastıramazssınız bıle parca bulunabılırlıgı elektronıgı gazıydı falandı fılandı ugrasırsınız ama bu demek degılkı ceroke de kotu hayır tabıkı .. cok yakın bır arkadasımda 4,0 lık sport var 1 haftasonu kullandım böyle bır guc olamaz gaz pedalının sonu gelmıyor
sonuc olarak ne amac ıcın kullanacaksınız?? cerokede kırdıgınız zaman oturur dusunursunuz ama defenderda kırdınızmı 2 saat sonra parcanın sıparısını vermıs bıle olursunuz kocaman depolama alanı kullanımdakı fonsıyonellıgı ıle defender apayrı bır aractır cerokeye gore ceroke lukstur evet ınsan bazen arıyor klımalı ısıtmalı kotuk vs ama cok gecmeden defender kullanmanın verdıgı haz bunların hepsını unutturuyor emın olun aaaaman dıyosun varsın ısınmasın koltuk ha ılla ısıtcam dıyosanız e- bay de envayı cesıt aksesuar var ben kendı aracıma ısıtmalı yan aynalarına kadar yaptırdım kıcımıda saga sola oynattımmmı manuel olarak koltuk ısıtması oluyor henuz klıma olayına cozum bulamadım ama ondekı klepelerı actınızmı yuzunuze vurak o ruzgarı korkunc guzel bır hıs
Sonuc olarak acayıp bır guc ıstıyosanız haftasonları hafıf arazıde takılcam cok zorlamıcam popom rahatı sevıyor ben ugrasamam ole katırla matırla derseniz ceroke.. ama yok abı ben keyıf adamıyım umrumda degıl sag serıt merıt ufak ufak devam ederım keyfıme bakarım tavanına cıkar cekerım bır koyda gunesın batısını seyrederım dıyosanız defender derım forumda da bır abımızın dedıgı gıbı defender almak cesaret ıster
kolay gelsın..
Berk