Defender 110 mu ? - Jeep Grand Cherokee mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deff g4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,190
Ynt: Defender 110 mu ? - Jeep Grand Cherokee mi ?

İlk olarak herkeze selam;

Bir araç otobanda bayır çıkarken bayılıyor olabilir ama o bayırı çıkıyordur engel yoktur çünkü. (çamur,kar v.b)
Gerçi bu konuya benden çok çok daha bilgili büyüklerimde hak verir diye umuyorum arazide herşey motor değildir.Şanzuman,kilit,lastik v.b bunlarda büyük etkendir.İlk yazınızda 2.5d motor arazide kuşkularınız olduğu için yazma gereği duydum. Birde tabi pilotta çok önemli herşey motor değil anlıycağınız ama şunu bilin her aracın artıları ve eksileri var kendinize en uygun olanı seçin çünkü o kadar zamanınızı alıcak yarın bir gün pişman olmayın.

Önemli not: Bu doğa sporu çamurada giriliyor dağ bayırda geziliyor araç sıkıntı cıkartacaktır parçası uçuz işçiliği kolay olsun.

Hayırlı Forumlar.

Etiketler

Defender sahibi olana kadar bende "acaba"?? diye düşünenlerdendim. ama defender sahibi olup işin içine girdikten sonra bambaşka bir dünyaya girdiğimi, ikinci bir çocuk sahibi olduğumu, ama yeni çocuğumun beni hiç yarı yolda bırakmayacak yol arkadaşım olacağını anladım. Gerçektende defender sizi yolda bırakmaz ve en yakın servise kadar muhakkak götürür. (bunu 2700 km ege turunda gelibolu'dan tekirdağa kadar debriyajsız gelirken anladım. :smiley: tamamen mekanik olduğundan herhangi bir köy yolundaki traktör tamircisi bile bu aracı servisine kadar götürecek tamiri yapabilir.
yazılan yazıları iki kez okudum. okadar güzel şeyler yazılmış ki gerçekten de defender bir araçtan ziyade bir yaşam şekli bir bağımlılık olduğunu tekrar anladım.
defender mı & cherokee mi sorusuna cevap verecek kadar usta olmadım henüz. amerikan araçlarına çok ısınamadığım için ve bakım ve yakıt maliyetleri çok fazla olduğu için hiç sıcak bakmadım açıkcası. ama şimdiye kadar girdiğim arazilerde defenderım beni hiç yolda bırakmadı.14mt tekne ile kumsala girdim tık demedi maşallah.
sürekli defenderı kullanıyorum. gürültüsünede alıştım, otoparkta oluşan yağ lekelerinede. [şimşek mcqueen çizgifilminde dedikleri gibi "ALTINDA YAĞ OLMAYAN İNGİLİZİN İÇİNDE DE YAĞ YOKTUR" :smiley:)]
bagajımda yedek radyatör ve fren hortumları takım anahtarlar yedek sigortalar ve motor,debriyaj,direksiyon yağları ile gezmeme rağmen ben bu aracı seviyorum. önceden haftasonları 3 yaşındaki kızımla evde vakit geçirirken şimdi kızımla beraber defendermızla vakit geçiriyoruz. o maket 90 lık defenderiyle oynuyor bende kocaoğlanla.
aslında yazacak okadar çok şey varki ama konunun dışına çıkıyorum ister istemez.
kalın sağlıkla.

Merhaba bence Defender 110.: tabi ki kendi kategorisine ve kendi maharetine göre kendini ispatlamış araçlar var zaten bu arada şoförün de etkisi ve hakkını yememek şartıyla ;) siz sınırı kendiniz belirlemişsiniz ve iki kendine göre çeşitli huyları ve maharetleri olanından girmişsiniz konuya o yüzden zevke ve renge kimsenin karışmaya hakkı yok ben derim ki Defender 110 ama verdiğiniz iki seçenek arasında insanın bir arazi aracında neyi aradığına bağlı olduğu aşikar,uzun uzun anlatmaya gerek yok sanırım forum yeterince dopdolu bir bilgi bankası gibi,en iyisi elinizi vicdanınıza koyun gözlerinizi uzaklara kilitleyin nerede olmak istediğinizi yada nerede olmak istemediğinizi düşünün :smiley: eminim seçimi yapmak daha kolay olacak en önemlisi sizin beklentiniz bu arada,,,aşk başkadır herkese göre değişiklik gösterir bol ve boş zamanınız varsa yine Defender derim selam ve sevgilerimle

bende var diye değil ama arazide konforu değil taşı camuru hissetmek gerekir zaten araziyi hissetmiyorsan evde otur ne işni var değilmi dağda taşda. yazı çok güzel .arkadaşımda cheroke var araç sudan geçerken boğuldu belki bende boğulurdum ama masrafı 2-3 bin tl yi geçer bende olsan 300 tl ye iş tamamdır. diycem arazide land rover paran çoksa cherokee.saygılar

arkadaşım size tekbirşey söyliycem siz cevabı çıkarınız eyer paranız çoksa ve dağları yırtarım ama kalırım yolda diyorsanız cheroke ???????

Merhabalar arkadaşlar,
Hani derlerya iki marka otomobil vardır, birincisi mercedes, ikincisi hepsi.
Benim içinde iki marka arazi aracı vardır, birincisi DEFENDER, ikincisi hepsi.
Bunu yazıyorken sakın ha diğer markaları kötülediğimi düşünmeyin marka yazmaya gerek yok fakat diğerleride gerçekten mükemmel araçlar, fakat DEFENDER aşkı başka.
Şimdilik arabam yok hangi arabayı alırsam alayım DEFENDER aşkım hiç bitmeyecek.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Bence Defender la / Jeep Che. yi kiyaslamak azicik yanlis olur. Ayri ruhlarin ve sevdalarin araclari. Daha oncedende belirttigim uzere '' Defender ASK tir,oburleri arac tir ''

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR