Defender 110 Güzelleştirme Operasyonu :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ihg70 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 739
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,657
Ynt: Defender 110 Güzelleştirme Operasyonu :smiley:

gazi sezer' Alıntı:
cenk arkadaş haklısın, bir daha araç toplayacak olursansız kesinlikle mersin'e gelin; sabahları kahvaltıya gidiyorum bol bol çay içiyorum çok hoş oluyor ve çok şeyler öğrendim.

Kısmet olursa ileride Anamur'a yerleşeceğim.
Uygun bir arazi bulup temelli yerleşeceğim.
Defender oralarda çok işime yarayacak ;)

Etiketler

ben ilkokula giderken yazlığımız vardı orda o zamanlar tam bir köydü anamur sessiz sakin ve bakirdi.....
gerçekten çok güzel bir yerdi tam kafa dinleyip dağda bayırda ormanda gezilecek yerler ...
umarım dileğiniz gerçekleşir....

cenkcc' Alıntı:
ben ilkokula giderken yazlığımız vardı orda o zamanlar tam bir köydü anamur sessiz sakin ve bakirdi.....
gerçekten çok güzel bir yerdi tam kafa dinleyip dağda bayırda ormanda gezilecek yerler ...
umarım dileğiniz gerçekleşir....

Ben çok yer gezdim.
Pakistan'dan Kanada'ya, İsrail'den İrlanda'ya, Suudi Arabistan'dan Finlandiya'ya onlarca ülkeye gittim.
Avrupa'da gitmediğim ülke kalmadı.
Çok şey gördüm, çok şey yaşadım.
İstediğim tek şey sakin ve huzurlu bir hayat.

Anamur tam benim istediğim gibi bir yer.
Bol güneş, bol su, verimli topraklar.
Arkasını Toroslara dayamış, en yakın büyük yerleşim yeri 200 km ötede.. Bir tarafında Mersin, diğer tarafında Antalya..

Hem her yere çok uzak hem her türlü medeniyete çok yakın.
Kendi kendine yeten, basit ama konforlu, Çok güzel ama kargaşadan uzak, Sesiz-huzurlu ama hiç bir şeyden mahrum kalınmayacak bir yaşam kurmak mümkün..

neyse oyle yada boyle baya yol katetmissiniz, merakla bekliyorum bitmis halini. orhan ustanin orda sokulmus hurda gibi halini gormek beni uzuyordu :smiley:

bu arada Orhan ustaya bende arka tamponumu ve yan barlari yaptirdim, ve ayni sorunlari bende yasadim. Cok iyi bir is cikartti yaptiklari cok iyi cok memnunum, ama mesela on tamponuda yenileyecekdim, port bagaj yaptiricakdim, vazgectim, erteledim, eger orhan ustaya yaptirirsam bol vaktim ve sabrim oldugu bir zamanda yaptiricam :smiley:

arkadaşlar Mersin'de şoförler cemiyetine yakın köşede Muzaffer usta var ben oraya yaptırdım ve çok memnunum, ustada ilk kez böyle bir araba ile uğraşmakta keyf aldı.elektrikciye gelince genç bir arkadaşımız hasan usta Karizma oto elektrik askerde defender elektirkcisiymiş onun içinde keyfli oldu özlem giderdi.döşemeci mehmet usta Mersin'de kendini kabul ettirmiş bir iç dizayn ustası yanındaki eyub ustamın ellerine sağlık herşey onun elinden geçti; kısacası arkadaşlar defender toplamak isteyen arkadaşlara çağrı yapıyorum gelin mersin'de toplayalım büyük bir keyfle ilgilenirim.

sezer kardeş, evvela defender,i almak lazım . lada aldık tatmin olamadım değiştirmek istiyorum haberin olsun selam

Resim 011.jpg

Fotoğraflara devam:

Port bagaj provaları. Ayrıntıları konuşuyoruz, ölçüleri tartışıyoruz...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Hacı Usta'nın ortaya çıkardığı Siyah Defender.

[attachment=4]

Hacı Usta'nın dükkanında sırada bekleyen benim ve Bolu'dan gelen başka bir Defender.

[attachment=5]

DSC00146.jpg

DSC00147.jpg

DSC00148.jpg

DSC00150.jpg

DSC00151.jpg

hocam boludan gelen defender kimin kim yaptırıyor ismini biliyor musunuz?

Merhaba ,

bende gezenbilir ile hiç hesapta yokken bir geziye katıldım ve doğan oto turuncu defender ı gördükten sonra buna benzer araca sahip olmalıyım dedim .bu ara evlilik telaşı dolayısıyla oldukça fazla zaman ve para harcadığım için kısa vade olmasa da kesin bir def alacağım .
bu konuyu satır satır ezberleyeceğimden emin olabilirsiniz ancak bana bir kaç konuda fikir verebiirseniz çok sevinirim ;
öncelikle iyi bir defender ı nereden ne şekilde bulurum , bu tür bir araç almanın en iyi yolu devlet ihalelerinden alıp toplatmakmıdır ,nelere dikkat etmeliyim?
sonrasında ise gerek yakıt tüketimi gerek performans olarak dizel ve benzinli araçlarla ilgili görüş ayrılıkları var ne önerirsiniz ?
ortalama olarak araziye uygun ve üzmeyecek bir araca sahip olmak için zaman ve para olarak nasıl bir maliyete katlanmam uygun olur?
şimdiden teşekkürler

nazım1' Alıntı:
Merhaba ,

bende gezenbilir ile hiç hesapta yokken bir geziye katıldım ve doğan oto turuncu defender ı gördükten sonra buna benzer araca sahip olmalıyım dedim .bu ara evlilik telaşı dolayısıyla oldukça fazla zaman ve para harcadığım için kısa vade olmasa da kesin bir def alacağım .
bu konuyu satır satır ezberleyeceğimden emin olabilirsiniz ancak bana bir kaç konuda fikir verebiirseniz çok sevinirim ;
öncelikle iyi bir defender ı nereden ne şekilde bulurum , bu tür bir araç almanın en iyi yolu devlet ihalelerinden alıp toplatmakmıdır ,nelere dikkat etmeliyim?
sonrasında ise gerek yakıt tüketimi gerek performans olarak dizel ve benzinli araçlarla ilgili görüş ayrılıkları var ne önerirsiniz ?
ortalama olarak araziye uygun ve üzmeyecek bir araca sahip olmak için zaman ve para olarak nasıl bir maliyete katlanmam uygun olur?
şimdiden teşekkürler

İnşallah gönlünüzdeki gibi bir Defender sahibi olursunuz .

Sorularınızın çoğu çok geniş kapsamlı cevaplar içeriyor. Forumda bunlarla ilgili çok sayıda konu başlığı var.
Ben genel bir-iki öneride bulunabilirim.

1-Bu iş para ve zaman isteyen bir iş. İkisinin de göreceli bol olması lazım.

2-Bu işlerden anlasanız da anlamasanız da mutlaka tanıdık veya önerilen bir LR ustasından yardım alın, önerilerine kulak verin.

3-İster Defender olsun ister başka bir araç olsun en önem vermeniz gereken yer aracın kalbidir, yani motoru!
Araçta en çok masraf yiyen de en çok baş ağrıtan da motordur. Motoru, şanzımanı ve yürüyeni temiz bir araç bulmaya çalışın.
Bunu yaptığınız zaman mecburi masraflardan büyük ölçüde kurtulursunuz.
Diğer masraflar elzem değildir, heves ettikçe, paranız oldukça yapabileceğiniz işlerdir.

4-Sabırlı olun.

ihg70' Alıntı:
3-İster Defender olsun ister başka bir araç olsun en önem vermeniz gereken yer aracın kalbidir, yani motoru!
Araçta en çok masraf yiyen de en çok baş ağrıtan da motordur. Motoru, şanzımanı ve yürüyeni temiz bir araç bulmaya çalışın.
Bunu yaptığınız zaman mecburi masraflardan büyük ölçüde kurtulursunuz.
Diğer masraflar elzem değildir, heves ettikçe, paranız oldukça yapabileceğiniz işlerdir.

Valla bu tarife uyan bir Defender'im vardı... Motoru gerçekten piyangoda çıkan büyük ikramiye gibiymiş de kıymetini bilememişim. V8 sevdasına kapılmasaymışım keşke ;D

nkurtkaya' Alıntı:
Valla bu tarife uyan bir Defender'im vardı... Motoru gerçekten piyangoda çıkan büyük ikramiye gibiymiş de kıymetini bilememişim. V8 sevdasına kapılmasaymışım keşke ;D

Yo yoo, İyi ki kapılmışsın o sevdaya ;D

Tamirhanede 20 gün çalışmadan durdu, ona rağmen tek marşta çalıştı.
Kışın karda-soğukta bile tek marşta çalışıyordu.
Göktürk yolunda 110 km hızla yokuşta kamyon solladım ben onunla..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri