Defender 110; Benzinden Dizele Dönmek İsteyen Kaç Kişi Var?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safari2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,261
Ynt: Defender 110; Benzinden Dizele Dönmek İsteyen Kaç Kişi Var?

ozcour' Alıntı:
Sanırım Yunus abi lowa geçirdiğinizde highdaki 2 ile 3. vites arası bir vites oranı yakalayacağınızdan rampalarda 3ün çekmediği yerde 2ye atmayıp 2buçuğa atıp daha iyi gideceğinden bahsetti. Bu anca 2nin küçük 3ün de ağır geldiği yerde işe yarar bence. İş motorda bitiyor gibi gözüyor..
Özgür
serislerde sürekli LOW a almak tavsiye edecegim bir seçenek degil
Orta kilit sürekli devrede kalacağından yakıt artar ve kaygan virajlarda sorun yaşarsın

Etiketler

2.5 benzinli bir motoru, oldugu haliyle dizele cevirmenin, harcanacak parayi goz onune aldiginizda bence hic bir getirisi yok.

Benzinli motoru verimli ve yeterince guclu bir dizel motorla degistimek anlamli olabilir. Ancak bu da uzun ve pahali bir is.

Kasinmanin anlami yok bence.

bu dediklerinizi denemek için pazar gününü iple çekiyorum eğer dediğim rampayı 70km. süratle çıkarsam asla düşünmem dizele dönmeyi yaklaşık 15km.rampa inerken çok hoş bu arada engin beye cevap yazdım ama cevabım kayboldu yeniden yazıyorum engin bey toplu dizele geçmenin ne fayda sağlayacağını sordu dizele dönmek her baba yiğidin harcı değil gibi görünüyor bürokrasi açısından bu işleri toplu halledecek bir firma veya şahıs bulunursa kolay hallolur diye düşündüm.

zaten ben dizele dönebilirsem düz dizel asla düşünmem güçlü sağlam bir motor tercih ederim biraz pahalı olsada zaten aracıma yeterince masraf ettim ve elden çıkarmayı da düşünmüyorum

safari2000' Alıntı:
bu dediklerinizi denemek için pazar gününü iple çekiyorum eğer dediğim rampayı 70km. süratle çıkarsam asla düşünmem dizele dönmeyi yaklaşık 15km.rampa inerken çok hoş bu arada engin beye cevap yazdım ama cevabım kayboldu yeniden yazıyorum engin bey toplu dizele geçmenin ne fayda sağlayacağını sordu dizele dönmek her baba yiğidin harcı değil gibi görünüyor bürokrasi açısından bu işleri toplu halledecek bir firma veya şahıs bulunursa kolay hallolur diye düşündüm.

bir anda birçok ruhsatta aynı tür değişiklik için yapılacak tse ve üniversite onayı, teknik çizimler, Otokar'dan alınacak belgeler vs dikkat çekecektir. tavsiye etmem. teker teker başvurmanızda fayda var. hiç olmadı; daha önce konuştuğumuz gibi dizel şase değişimi yolu ile aracınızı dizele geçirebilirsiniz.

safari2000' Alıntı:
zaten ben dizele dönebilirsem düz dizel asla düşünmem güçlü sağlam bir motor tercih ederim biraz pahalı olsada zaten aracıma yeterince masraf ettim ve elden çıkarmayı da düşünmüyorum
Yavv bi rahat bırakın şu düz dizelleri ;D kendine güvenen 2,5 benzinli varsa gelsin offroad a aralarında fark yok
Benzinliden tek kötü yanı sesi onada ben razıyım ;D ;D

yunus bager' Alıntı:
Yavv bi rahat bırakın şu düz dizelleri ;D kendine güvenen 2,5 benzinli varsa gelsin offroad a aralarında fark yok
Benzinliden tek kötü yanı sesi onada ben razıyım ;D ;D
yav en azından intihar bombacıları gibi sırtımıza tüp bağlayıp gezmiyoruz az sesi var ama gülü seven dikenine katlanır:D

yunus bager' Alıntı:
Bununda kolayı var rampa gördün hemen Low a alacaksın 5-4 devam giç sıkıntı olmaz
defenderi Low a almaktan çekinmeyin araca hiç bir zararı yoktur
MERHABA şunu bir daha açıklarmısınız uzun yolda rampayı indim 5nci viteste sonra devam ediyorum rampaya vurdum hız düşmeye başlarken 70 km ile giderken küçük vitesi ileri doğru itiyorum ve devam ediyorum araca herhangi bir zarar vermiyor hızımda düşmüyor öylemi ?

Bülent Bey
H konumundan L ye alırken önerilen çok düşük hızda geçmektir ama uygulanması gereken durarak H den L ye geçmektir.

L den H konumuna geçerken hız önemli dilediğiniz gibi geçebilirsiz.

Sorento jeep aldığımda 90 km hız ve altında giderken 4x4 e geçebileceğimizi söylediler.
Low ise sadece boşta ve dururken geçecek ağır takviye ve kesinlikle hız yapılmıyor ağır yol şartlarında kullanılıyor.
Land ı aldığımda içindeki yazıda da bundan farklı birşey yazmıyordu.

kokteknik' Alıntı:
MERHABA şunu bir daha açıklarmısınız uzun yolda rampayı indim 5nci viteste sonra devam ediyorum rampaya vurdum hız düşmeye başlarken 70 km ile giderken küçük vitesi ileri doğru itiyorum ve devam ediyorum araca herhangi bir zarar vermiyor hızımda düşmüyor öylemi ?
Kesinlikle bu şekilde önermiyorum
defender 2,5 dizel yada benzililerde eğer çıkacagınız rampada araç 1. yada 2, videslere düşmeniz gerekiyorsa aracı durdurarak low (ileri) konumuna alabilirsiniz vides araları kısalacağından 3. videsle kalkıp 4.- 5. videsle devam edebilirsiniz
HIGH (geri) konumuna almak içinde aracı mutlaka durudurun
LOCK (sola) kilit konumuna almak yada çıkarmak için durmanıza gerek yoktur
Yüksek hızlarda aracı kilit konumuna almak tavsiye edilmez

Yunus Bey, peki birim hızda H ve L konumlarında yakıt tüketimi nasıl değişiyor? veya değişiyor mu? Bir de aracımı ilk aldığım günlerde beşiktaş civarında ara sokaklarda kaybolduğum bi anda dik bir yokuşu 1. viteste bile tırmanamamış çok bozulmuştum. keşke alsaymışım Low'a. Yavaş yavaş atacağım inşallah acemiliği. :smiley:

dün köye gittim tüm tavsiye edilenleri yaptım rampada takviye sadece rahatlatıyor ama 60km.max. bence takviyeyeye atmaya değmiyor ama inanıyorumki üzerinde puma motor olsa aynı rampayı en az 80 90 km. süratle çıkar

bu işlemler de durmak vitesleri geçirmek gerekiyor uzun yolda durup kalkmak hem süreyi hemde tüketimi artırıyor durp kalkmak rampada bizim hızımızın düşmesine yanımızdan gelip geçenlere bakma süremizi artırıyor :smiley: artı bişi yok yani

kokteknik' Alıntı:
bu işlemler de durmak vitesleri geçirmek gerekiyor uzun yolda durup kalkmak hem süreyi hemde tüketimi artırıyor durp kalkmak rampada bizim hızımızın düşmesine yanımızdan gelip geçenlere bakma süremizi artırıyor :smiley: artı bişi yok yani
Hangi uzun yolda defender 1. yada 2. videslere düşüyor

uzun iniş ve çıkışların olduğu uzun yollarda mesela 1-2 km lik rampalar oluyor yozgat ankara yolunda var mesela 1 nci vitese düşmüyorsunuz ama 2 de de bayılıyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

SON KONULAR

Geri