Ynt: Defender 110 Arka Diferansiyel kilidi
Urunun ureticisi veya ithalatcisi ya da saticisi Huseyin usta degil ki garantisini o versin. Ben sahsen Huseyin ustadan garanti istemem, zira o sadece montajini yapiyor, ustelik iyi yapiyor. Zaten kendisi de garanti vermiyor.
Simdi burada onemli soylemler sunlar.
"kullanici hatasi"
"usta hatasi"
"urunun arkasindayiz"
Tek tek bu maddelerdeki fikrimi ve soyleneni ne sekilde algiladigimi paylasayim.
Kullanici hatasi: tum ureticilerin ve saticilarin en cok kullandiklari "yan cizme" soylemi. Detroit locker icin ornek vereyim, bu urun %100 kilit yani belli ki offroad yapacak araca takilacak. Kaldiki urunun tanitim videolarinda da bizim kullandigimizdan cok daha agir sartlarda kullanilan araclar gosteriliyor. Hal boyle iken bir kullanici duzgun takilmis kabahati olmayan bir detroit locker'i nasil kirabilir?
Usta hatasi: yukaridaki "yan cizme" durumumun usta uzerinden uygulanani. Eger usta diye gecinen kisi hayatinda ilk kez gorup montajini yapmiyorsa (ki bizim ornegimizde montaji yapan kisi saticinin onerdigi usta oldugu icin bu soz konusu degil)
Urunun arkasindayiz: Alici saf ve soylenen herseye inanan bir kisi ise en ufak sorunda urunun sorgusuz sualsiz degisecegini hayal eder, eger daha gercekci ve onceden basindan gecmis birkac tecrube var ise urun kutudan hatali cikar ise (out of box error) yenisi ile degisebilir, bunun disinda hicbir beklentisi olmaz.
Simdi tekrar sormak istiyorum, ulkemize yasal yollarla ithal edilen Detroit Locker urunu icin uretici garantisi haricinde, tuketici kanunu geregi Sanayi Bakanligi'nca belirtilen garanti kosullarini ne sekilde sunuyorsunuz?