Defender 110 2.5 Benzinli Almak İstiyorum, Önerileriniz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rasimpeh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,268

rasimpeh

Ana Kamp
merhabalar özel harekattan çıkma 87 model 2.5 defender alacağım. tabi alır almazda sanayide revizyona sokmayı düşünüyorum. iç aksam komple deri, açılır tavan, otomatik camlar vsss. iç aksamda yapacağım bu değişiklikler nasıl olur deneyen varmı. şu anda 2000 model honda cr-v kullanıyorum. honda daki konfora ulaşabilme ihtimalim varmıdır. aracı alırken nelere dikkat tmeliyim. aracın şehir içi kullanımı nasıl. yakıt miktarı nedir.... lastikler ne olmalı...

yani kısacası bu hususta fazla bilgisi olmayan bana yardımcı olmanızı istiyorum.

Etiketler
Ynt: Defender 110 2.5 Benzinli Almak İstiyorum, Önerileriniz ?

bu soruların cevabı, sizin CR-V'yi satıp satmayacağınıza göre değişir.

son hızı 100 km/h olan sadece arazide işe yarayan,direksiyonu ağır,tüketimi yüksek bir "iş makinesiyle" otomobil konforuna sahip ama arazi yetenekleri oldukça sınırlı olan crv nin rahatlığını ve pratikliğini yaşamanız neredeyse imkansız.ikisini birarada sunan araçlar şüphesiz ki mevcut ancak ülkemizde fiyatları 80-100 bin liralar civarında oluyor maalesef.
konu hakkında son derece deneyimli arkadaşların açmış olduğu konuları incelemenizi öneririm.

modifiye yaptığım zaman konfor sağlayabilirmiyim diy düşünmüştüm ama olmuyacağı kanaatine vardım.

Merhaba,
Leeroy nickli arkadasimiz aslinda genel hatlariyla oldukca dogru yazmis.. su an bindiginiz araciniz ile biraz abartmalida olsa bir is makinasinin kiyasindan soz ediyoruz .. Defender la ilgili bu sitede gercekten cok zengin;her turden bilgi seviyesindeki arkadaslarin soru ve cevaplarini paylastigi nerdeyse kitaplar yazilabilecek kadar cok forumlar ..mesajlar var.. Burdan bunlarin tumunu birkac cumlede tekrarlamayi yada anlatmayi bu arac hakkinda en deneyimli olan kullanicilarin bile yapabilecegini sanmiyorum .. dolayisiyla arkadasin onerisini size tekrarliyacagim .. once ilginizi ceken konuyla ilgili onceki basliklari mutlaka okuyun.. gerekirse o forumlardada sorularinizi sorun... size ilk yaniti veren engin beyin soyledigi gibi CR-V elinizde kalacakmi yoksa defenderi hem sehir hem arazi icinmi dusunuyorsunuz sorusu onemli ..yazdiklarinizdan onu elden cikaracaginizi anliyorum .. oyle olacak ise yari şakada olsa is makinasi tabir edilen defenderi cr-v konforuna ulastirmaniz hem mumkun degil hemde buna harciyacaginiz para ve emege degmeyecektir .. bu konuda bir tercih yapmaniz gerekecek..
sozunu ettiginiz araci ihaleye cikmadan oncede .. su an satilik olarak durdugu yerdede uzaktan gordum .. dışını guzel boyamislar :smiley: ama otokar Kayseri servisinde konu gectiginde o araclarin motor ve yuruyen aksaminin ciddi masraf gerektirdigini soylediler..size onerim kendileriyle kesin karardan once mutlaka konusun .. ve dusundugunuz araci kullanma sansiniz varmi bilmiyorum ama ayni turden bir defender'i mutlaka sehir icinde kullanip gorun derim ..
zaten diger forumlari incelediginizde .. 110 modeli icin duz dieselin bile motor performansinin yeterli olmadigini soyleyen bircok kullanici goreceksiniz ..
kolay bir karar olmadigini biliyorum .. size kolayliklar dilerim / Ertugrul

rasimpeh' Alıntı:
merhabalar özel harekattan çıkma 87 model 2.5 defender alacağım. tabi alır almazda sanayide revizyona sokmayı düşünüyorum. iç aksam komple deri, açılır tavan, otomatik camlar vsss. iç aksamda yapacağım bu değişiklikler nasıl olur deneyen varmı. şu anda 2000 model honda cr-v kullanıyorum. honda daki konfora ulaşabilme ihtimalim varmıdır. aracı alırken nelere dikkat tmeliyim. aracın şehir içi kullanımı nasıl. yakıt miktarı nedir.... lastikler ne olmalı...

yani kısacası bu hususta fazla bilgisi olmayan bana yardımcı olmanızı istiyorum.

Selamlar,
arkadaslarımızın de belirttigi gibi konu cook derin.. Aslında belki de "zevkli tarafı" bu.. Oncelikle,

2.5 Benzinli motorun ozellikleri
83Hp. olur biraz zor ceker.. Ama olmaz mı? tabii olur.. ben 1 sene gayet de güzel kullandım..
15/16Lt. benzin tüketir
Otoyol da 100km. ile ancak gidersiniz.
Land Rover'in "en basit ve dertsiz" motorlarından biridir..

Gelelim Türkçe "mealine"..
Yukarıda yazdıklarım "sizin beklentilerinize" göre çok farklı şeyler ifade etmelidir..
A) CR-V aracınızdaki "güzellikleri" arayacaksanız, hemen vazgecin.. (Bkz. Engin beyin sorusu). Yukarıda yazdıklarımı lütfen 2 kez okuyun, kafanız bulandı ise bu işten vazgeçene kadar bunu tekrarlayın lütfen. Yoksa, emin olun çok mutsuz olursunuz
B) Yahu bu offRoad değişik bir dünya, hele Defender "çok farklı bir felsefe, buna uyum sağlayacağım" diyorsanız, yukarıda yazdıklarım sizin için sadece "gülüp geçeceğiniz" konulardır.

Benim açımdan.. Ben Benzinli '91 model Defender'imi aldığım zaman '98 Discovery V8 Otomatik kullanıyordum. Ben "B" seçeneğini seçerek bu işe başladım ve hayatım boyunca (sanırım 20'den fazla her türden arabam oldu) bu kadar mutlu olduğum bir arabam olmamış idi..

Yapacağınız değişiklikler ile aracınızı hakikaten çok konforlu bir araç elde edebilirsiniz ama ciddi bir miktar para harcamanız gerekir. Ama ne yaparsanız yapın Honda'ya yaklaşmayacak. Zira, bu aracın yapılış "felsefesi" var.. "doğaya yakın yaşamak" gibi..

İzin verirseniz, diğer sorularınıza bilerek cevap vermeyeceğim, zira "öncelikle vermeniz gereken" bir karar var. Gerisi (şehiriçi kullanımı, lastikler vs.vs.) detay.

Umarım size asıl konuyu vurgulayabilmişimdir. iyi günler dilerim, reha

konuya bir de ben dalayım ;
2001 model rav4 otomatik vites aracım var.birgün izmir grubuyla offroada gittim inan her tümsekten çukurdan yada biryerlerden işte geçtikten sonra aracımı kontrol ediyordum.arkadaşlar lastik boyu yerlerden zıplarken ben düz yol aramaktan yoruldum,maşbiyele kadar suya girdiğimde bildiğim bütün duaları okudum elektronik sistem birde üstüne lpg nin sistemleri Allah tan dualarım kabul oldu kazasız belasız atlattım olayı yanlız aracım için onların soft offroad dediği platform bile birazcık ağır gelmişti.ama otoyolda ben onlardan yaklaşık bir saat önce merkeze vardım.
sonra gittim bir tane defender da ben aldım , sana şöyle söyleyeyim kamyon kullanmayı bilmiyorsan bu aracı alma çok büyük çok zevkli ama çok zor ve gürültülü , toyotanın fır döndüğü yerde ben biryerimden ter atarak tur almaya çalışıyordum,rahat oturmaya koltuğa gömülmüş biri olarak dirseğimi cama vurmaktan bıkmış cam açık gezmeye başlamıştım.frenler sanki tersine çalışıyor bastıkça hızlanıyor gibiydi.arabanın heryeri ayrı oynuyor,ayrı ses yapıyor, içeride konuştuğunu neredeyse duyamayacak oluyorsun ,ama su kanalı çukur özellikle su birikintisine girince dünyan değişiyor inadına suya sokuyorsun toyotanın hıncını almak için,arabayı neredeyse yere yatırıyorum sonuç hiçbirşey yok boya toyotanın ki gibi parlamasına gerek yok bir abimiz demişti bu arabalara çizik yakışıyor diye.ama böbrek taşın varsa dikkat bu arabalar acayip taş döker.hamile ve kalbi ağzına yakın olanlar için kullanışlı değildir.
bu arada benim araç dizel , dizel benzinliye göre daha gaddardır suda stop etmez gidip suda kalırsan bana sayma!
son olarak bu arabayı almakla nerde hata yapmışım biliyormusun benim gibi arkasını rahatta tutmayı sevenler için lr zaten bir araç üretmiş adınada discovery demiş keşfet kendin bul demiş hem rahat hem konforlu hemde defden sanırım geride kalır bir araçta değil biraz vuruk çiziği görmezden gelebilirsen senin benim için bulunmaz kaftan.zaten defi sen modifiye ederek disco benzeri bir şeye çevirmiş olacaksın , git disco al kafan rahat paran cebinde kalsın.
burdan defender kullanan arkadaş ve abilerimden özür diliyorum ama inandığım bu (birde herkes def almasın biz farklı olalım diye uğraşıyorum.:D)

Önder bey,
neden özür diliyorsunuz? zira, önemli olan burada bilgi/fikir ve en önemlisi tecrübelerimizi paylaşmak. Aslında, tartışmaya "farklı" bir boyut katmış oldunuz ve bunda çok haklısınız.. Zira, CRV konforu olan Defender'a Discovery'de diyebilirsiniz.. Bunu ya Defender'a "kucak dolusu" para harcayarak yapabilirsiniz yada gidip baştan "yapılmışını" alırsınız.. Önemli olan bu yaklaşımın da gündeme gelmesi. iyi günler dilerim, reha

Onder bey gercekten guzel anlatmis .. bundan boyle Deffenderda extra konfor isteyenlere dogrudan bu mesajdan alinti gonderecegim :smiley:
Slm/Ertugrul

yazdıklarınız gerçekten hoş gerçekler ben sadece defender kısmı ile ilgili bir kaç şey söyleyeceğim
o lacivert defenderlerden bir tane de ben aldım dünyam değişti 13 farklı araçım oldu ama bu laci defender ailemden bir gibi oldu ruhu var sanki sürekli davet ediyor ne kadar konfordan uzak olursa olsun onu kullanmak daha zevkli geliyor ona para harcamak kumar gibi hep kaybediyor görünüyorsunuz ama yaptığınız her harcama çok büyük keyif veriyor sanki bir acize (o bir canavar ama ) yardım ediyormuş gibi büyük bir haz alıyorsunuz kısacası hayatınıza renk geliyor deneyin derim alın o defenderi ve unutun hondayı diger arabaları almak para ister
defender almak cesaret ister selamlar saygılar

kokteknik' Alıntı:
diger arabaları almak para ister
defender almak cesaret ister selamlar saygılar
Selam
gülmekten ölecegim.. hakikaten çok güzel..

Bu sözünüz bana bir başka anımı hatırlattı.. Yıllar önce bir Alfa Romeo almıştım (Alfa da kendine has bir dünyası/kitlesi olması açısından Defender a benzer) .. O zaman bir ağbey

"reha, herkes alfa romeo ya binemez" demişti.. Ben de saygımdan gıkımı çıkartamamıştım ama içimden "yahu araba öyle pahalı birşey değil ki, niye binemeyeyim??" demiştim..

Sonuç ise.. Ben arabayı sattığım da , araba tamircimin kalfa "oruç" tuttu.. meğerse garibim "adak adamış" allahım bizi şu arabadan kurtar diye.. Ha, gerçek hikayedir..

herkese selamlar, reha

reha' Alıntı:
Selam
gülmekten ölecegim.. hakikaten çok güzel..

Bu sözünüz bana bir başka anımı hatırlattı.. Yıllar önce bir Alfa Romeo almıştım (Alfa da kendine has bir dünyası/kitlesi olması açısından Defender a benzer) .. O zaman bir ağbey

"reha, herkes alfa romeo ya binemez" demişti.. Ben de saygımdan gıkımı çıkartamamıştım ama içimden "yahu araba öyle pahalı birşey değil ki, niye binemeyeyim??" demiştim..

Sonuç ise.. Ben arabayı sattığım da , araba tamircimin kalfa "oruç" tuttu.. meğerse garibim "adak adamış" allahım bizi şu arabadan kurtar diye.. Ha, gerçek hikayedir..

herkese selamlar, reha

:smiley: ;D :smiley:

ilginiz için hepinize teşekkür ediyorum. genelde form sitelerinde böyle açık bilgi paylaşımı ile karşılaşmadım. bugün mustafa bey ilede msn de görüştüm. 2.5 benzinli motorun yetmeyeceğini tahmin ettiğim için bir arkadaşta var olan mercedes dizel bir moturu takmayı planlamıştım. rav4 cr-v gerçekten de konfor için yapılmış ve alışkanlık yapan araçlar. ama bundan haz alamıyorsunuz. çünkü yapacağınız her şey bir sınır dahilinde. fazlasını asla yapamazsınız. ben fazlasını istiyorum. ama alışkanlıklardan vazgeçmekte kolay olmuyor. bugün def haakında epey bilgiye ulaşabildim. hondayı satıp parayı bu işe yatırmayı düşünüyordum. aracı şehir içinde ve uzun yolda çok fazla kullandığımıda hesaba katacak olursak def doğru bir karar olmuyor (her ne kadar üzerine para harcasanda). şimdi acaba ne yapsam diye düşünmeye başladım. honda yı araziye sürdüm bir kaç sefer. hatta bir seferinde 1 karış çamurun içine sıkışmış bir civic i sıkıştığı yerden çıkarta bilmek için çamura girdim ve zorlanmadan da çıkarabildi. bu birlikte yapmış olduğunuz gezilerde ne kadar götürebilecek...

modifiye yapmak istememim sebebi ise aracla uğraşmayı gerçektende seviyorum. honda dan önce lada vega vardı, her işini kndim yapardım. honda da bu zevk bitti. arazide bir çok arac görmüşünüzdür. bu kısaslar içerisinde bana ne tavsiye edebilirsiniz.

kısas ise açık :

1-) ayda 2000-2500 km yol yapıyorum. şehir içerisinde beni fazla kasmamalı. (asfaltta diyebilirim.)
2-) yapacağınız gezilerde geride aracı bırakmak zorunda kalmak istemiyorum. veya eyvah bu parça çok pahalı napsak düşüncesi ( bir tampon 1500 TL, tampon üzerindeki sis farı 300 TL)
3-) arac üzerinde bizzat kendim uğraşarak değişiklikler yapabilme, başka bir tabirle modifiye.

Selamlar
eger "rahatınızdan" fedakarlık edebilecekseniz, Defender sizin isteklerinizi karsılar.. Sehir ici dediginiz zaman Defender 90 idaeldir, ama ben gunluk hayatta 110 kullanıyorum sehiricinde. Gezilerde "arac bırakmak" pek adet degildir, gidildigi gibi topluca dönülür ve Defender parçaları ekonomiktir. Son olarak da, emeraklı olan herkes bakımını/onarımını yapabilir.

Mtor performansı konusunda da, bir sürü motor seçeneklerinden birini seçebilirsiniz, iyi günler dilerim, reha

reha' Alıntı:
Selamlar
eger "rahatınızdan" fedakarlık edebilecekseniz, Defender sizin isteklerinizi karsılar.. Sehir ici dediginiz zaman Defender 90 idaeldir, ama ben gunluk hayatta 110 kullanıyorum sehiricinde. Gezilerde "arac bırakmak" pek adet degildir, gidildigi gibi topluca dönülür ve Defender parçaları ekonomiktir. Son olarak da, emeraklı olan herkes bakımını/onarımını yapabilir.

Mtor performansı konusunda da, bir sürü motor seçeneklerinden birini seçebilirsiniz, iyi günler dilerim, reha

yeride bırakmayacağınızı biliyorum. bura kastettiğim aracın yetersiz kalması. yani bi def in girdiği çamura girememek, o zevki alamamak :smiley: şimdiye kadar 110 a bakmıştım. 90 ı bilmiyorum, şu anda inceleyeceğim. 110 la aralarındaki farklar nedir bildiğiniz varsa işimi kolaylaştırmış olursunuz. birde discovery nasıl olur bilemiyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,829
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR