Ynt: Defender 110 2.5 Benzinli Almak İstiyorum, Önerileriniz ?
rasimpeh' Alıntı:
merhabalar özel harekattan çıkma 87 model 2.5 defender alacağım. tabi alır almazda sanayide revizyona sokmayı düşünüyorum. iç aksam komple deri, açılır tavan, otomatik camlar vsss. iç aksamda yapacağım bu değişiklikler nasıl olur deneyen varmı. şu anda 2000 model honda cr-v kullanıyorum. honda daki konfora ulaşabilme ihtimalim varmıdır. aracı alırken nelere dikkat tmeliyim. aracın şehir içi kullanımı nasıl. yakıt miktarı nedir.... lastikler ne olmalı...
yani kısacası bu hususta fazla bilgisi olmayan bana yardımcı olmanızı istiyorum.
Selamlar,
arkadaslarımızın de belirttigi gibi konu cook derin.. Aslında belki de "zevkli tarafı" bu.. Oncelikle,
2.5 Benzinli motorun ozellikleri
83Hp. olur biraz zor ceker.. Ama olmaz mı? tabii olur.. ben 1 sene gayet de güzel kullandım..
15/16Lt. benzin tüketir
Otoyol da 100km. ile ancak gidersiniz.
Land Rover'in "en basit ve dertsiz" motorlarından biridir..
Gelelim Türkçe "mealine"..
Yukarıda yazdıklarım "sizin beklentilerinize" göre çok farklı şeyler ifade etmelidir..
A) CR-V aracınızdaki "güzellikleri" arayacaksanız, hemen vazgecin.. (Bkz. Engin beyin sorusu). Yukarıda yazdıklarımı lütfen 2 kez okuyun, kafanız bulandı ise bu işten vazgeçene kadar bunu tekrarlayın lütfen. Yoksa, emin olun çok mutsuz olursunuz
B) Yahu bu offRoad değişik bir dünya, hele Defender "çok farklı bir felsefe, buna uyum sağlayacağım" diyorsanız, yukarıda yazdıklarım sizin için sadece "gülüp geçeceğiniz" konulardır.
Benim açımdan.. Ben Benzinli '91 model Defender'imi aldığım zaman '98 Discovery V8 Otomatik kullanıyordum. Ben "B" seçeneğini seçerek bu işe başladım ve hayatım boyunca (sanırım 20'den fazla her türden arabam oldu) bu kadar mutlu olduğum bir arabam olmamış idi..
Yapacağınız değişiklikler ile aracınızı hakikaten çok konforlu bir araç elde edebilirsiniz ama ciddi bir miktar para harcamanız gerekir. Ama ne yaparsanız yapın Honda'ya yaklaşmayacak. Zira, bu aracın yapılış "felsefesi" var.. "doğaya yakın yaşamak" gibi..
İzin verirseniz, diğer sorularınıza bilerek cevap vermeyeceğim, zira "öncelikle vermeniz gereken" bir karar var. Gerisi (şehiriçi kullanımı, lastikler vs.vs.) detay.
Umarım size asıl konuyu vurgulayabilmişimdir. iyi günler dilerim, reha