Defender 100 için 100 kw'lık veya 140 kwlık LPG Regülatörü Kullanımı.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,687
Ynt: Defender 100 için 100 kw'lık veya 140 kwlık LPG Regülatörü Kullanımı.

vosdost' Alıntı:
Aleyküm selam abi.
Abi şuan aracında herhangi bir sorun yoksa lpg regülatörüyle oynama. Benim Brc marka regülatör sorunlu olduğu için değiştirirken daha büyüğünü tercih ettim.

güle güle kullan herşeyin yoluna girdiğine sevindim...
selamlar

Etiketler

Gaz girişini nereden yaptınız. Mikser mi var yoksa karbüratör mü delindi ? Mİkser varsa nereden bağlandı? Bilgi verebilirmisiniz?

Aracta mikser kullanıyorum. Karbüratörü delinmesi sebebsiz olsada hoşuma gitmiyor. Gerçi karbüratör delinerek lpg girişi yapılınca araç biraz daha seri oluyor. Mikser karbüratörün üzerinne bağlanan plastik borunun içine sabitlenmiş durumda.

Teşekkürler Ahmet bey. Benim cj ile aynı gün takıldı arkadaşın 2.5 benzinli defenderına, 140 kw istedik özellikle regülatörü. Benim araçta %35-40 tasarruf oldu. şimdi 65 kuruş yakıyor km ye. Defender ise benzinde 80 krş yakarken gazda 85 krş yaktı ;D Ayar problemi varmış. O da karbüratörün üzerindeki plastik parçayı deldirerek içerisine mikseri koydu. 40 krş a ineceğini iddia ediyor. Siz ne kadar yakıyorsunuz?

şu mikser hakkında biraz bilgi verebilirmisinz acaba resimde olursa sevinirim......benim 2.5 defender 22,23 lt gaz yakıyor 100 km de bu da 450- 500 krş yapar acaba daha düşürmenin yolu var mı

bence ideal tüketim. bizim arkadaş 80 krş yakıyor. o da uğraşıyor düşürmeye. 2.5 motor defender a bence az geliyor. enjektörlü 3.8 V8 lere sıralı sistem ile daha az yakar kanaatindeyim..

jeep' Alıntı:
bence ideal tüketim. bizim arkadaş 80 krş yakıyor. o da uğraşıyor düşürmeye. 2.5 motor defender a bence az geliyor. enjektörlü 3.8 V8 lere sıralı sistem ile daha az yakar kanaatindeyim..

defender 110 a şinorker bağladım sarfıyatım 2 katına çıktı ayarlarını yaptırdım bir 50 km yapıp bakacağım anlamadığım şey çekişte motor sesinde hiç değişiklik yok yakıt fırladı :(

Şu an ki karma hesaba göre 42krş civarında yakıt gideri var. Benim amacım yakıt giderini düşürmek değil ancak bira daha seri olmasını sağlayacaksa denemeye hazırım.

Çok düzenli ve diğer 2,5 lara göre de seri ancak aşırı yüklü olduğu için azıcık daha serileşirse ben deneyeceğim.

Sezgin sana da teşekkürler. Yine yeni bir şey öğrendik. :smiley:

mrdnmz' Alıntı:
Şu an ki karma hesaba göre 42krş civarında yakıt gideri var. Benim amacım yakıt giderini düşürmek değil ancak bira daha seri olmasını sağlayacaksa denemeye hazırım.

Çok düzenli ve diğer 2,5 lara göre de seri ancak aşırı yüklü olduğu için azıcık daha serileşirse ben deneyeceğim.

Sezgin sana da teşekkürler. Yine yeni bir şey öğrendik. :smiley:
Emre abi forum derya deniz cok kıymetli bilgiler var bende sizlerden öğreniyorum herşeyi
Abi bi ben aldesa 120 kw lik takacağim fiyatı en uygun olduğu için ama sizin gibi sürekli kullanan yol yapanlar için omvl marka 170 kw regulatoru kullanmanizi tavsiye ediyorlar. 300 tl civarı fiyatı var.

Ankara da blos lpg mikseri takan ustanın umut abiye dediğine göre aynı miktardaki yakıtı daha basincli olarak verdiği için yanma daha fazla oluyor ve çekiş gücünü arttiriyormuş.

Denemeden bilemeyecğimiz bir diğer konu... Vakti gelince denenencek belli...

Ancak 170kw çok fazla. Orjinalda zaten 82hp. Hadi gazdaki kayıpla (fazla fazla %30) 100hp etse 170 çok aşırı. Kısa vadede faydası olur illa ama ya uzun dönemde.

O yüzden ben takarsam en fazla 120kw takarım/denerim. Biraz da hafifletirim aracı ki razıyım zaten.

Mesela port bagajı yarım yaparım. Ön tamponu orjinale döner vinç eklerim vs.

Dur bakalım....

Ynt: Defender 100 İçin 100 Kw'lık Veya 140 Kwlık Lpg Regülatörü Kullanımı.

mrdnmz' Alıntı:
Denemeden bilemeyecğimiz bir diğer konu... Vakti gelince denenencek belli...

Ancak 170kw çok fazla. Orjinalda zaten 82hp. Hadi gazdaki kayıpla (fazla fazla %30) 100hp etse 170 çok aşırı. Kısa vadede faydası olur illa ama ya uzun dönemde.

O yüzden ben takarsam en fazla 120kw takarım/denerim. Biraz da hafifletirim aracı ki razıyım zaten.

Mesela port bagajı yarım yaparım. Ön tamponu orjinale döner vinç eklerim vs.

Dur bakalım....
OMWL'nin 170 kw regülatörünü 1300 cc araçlara bile takıyoruz, buharlaştırma ve yanma performansı daha iyi olduğundan daha verimli olur ve az yakar diyor. Bana mantıklı geldi, daha da önemlisi tecrübesine çok güvendiğim çok düzgün bir ustadır, direk taktırıp sonucu paylaşacağım.

Bu hp hesabı bana mantıklı gelmedi. Aynı güçteki motorlar arasında teknoloji farkından %20 üzerinde yakıt tüketimi/verimlilik farkı olabiliyor aradaki farkı aynı regulatör mü sağlayacak? Elmalarla armutlar kıyaslanmaz yani 82 hp lik defender motoruyla 85 hp'lik toyota yaris motoru ayrı dünyadır. Konuyu hiç araştırmamış olsam da ilk bakışta bana böyle göründü.

Beygir gücü beygir gücüdür. Aradaki fark torktur. Yorkları farklı. Ama beygir gücü ( horse power ) hp metre gibi mil gibi bir ölçüdür. Değişmez.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Beygir gücü beygir gücü de yaris motoru aynı gücü üretirken ortalamada 7 lt/100km benzin yakıyor. Defender motoru ne kadar yakar? Aradaki fazladan yakıt farkını sağlaman çalışır mı? Bana çalışmaz gibi geldi. Peki aynı regulatör fazladan yakıtı sağlayacak mı? Bilmiyorum hiç araştırmadım, ama burda mantıksız birşeyler var gibi geliyor bana.

Yakıt tüketimi farklı bir konu. Aslında benim de Aklım almadı şu regülatör olayını. Ama umut akıllı adamdır. YAŞ tahtaya basmaz. En azından denesin Görelim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,556
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmet_Ali

SON KONULAR

Geri