Defender 100 için 100 kw'lık veya 140 kwlık LPG Regülatörü Kullanımı.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,651

vosdost

Zirve
İyi günler;
Aracımda Brc marka 100 Kw lık lpg regülatörü var. Bu regülatör şuan ayar tutumuyor ve yenisiyle değiştirmem gerekiyor.
Aracın motor gücüne göre yapılan bg ve kw hesabına göre 100 kw lik regülatör yeterli geliyor. Fakat 100 kw lik regülatörün 80 bg civarına kadar yeterli geliyor. Defender motoru 82 bg fakat 2500 cc. Normal olarak 80 bg olan motor 1500-1600 cc civarıdır. 1600 cc ye yeterli gelen regülatör 2500 cc 82 bglik motora yeterli gelir mi?
Kısaca aracıma 100 kw lik mi 140 kw lik mi regülatör alayım?

Etiketler
Ynt: Defender 100 için 100 kw'lık veya 140 kwlık LPG Regülatörü Kullanımı.

benim cj için 140 olarak ısrar etmişlerdi. 4200 cc 115 hp. bulamadım 100 taktık olmadı.

ben de 140 lık arıyorum ama hala bulamadım. Şuan 100 lük var fakat 140 lık daha fazla verim verecek herhalde

ticari kaygı neticesinde piyasadaki araçların %80 i 1600 cc civarında. Dolayısıyla 100 ya da daha küçükleri yeterli oluyor. Bence kilometre de 40 krş un üzerinde yakan motorlara 140 gerek.

mrb bu regulator dedıgınız sey nedır acaba ogrenebılırmıyım.ve nereye takılıyor

merhaba ahmet benim aracımdada 100 kw brc regülatör takılı asfaltta ve arazide sorun yaşamıyorum ; 140 kw regülatör benim montaj yaptırdığım yerde vardı bizde önce onu takmayı düşündük istersen temini konusunda yardımcı olayım

2.7 crd grand chorekee' Alıntı:
Merhaba bu regulator dedıgınız sey nedır acaba ogrenebılırmıyım.ve nereye takılıyor

Hocam
lpg beyni diye adlandırılan parçanıın asıl ismi regülatördür. Bu parça lpg kazanından çıkan ve ani basınç değişikliğiyle soğuk olan lpg yi ısıtarak motorda düzgün yanmasını sağlar.

brothers' Alıntı:
merhaba ahmet benim aracımdada 100 kw brc regülatör takılı asfaltta ve arazide sorun yaşamıyorum ; 140 kw regülatör benim montaj yaptırdığım yerde vardı bizde önce onu takmayı düşündük istersen temini konusunda yardımcı olayım
Hocam şuan benim aracımdada 100 kw lik regülatör var. Bende sorun yaşamadım fakat 140 lık takarsak daha verimli olacağını düşünüyorum. Bahsettiğiniz 140 kw lık regülatörün fiyatın öğrenebilir misiniz? Veya sizin montaj yaptırdığınız yerin telefon numarasını verirseniz ben arayıp öğreneyim. Bu regülatör ikinci el değilse düşünebilirim. Teşekkürler

140 olunca daha fazla yakmaz mı birde benim bir sorum olacah arkadaşlara benim deponun içindeki benzin pompası devamlı çalışıyor gazda ve benzinde 50 tl flaşör takılıyor sadece benzine geçince çalışması için fakat flaşörün fiatı 10 tl civarı acaba ben bunu alsam nasıl takabilirim sevgili hocalarımız bu konuda yardımcı olabilir mi teşekkürler

vosdost' Alıntı:
Hocam
lpg beyni diye adlandırılan parçanıın asıl ismi regülatördür. Bu parça lpg kazanından çıkan ve ani basınç değişikliğiyle soğuk olan lpg yi ısıtarak motorda düzgün yanmasını sağlar.

itfaiyeci' Alıntı:
140 olunca daha fazla yakmaz mı birde benim bir sorum olacah arkadaşlara benim deponun içindeki benzin pompası devamlı çalışıyor gazda ve benzinde 50 tl flaşör takılıyor sadece benzine geçince çalışması için fakat flaşörün fiatı 10 tl civarı acaba ben bunu alsam nasıl takabilirim sevgili hocalarımız bu konuda yardımcı olabilir mi teşekkürler

140 kw olması yakıtı çok değiştirmez. Ani gaz verdiğinizde motoru doyuracak kadar gaz gitmesine sebeb olur. gerçi 100 kw de yeterli geliyor fakat 140 daha iyi olacak gibi :smiley:
Deponun içindeki benzin pompasının artı ucuna bir role takılır ve bu role benzin kesiciye voltaj gittiğinde devreyi kapatır. Benzin rolesi açık konumda benzin pompası çalısır. kapalı konumda benzin pompası durur. Bunu bağlamak çok zor değil. Fakat araç elektriğinden anlamıyorsanız siz yapmayın. Ters bir bağlantı büyük sorunlara sebeb olabilir.
(Flaşör dediğiniz parçanın adı roledir. Flaşör sinyal ve dörtlü sinyalde lambaların süreli yanıp sönmesini sağlar.)

2.7 crd grand chorekee' Alıntı:
ya nedır regulator arkadaslar
vosdost' Alıntı:
Hocam
Ahmet arkadaşımız cevapladı başka ne öğrenmek istiyorsunuz

Yunus bey hayırdır ;D dizelden sıkıldınızmı
sizede ayarlıyalım şöyle mis gibi bir lpg/benzinli 110 ;D ;D ;D

CEM50' Alıntı:
Yunus bey hayırdır ;D dizelden sıkıldınızmı
sizede ayarlıyalım şöyle mis gibi bir lpg/benzinli 110 ;D ;D ;D
Cem'cim ben 22 sene benzinli seri 2 kullandım bırakta dizelin tadını çıkarayım ;) ;) ;)

teşekkürler sizler varken bizlerin sırtı yere gelmez

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,556
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmet_Ali

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR