Dakar 2009 ve Toyota

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nockenwelle Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,271
Ynt: Dakar 2009 ve Toyota

Tugsan'cım ayrıca FJ Cruiser' da Prado şasesi üzerine geliştirilmiş bir araç biliyorsun. LC serisinden.
Bazı arkadaşlar araçları eleştirmiyor hakaret ediyor. :mad: Acaba Prado'yu neyle kıyaslıyor?Başka off road aracı
kullanmış mı? Kullandıysa ne düzeyde off road yapmış? ???

Heytem'in Cherooke'sini görenler "bu adam niye hala bu kadar Toyotacı" diye bir sorsunlar kendi kendilerine...

Biz Cayenne'in deri döşemelerini, süratini veya malzeme kalitesini eleştirsek komik duruma düşeriz. Keza Cayenne
kullanan birisi de aracını n Land Cruiser'den daha yetenekli bir off road aracı olduğunu söylese ona 'da oturma
organımızla güler miyiz ? güleriz. :D :D :D Elmayla karpuzu karıştırmayalım değil mi? ;)

Etiketler

Aynen katılıyorum Ergün abi, araç kullanan veya özellikle kullandığını sanan kişilerin temel sorunu araç sınıflarını yanlış veya hiç bilmemeleri.Bu arazi araçları,otomobil grupları genel bir sorun.Adam kalkıyor,motor hacmine,aksesur özelliğine,sınıfına bakmadan atıp tutuyor.Yurtdışı otomobil testlerinde aynı sınıfdaki araçlar değerlendirilirken,periyodik bakım masraflarından tutun,fiyatına kadar her açıdan ele alınıyor.Bizim ülkedeki çok bilmiş tayfanın aklı fikri,ÇOK YAKIYORMU ve VERGİSİ NEKADAR.Grupda bir arkadışın profilinde yazan çok güzel bir laf var.ASLAN BESLİYECEKSEN YEDİĞİNE BAKMIYACAKSIN. :D

Nockenwelle' Alıntı:
Yıllardır Land Rover le oturup kalkarken Türkiye gerçeğinin Dünya gerçeğinden farklı olduğunu sonradan anladım. İşte bu tür yarışlar gerçek liderin kim olduğunu gözler önüne seriyor.

Uzun zamandır içimdeki defender sevgisine ve arayışına sekte vuran söz. Bence çok anlamlı...

Not : Bu mesaj kesinlikle polemik yaratmak için ve hiçbir markayı eleştirmek için yazılmamıltır.

İlgilenen herkese teşekkürler. Şimdi birde hoşunuza gideceğini umduğum Dakar 2009 un organizasyonundan bahsedeceğim. Bu ünlü yarışı Fransızlar düzenliyor. Yarışın direktörü Etienne Lavigne diye bir Fransız. Bu yılki parkurların hazırlanmasında 21 kez Dakar da yarışmış Jean Pierre Fontenay ve Jaques Dubois organizasyon ekip arabalarında görev aldılar. 10 kişiden oluşan ve aralarında bu saydığım profesyonellerin bulunduğu ekip 5650 km. si özel etap olan 9000 küsur kilometrelik yarışın yol notlarını çıkarıp hazırladılar.

Peki 4 araçlık konvoyla 3 hafta boyunca Arjantin ve Şili'yi gezen 10 kişilik bu Fransız ekibin araçları nelerdi ?

1 adet Renault Kamyon (içi mutfak olan,kap kacak yiyecek içecek ve çadırları barındırıyor)
2 adet TOYOTA Hilux Kasası kapatılmış pikap,
1 adet TOYOTA VJ 100

Bunların fotoğraflarını video kaydından sizler için ayıkladım. Fransız organizasyon ekibi TOYOTA diyor. Fazla söze gerek varmı arkadaşlar :D
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

Dakar organisation1.jpg

Org resting.jpg

JPF.jpg

100.jpg

Ayrıca yarış organizasyonunda LC75 troop carrier'lar görev yaptı. İzleyici araçlarını da görünce anladık ki Toyota Güney Amerika'yı fethetmiş.

Teşekkürler Ergün Bey. Fotolar çok güzel, 443 ü sizde yakalamışsınız. Muhabbetinizden mutluluk duydum...

Ben daha önce Tuğsan Bey'in açtığı bölümde söylediğimde bana çok laf söylediler ama arazi aracım yılan gibi kıvrılsın, ne koyarsam koyayım çalışsın(mazot, kaçak mazot, sulandırılmış mazot vb), bakım gerektirmesin, gerektirdiğinde de az bi parayla yırtıyım diyosanız Toyota..
Arazi aracım yok ama alabilirsem kesinlikle Toyota alırım.
Arabamız Corolla, bakımda parçası değişmiyor aletin yaa, sadece biraz fazla yağ yakıyor ama canı sağolsun 2000 model ama aslan gibi benim diyen sıfır arabadan sorunsuzdur;)

Yarış araçlarında uzun zamandan beri standart camlar kullanılmıyor.Kaza esnasında sürücü ve co-pilota zarar verdiği için.Bunun yerine esnek cam dediğimiz Plexi Glass camlar kullanılır.Bunun dışında isteğe bağlı,Dakar gibi çok sıcak hava koşullarında olduğu gibi,cam yerine bu tarz file diye tabir ettiğiniz ekipmanda kullanılabilir.Bu file denilen ekipman tek başına kullanılacağı gibi,aracda standart cam varsa kırılma esnasında sürücüye veya co-pilota zara vermesin diye takanlarda var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR