Dakar 2009 ve Toyota

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nockenwelle Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,272
Ynt: Dakar 2009 ve Toyota

tyt.fan' Alıntı:
türkiyeden birilerinin katılımına gelince para işinden pek anlamam ama çok çok büyük bütçeler gerekiyo bildiğim kadarıyla.offroad için gözünü fena halde karartmış olan vural ak bile ik üç sene kovalayabildi izleyebildiğim kadarıyla. tek tabanca çok rally raid yaptı.ali devecinin katıldığı yıllarda sigara firmaları sponsor olabiliyodu.camel hem camel trophy hem ralli ciddi sponsor du.renç koçibeyde çukurova grubunu ikna etmiş rus kamyonlara kafa tutmaya çalışan bi fatih hazırlamıştı.sonra ethem genim bi iveco 6x6 getirdi.galiba bi kez türkiyeden geçen raid yarışta kullandı .sonra tofaş ağzımıza bi bal çaldı.ali deveci doblo 4x4 le yarışacak dedi boş heyecan yarattı.jim beam olmasa kemal merkitte herhalde biraz zorlanır.onlar kutlu torunlar ile bireysel teknik ekipsiz katılıyolar ve hakettikleri ilgiyi göremiyolar. sizin gibi meraklı beş on kişi haricinde kimse tanımıyo.oto showda motorlarıyla standa geldiklerinde imza için sıra olur diye düşünüyodum.afrikada yarıştıkları motorlar kırdıkları jantlar ölümden kurtaran kask ilgi çeker diye düşünmüştüm.insanlar başka bi standda et sergileyen bi hatuna üşüşmüş kalanlarda arabasını yenilemeyi düşünen arabayıda fuarda arayan bi dizi oyuncusuyla hatıra fotoğrafı peşindeydi.hal böyleyken sponsor ikna etmek zor.cepten vural ak kovalıyamıyosa kim giidecek:smiley: çukurova grubunu birileri ikna etse fatih i çıkarsalar ambardan verseler kenan çarpışantürke bizde gereken ayarı versek kenan abi gazlasa çöllerde.hem türk markası hem türk sürücü izlesek
Ağzınıza sağlık

Etiketler

Nockenwelle' Alıntı:
sevgili tyt.fan ve byseyyah,

Hiç şüphesizki Land Rover'da iyi bir araç. Üstelik ben de daha önce iki LR sahibi oldum, tanırım. LR' nin şanssızlığı ingilizler tarafından iyi yönetilememiş olması.
Yanlış hatırlamıyorsam Rover otomobil bölümünü önce Honda satınaldı, olmadı BMW'ye sattı oda zarar edince otomotivle alakası olmayan başka bir firma aldı.
Land Rover ise önce Ford'a satıldı şimdi ise Tata firmasının elinde. Böyle habire milliyet değiştiren bir firmanın mühendisinden tutun işçisine kadar randımanlı bir
çalışma ve başarı eskisi gibi olabilirmi ? Toyota da ise tam tersine başarılı bir yönetim ve takım çalışması var. Müşteri memnuniyetinde hep önde...

Bowler'dan başka Dakar da yarışan birde "Desert Warrior" firması varki bununda alt yapısı LR dir. Ancak bunlar "süperprodüksiyon" tabir edilen hertarafı tadil edilmiş
ön pancurundan başka hiçbir yeri LR' a benzemeyen araçlar. (Aşağıda Desert Warrior fotoğrafı koydum).
Beni LC ye hayran kılan ise "prodüksiyon" yani fabrika çıkışı oynanmamış araçlar kategorisinde hep birincilik alıyor olması. :smiley:

[attachment=1]

bu arada gezenbilirde camel trophy ile ilgili bi başlık altında yazılanları okuyunca hatırladım . range rover a haksızlık etmemek gereken çok ağır bi camel organizasyonu vardı.modifiyesiz arçalar balta girmemiş ormanları aşıyodu.hem takım ruhu hem araç ve insan uyumu.ve bu organizasyon discovery modelin doğmasına vesile oldu sanırım. bide 70 lerin sonunda standart bi range rover daha önce hiç bi aracın ki bunların içinde çokça toyota ve willy olmuş geçemediği panamada bi bölgeyi geçmeyi başarmış ve luvre müzesinde sergilenen tek araç olmuş.range rover efsanesi burdan doğmuş. hatta camel trophy nin ana fikri de sanırım.discovery kanalında range rover la ilgili bi çalışmada izledim.siyah beyaz, yağmur ormanı görüntüleri kendi yolunu açan palalı insanlar ve range rover gerçek offroad. fakat şimdi elektronik icat oldu mertlik bozuldu.range roverde land crusierde elektronik alt yapılı araçlar haline geldi.ama kesin olan rover over... over(bu aralar ırakta ingilizler telsizde en çok bunu söylüyormuş,rover bitti,tamam....)

Bu konuda tamamen aynı fikirdeyiz tyt.fan. Dakar yokken Camel Trophy vardı ve ağaçları kesip, köprüler, sallar yapılan daha bir gerçek off-
road yarıştı. Şimdi daha çok kumda mücadele var. Camel trophy de iki çeker bir araç 5 km. zor giderdi, şimdi yarışta derece alabiliyor.
Senin anlatmış olduğun ünlü Range Rover şimdi bir Asfalt Kovboyu oldu. Sadece Büyük şehirlerin büyük caddelerinde bulunur oldu.
Autocar dergisi Mayıs sayısında ve internet üzerinden okuduğum yazılarda Land Rover gurubunun 5,9 sn de 100 km sürate çıkan yok
efendim Bentley i aratmayacak lükslükte fiyatı uzaya doğru giden acaip arabalar sınıfına sokuyorlar. Nerede o araçtan inip ön hublarını bağladığımız arka sırasında yan oturduğumuz Land Roverlar ?

Sevgili dostum, burada Toyotacılarla karşılaşmadan önce hala Discovery 3 üzerine araştırma yapıyordum, çoğu elektronikten kaynaklanan yüzlerce şikayet. Sudan geçince el freninin bozulmasından tut yağmur yağdığında şıpıdaktan su giriyor a kadar olmayacak şikayetler.
Korktum inan eski bir Land Roverci olarak. Bizim ilk Anadol'da bile olmayacak şikayetler... hiç yakıştıramadım..
Daha sonra başta sevgili Tuğsan olmak üzere gerek Gezenbilirde gerekse başka forumlarda karşılaştığım dostluklar beni Toyotacı yaptı.

Ha en büyük etmen de nedir biliyormusun. Eşim.. :smiley: Kendisi araba kullanmayı Lada Niva da ilerletmişti daha sonra bindiği her arabayı jip gibi kullandığı için ona araba dayandıramadım :smiley:) 2003 de aldığımız Corolla ise 80000 km. ye yaklaştı hala tık yok ve kıramadı :smiley:)
(kendisi duymaz inşallah) Benim toyota hayranlığım burada başladı.. :smiley:)
Dediğin gibi Range Rover is Over. ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR