Daihatsu Feroza Teknik Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ophtha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 319
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,632
Ynt: Daihatsu Feroza Teknik Yardım

nihayet siftahı yaptım bayramda fakat takviye 4l deyken çok zorladığım zaman atıyor takviye.ben dişlilerden şüpheleniyorum ama bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa tecrübelerini bizimle paylaşırsa sevinirim.

Etiketler

Hayırlı olsun, umarım memnun kalırsınız arabanızdan, benim 4L de ilk aldığımda 1-2 kere attı ama o kolun tam oturmasını engelleyen mekanik bir problem vardı, döşemeyle ilgili, kolun bitimindeki körüğü açıp kendimiz halletmiştik, umarım sizinki de basit birşeydir.

Bu bölümde vinç ve tamponu gözüken tek araç benimki olduğundan, bu tebriği üzerime alınacağım. Teşekkür ederim

Arkadaşlar Termostat hakkında yardım istiyorum. Aracımın termostatı arızalandı. 78 Derecelik Ferozaya uygun termostat bulamadım. 82 derecelik ve 92 derecelik çok var. Başka hangi aracın termostatı Feroza ya uyar? Teşekkürler.

Daihatsu yetkili servislerine sordunuzmu 78 derecelik termostad için, ellerinde yoksa bile 20-25 gün içinde getirtiyorlar, isterseniz Maslak Daihatsu servisinden Rıza Beyi arayın, benim ihtiyacım olan bütün parçaları ana servisten tedarik etti, telefonu 212 276 99 40

selam arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum birkaç gündür izliyorum çok beğendim KARAMAN da ikamet ediyorum 93 model ferozam var aracımı çok seviyorum ama çok iyi tanımadığım bir araç. kasisli yollara girdiğim zaman araç dalma yapıyor korkutuyor ben arka amörtisörlerden olabileceğini düşündüm bu amörtisörleri nereden temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim tşk ler

Herhangi bir Daihatsu servisinden edinebilirsiniz, ellerinde yoksa bile Istanbul'da ki ana servisten getirtebilirler. ben geçen sene ön amortisörlerin takımına 90 TL vermiştim, arkalarda benzer fiyattır diye tahmin ediyorum. Dalma yapmaktan kast ettiğiniz tam olarak nedir?

forester' Alıntı:
Herhangi bir Daihatsu servisinden edinebilirsiniz, ellerinde yoksa bile Istanbul'da ki ana servisten getirtebilirler. ben geçen sene ön amortisörlerin takımına 90 TL vermiştim, arkalarda benzer fiyattır diye tahmin ediyorum. Dalma yapmaktan kast ettiğiniz tam olarak nedir?
ilginiz için tşk ederim dalma yapıyor dememdeki kasıt mesela düz yolda gidiyorum kasisli yada yamalı asvalta girdim o kasisden çıkarken araç dengeyi bozuyor

ben feroza nın arka amörtisör fiyatını bir ustadan rica ettim öğreniver diye oda istanbula sorduğunu ve tanesinin 225 tl olduğunu söyledi çok pahalı geldi bana acaba içinizden bu konuda bilgisi olan varmı yardımcı olursanınz çok sevinirim

arkadaşlar ben aracı alalı bir ay kadar oldu ilk günlerde su kaynattığını fark ettim ve yeni termostat taktırdım fakat araç içi ısınmıyor ve hararet göstergesi yükselmiyor :smiley:
acaba termostat kaynaklı bir neticemidir 80 üstü termostat takarsam hararet yaparmı yaz döneminde..

Cevdet Bey,

Feroza'nın servis kılavuzunda standart termostatın 78 derecede su geçirmeye başladığı 91 derecede de tam açtığını yazıyor, soğuk bölgeler için üretilen Ferozalarda ki termostat değerleri 84/97. Sizdekine standart araç termostatı takıldığını kabul edersek 80 derecelik termostat olur gibime geliyor. Bende aracımı ilk aldığımda ısı çok geç yükseliyordu. Termostatlı olan fan bozulmuş, benden önceki sahibide sabit fan haline dönüştürmüş, öyle oluncada fan sürekli yüksek debide hava üfler olmuş. Ferozaların standart, ABD ve tropical bölgeler için yapılmış üç tane termostatlı fanı var. Standart olanında motor 4000 devir/dakika ile dönerken pervane 55 derece su sıcaklığında 900 devir/dakika, 70 derece su sıcaklığında 2250 devir/dakika ile dönüyor. Fanı bir kontrol edin isterseniz, eğer motor çalışmazken pervane el ile rahatça döndürülebiliyorsa sabit hale dönüştürülmemiş demektir.

Saygılar

Ersan

forester' Alıntı:
Cevdet Bey,

Feroza'nın servis kılavuzunda standart termostatın 78 derecede su geçirmeye başladığı 91 derecede de tam açtığını yazıyor, soğuk bölgeler için üretilen Ferozalarda ki termostat değerleri 84/97. Sizdekine standart araç termostatı takıldığını kabul edersek 80 derecelik termostat olur gibime geliyor. Bende aracımı ilk aldığımda ısı çok geç yükseliyordu. Termostatlı olan fan bozulmuş, benden önceki sahibide sabit fan haline dönüştürmüş, öyle oluncada fan sürekli yüksek debide hava üfler olmuş. Ferozaların standart, ABD ve tropical bölgeler için yapılmış üç tane termostatlı fanı var. Standart olanında motor 4000 devir/dakika ile dönerken pervane 55 derece su sıcaklığında 900 devir/dakika, 70 derece su sıcaklığında 2250 devir/dakika ile dönüyor. Fanı bir kontrol edin isterseniz, eğer motor çalışmazken pervane el ile rahatça döndürülebiliyorsa sabit hale dönüştürülmemiş demektir.

Saygılar

Ersan
Ersan bey teşekkür ederim verdiğiniz bilgilere.
yarın ilk iş bakmak olacak.
saygılar benden..

Arkadaşlar benim camda bulunan rezistans deforme olup işlevini kaybetmiş..
Bu durumda olanlar ne gibi bir çözüm buluyorlar acaba :smiley: cam'ı komple değiştirmeyiz sanırım..

Cevdet Bey,

Bende ki camda aynı durumda, internette araştırdım, iletken boya adında bir ürün var, bu boya ile silinen yerlerin üzerinden geçince iletkenlik sağlanıyormuş. Istanbul'da Karaköy'de Selanik Pasajında satılıyormuş. Selanik Pasajı elektronik malzeme satılan ünlü bir yer, zaten bu iletken boyada aslında elektronik baskılı devrelerin iletken yollarını tamir etmekte kullanılıyormuş. Yolum düşüpte alamadım şimdiye kadar.

Saygılar

Ersan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR