Daihatsu Feroza Fotoları....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan feroza34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 778
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 205,169
Ynt: Daihatsu Feroza Fotoları....

tge' Alıntı:
Degerli dostlar,

FEROZA n oldumu hicte rahat durmaz sahip olan kisi.... renk irk uretildigi ulke ve kullanildigi ulke !!!! Keske Uretici firma FEROZA uretimine vaya daha yeni bir modelle uretime devam etseydi. cunki FEROZA lar oyle sine dayanikli yapilmis ki bugun aramizda 15 yasini doldurmus oylesine kalabalik bir kitle var ki halen bu guzelim FEROZA lari kullanmakta. evet zaman zaman ( kismen ) parca sikintisi ve tabi buna bagli olarak usta sikintisi cekilsede FEROZA bir baska ...en buyuk sikintisi bana gore DİFFLOOK un olmayaisi ( difransiyel kilidi ) varsin sagindan solunda gerekse dosemelerden arka bagaj kapagindan tikirti ve ses gelsin. FEROZA her yerde bir baska alem ...ve kullanmasida ap ayri bir eglence.

sevgilierimle

Tge
Ben çok seviyorum Ferozayı yaw :smiley: ;D

Etiketler

tge' Alıntı:
Degerli dostlar,

FEROZA n oldumu hicte rahat durmaz sahip olan kisi.... renk irk uretildigi ulke ve kullanildigi ulke !!!! Keske Uretici firma FEROZA uretimine vaya daha yeni bir modelle uretime devam etseydi. cunki FEROZA lar oyle sine dayanikli yapilmis ki bugun aramizda 15 yasini doldurmus oylesine kalabalik bir kitle var ki halen bu guzelim FEROZA lari kullanmakta. evet zaman zaman ( kismen ) parca sikintisi ve tabi buna bagli olarak usta sikintisi cekilsede FEROZA bir baska ...en buyuk sikintisi bana gore DİFFLOOK un olmayaisi ( difransiyel kilidi ) varsin sagindan solunda gerekse dosemelerden arka bagaj kapagindan tikirti ve ses gelsin. FEROZA her yerde bir baska alem ...ve kullanmasida ap ayri bir eglence.

sevgilierimle

Tge

Bende ferozasını satıp tekrar feroza almış biri olarak aynı fikirdeyim :smiley:
Motor parçası sorun değil ama kaporta aksamı, iç ve dış aksesuar temini sorunu araçtan soğutacak tek neden...
Ben 2. ferozamı çok orjinal ve sorunsuz şekilde aldım ve 4000i arazide olmak üzere 6000 km yol yaptım hala araç ilk aldığım zamanki formunu koruyor.

Keşke üretime devam edilseydi olayına gelince; eğer üretim devam etseydi şuanın teriosu feroza olurdu ve bu efsaneleşen isim karalanırdı.
Böyle olması daha iyi oldu. Eski modelleri arazi canavarı olup yenileri SUV kategorisinde satılan araçları görüyoruz (Örn. Suzuki Vitara)

Benim aracım 17 yaşında ve 100.000 kmde, daha 1 noktasında çürük, motorunda en ufak bir sorun yok. Motoruna anahtar değmemiş, değişen bir civatası bile yok.. Kaç araç bu performansı bu kadar yıl ve km saklayabilir?

Saygılar,,,

Kısalığının verdiği avantajlar'da tartışılmaz :eek:
[attachment=1]
Kakalayın dostlar ;Dmurat yolun ortasından dönecek..

DSC_3098_fhdr.jpg

Cevdet Bey,

Yanlış hatırlamıyorsam, sizin Feroza'da hidrolik direksiyon yoktu, size bayağı bir kas yaptırmıştır, yol bittiğindeki dönüşler, aracın kısalığı daracık yollarda geri dönmeyi kolaylaştırıyor ama unutmamak lazım ki, geri vitesleride var

Saygılar

Ersan

forester' Alıntı:
Cevdet Bey,

Yanlış hatırlamıyorsam, sizin Feroza'da hidrolik direksiyon yoktu, size bayağı bir kas yaptırmıştır, yol bittiğindeki dönüşler, aracın kısalığı daracık yollarda geri dönmeyi kolaylaştırıyor ama unutmamak lazım ki, geri vitesleride var

Saygılar

Ersan
Ben bilek güreşi müsabakalrına ktılcğım baharda ;D
Kas yaptım;yapmaz olurmuyum:smiley:
Saygılar benden ;selamlar.

Son 2-3 gün içinde sahibinden.com'a dışardan çok temiz gözüken ferozalar düşmüş.. İlginenler için iyi alternatifler var...
Fiyatlara bakınca biraz prim yapmış gibi geldi araçlarımız ;)
Gerçi o paralara alınabilecek 2005 model bir lada nivayla mukayese bile edilemeyecek kadar üstün bir araçtır 94 model feroza..
(Bunu 2006 model nivayı satıp 94 feroza alan biri olarak söylüyorum laf olsun diye değil :D)

Merhabalar,

Her arac kendi katogorisinde birer iyidir. ama FEROZA bir ayrilacilktir. bende bir donem 90 model hartop vitara sahibiydim. ama konu FEROZA ya gelince orada durun derim. evet kutuk gibi yerine gore gurultulu yerine gore yavas ..ama Feroza Bir baska alem. duymakla degil alipta kullanmakla anlasilir.

sevgilerimle

Tge

Araclarınız gercekten pirim yapmış.hemde umulmadık kadar.iyi günlerde kullansın her kimde varsa.

Merhaba arkadaşlar bir konuda sizlerden bilgi almak istiyorum
91-97 model arası Feroza'da ki farklılıklar nedir acaba ?
Mesala kupada farklılıklar varmıdır.

Teşekkürlerimle

Mehmet ÇİRCİ

Eski modellerde karbüratörlü, daha sonraki modellerde ise enjektörlü motor var. Enjektörlü 5 HP daha fazla güç üretiyor diye biliyorum, Bence her iki motorda Feroza'ya yetiyor. Eski modellerdeki porya kilitleri manuel, yeni modellerde otomatik. Benim şahsi fikrim manuel olması, aslında çamurda araçtan inip devreye alması biraz zahmetli ama, otomatiklerde ki gibi devre girdi-girmedi gibi bir sorun yok. Tabii birde yeni modellerinde klima, otomatik camlar gibi detaylar daha fazla. Yanlış bilmiyorsam 1995 modelde ve sonrakilerinde ön far öncekilerden çok daha farklı.

Saygılar

Ersan

herkeze merhaba,

Bu pazar nasip olursa izmit ( KARTEPE ) yapma arzsundayim. cocuklarim kar denilen seyi cok ozlemekte.? belkide bir somon ekmek ve bir kangal sucuk ile limon tahtasinda kor olmus olarak butunlesip afiyetle bu karli ortami benimle paylasmak isteyen FEROZALİ dostlarim olablirir..... ne dersiniz ?_???

saygilarimla

Tge

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR