Dağcılık Ne Zaman ve Nasıl Başlamalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tonozturgut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,218

tonozturgut

Ana Kamp
..ben diyorumki iyimser bir yaklaşımla lise 1 .sınıf itibariyle spor kollarında dağcılık olmalı...her yaşda başlayabilsenizde ben 25 yaşlarında ve bilinçsiz bir şekilde başladığımı ve zaman kaybettiğimi düşünüyorum...şimdi ise 35 yaşındayım tabii maddi imkanlarda bir yere kadar müsaade ediyor...tüm arkadaşların görüşlerini almak istiyorum ...bunu milli eğitime taşıyabilirmiyiz...saygılar www.tonozdagcilik.org 8)

Etiketler
Haklısınız. Sadece dağcılık için değil her tür spor dalı için aslında erken yaşta başlamanın büyük avantajları var. Ne yazık ki bizde milli eğitim değil de milli öğretim yapıldığı için şu anki sistemde müfredata konmasının birilerine ek bir gelir sağlamaktan öteye bir adım olacağını düşünmüyorum.

Liselerde dağcılığı engelleyen bir durum yoktur, ama bir lisede dağcılık olabilmesi için dağcılık eğitimi vericek eğitmende gerekmekte. Eğer dağcılık lisanslı bir öğretmen varsa okulda dağcılık kolu oluşturabilir. Henüz lisansım yok ama sanırım zamanla lisans da çıkartırım, matematik öğretmeni olduğumda lisemde dağcılık kolu kurabilirim :smiley: :smiley: :p

Şu anda lise 3 te okuyorum. İçimdeki izcilik merakı lise 1 de dağcılığa doğru kaydı lise2 de bi saplantı haline geldi araştırmalar yaptım ve ankarada ODTÜ DKSK yı buldum ancak bununda üye alım zamanını kaçırdığım için beklemek zorunda kaldım lise 3 geldiğimde birde baktım ki öss belası sarmış başımı ve haftanın 7 günü en az 6 saat ders görüyorum hafta içi bu 10 saati buluyor.
Evet dağcılık olsun diğer doğa sporları olsun lisede insanlara öğretilmeli ancak günümüz eğitim sisteminde insanların bırakın doğa sporunu arkadaşlarıyla halı saha maçına gidecek zaman bulmaları bile zor.

Bu arada hala en azından temel eğitimleri alabileceğim ankarada bir dağcılık klübü arıyorum tavsiyeniz olursa özel mesajla atarsanız sevinirim.

mtngvn' Alıntı:
Liselerde dağcılığı engelleyen bir durum yoktur, ama bir lisede dağcılık olabilmesi için dağcılık eğitimi vericek eğitmende gerekmekte. Eğer dağcılık lisanslı bir öğretmen varsa okulda dağcılık kolu oluşturabilir. Henüz lisansım yok ama sanırım zamanla lisans da çıkartırım, matematik öğretmeni olduğumda lisemde dağcılık kolu kurabilirim :smiley: :smiley: :p

Umarım okul yönetimi buna soğuk bakmaz. Birçok okul, öğrencilerin riskini üstüne almak istemeyecektir.

Seprit' Alıntı:
Şu anda lise 3 te okuyorum. İçimdeki izcilik merakı lise 1 de dağcılığa doğru kaydı lise2 de bi saplantı haline geldi araştırmalar yaptım ve ankarada ODTÜ DKSK yı buldum ancak bununda üye alım zamanını kaçırdığım için beklemek zorunda kaldım lise 3 geldiğimde birde baktım ki öss belası sarmış başımı ve haftanın 7 günü en az 6 saat ders görüyorum hafta içi bu 10 saati buluyor.
Evet dağcılık olsun diğer doğa sporları olsun lisede insanlara öğretilmeli ancak günümüz eğitim sisteminde insanların bırakın doğa sporunu arkadaşlarıyla halı saha maçına gidecek zaman bulmaları bile zor.

Dağcılığın ve izciliğin içerikleri ve işleyişleri çok farklı. Hangisinin sana göre olduğuna çok iyi karar vermen gerek. Dağcılık bireysel bir spor iken, izcilik hiyerarşik bir yapıdır. Diğer taraftan izcilik, içinde dağcılığı da barındıran birçok spor branşını "sabah egzersizi" olarak yapar ;)

yol' Alıntı:
Diğer taraftan izcilik, içinde dağcılığı da barındıran birçok spor branşını "sabah egzersizi" olarak yapar ;)

Sabah Egzersizi .?? ne demek bu şimdi.? 2006 ta Orman alanımızda kamp kuran küçük izcileri gördüm.
Bir sıcak su pişirmekten aciz hocaları vardı yanlarında. :smiley:
Tabii hocaları izci değildi.!!

ben dağcılığa lise 2de başladım.küçük tepelere çıkmaya başlayarak.gerçi pek dağcılık olmuyor bu ama olsun.şimdi üniv 1 deyim ve eğitim almaya bu sene başladım.yaşım 17.yani keşke daha erken alabilseydim ama bunun pek mümkün olabileceğini zannetmiyorum

manisada ahmet tütüncüuğlu ortaokulunda okuyordum atodak diye klübümüz vardı 13 yaşında kızlar sivrisi yaz 15 yaşında bozdağ kış faaliyeti yapmıştım tabiki hocamızın sayesinde tabiki bu yaşlarda çok ciddi faaaliyetler yapılamaz ama dağcılığa ilk adım kampcılık yapılabilir bence

Benimde yaş 22 cok mu geç şimdi başlamak için ??? ben başlamayı düşünüyordum ama yaşı cokta fazla önemsememıstım.Ama sadece yaşa bakmak ne kadar dogru olur ??? tabıkı zemini daha erken yaşlarda oluşturmak daha iyi ama bazen o mumkun olamıyor ya bulundugun koşullar ya da imkanların kısıtlı olması etkılıyor.

Ynt: Dağcılık Ne Zaman ve Nasıl Başlamalı?

dilemma' Alıntı:
Benimde yaş 22 cok mu geç şimdi başlamak için ??? ben başlamayı düşünüyordum ama yaşı cokta fazla önemsememıstım.Ama sadece yaşa bakmak ne kadar dogru olur ??? tabıkı zemini daha erken yaşlarda oluşturmak daha iyi ama bazen o mumkun olamıyor ya bulundugun koşullar ya da imkanların kısıtlı olması etkılıyor.

Ben 1995 de Doğa Yürüyüşleri ile başladım.(Yaş 23'dü)
Doğa Yürüyüşlerinden kampçılığa daha sonra da Yüksek İrtifa dağcılığına sıçradım.
Kaya Tırmanışı için Yaşar Hocanın da dediği gibi yaş önemli olsa da Doğa Yürüyüşü - Kampçılık ve Yüksek İrtifa (3000 metre üstü + Bana göre teknik tırmanış olması şart değil ) için yaşın önemi yok.
Bu tür etkinliklere içten gelen bir sevgi ile bağlanmak ve yaptığımız etkinliklerden zevk almak çok daha önemli.!
Yağmurda sırıksıklam bir kamp yaptığımızda küfrü basmak yerine " anlatacak bir hikayem daha oldu " diye düşünebilmek gerek bence.

Öz Murat,

Bana kalsa hemen şimdi başlarım ama okul var . Yazın başlamayı düşünüyorum .

Jazz' Alıntı:
Bana kalsa hemen şimdi başlarım ama okul var . Yazın başlamayı düşünüyorum .

Hadi Bakalım.?
Bı konularda internet ortamın daki yazıları ve yazılmış kitapları okuyarak başlayabilirsin kendini eğitmeye yavaştan yavaştan.
Dağcılık üzerine yazılmış anı kitaplarını da tavsiye ederim.
Birebir yaşanmış hikayeler teorik bilgilerden daha çok kişiyi eğitir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR