Dağcılık Ne Zaman ve Nasıl Başlamalı?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tonozturgut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,219
Ynt: Dağcılık Ne Zaman ve Nasıl Başlamalı?

..yüksek irtifa için ilerki yaşlar daha uygun yazmış bir arkadaş...geçtiğimiz aylarda korkut hocanın lenin tırmanışını anlatdığı sunuma katılmıştık Bursa -yıldırım'da, 55 yaşında bu faaliyeti çıkardığı için tebrik ediyorum korkut hocayı..gençlerede 3 saatden fazla fark atmış.. sitemiz sonunda açıldı www.tonozdagcilik.org
 

Etiketler
Ynt: Dağcılık Ne Zaman ve Nasıl Başlamalı?

dağcılıkta ve doğa sporlarında kararlılık ve fiziksel kondisyon çok önemli...36 yaşında tırmanışa katıldım,beni ekipmanların olmayışı zora soktu...isteyince herşey olur
 

Ynt: Dağcılık Ne Zaman ve Nasıl Başlamalı?

Eğitim sisztemimizde askeri okullar haricinde spor büyük bir eksikliktir.Doğa sporları olarak kısıtlanmama durumu ile kişinin ilgisi ve yeteneği ile bağdaşan sporlara yönledirilmeli ve imkanlar sağlanmalıdır.Söylemekten utanıyorum ama yabancı ülkeler bu sistemi çok iyi oturtmuş ki çıkardıkları sporcular ortadadır.Bizim onlardan eksiğimiz ne diye soracak olursak, inanın vizyondan başka bir eksiğimiz yok...
 

Ynt: Dağcılık Ne Zaman ve Nasıl Başlamalı?

Aslında liselerde dağcılık kulüpleri öğretmenler kurulunda öneriyle oylama sonucu kurulabiliyor. 2004-2005 öğretim yılında AMEDAK ( Antalya Teknik Endüstri Meslek Lisesi Dağcılık Kulübü) adı altında kendi tüzüğü ve iç işleyişi olan külübü öğrencilerle birlikte kurmuştuk. Üç yıl devam etti, bu yıl ne yazık ki bırakmak zorunda kaldık, okulda şu an etkinliklerine devam eden su altı sporları ve su sporları kulübü de var. Dağcılık kulübündeki öğrencilere temel dağcılık, ekoloji, temel kaya tırmanışı... vb gibi dersler yıl boyunca hafta içinde bir gün teorik ve hafta sonları genellikle kamplı uygulama şeklinde verdik. Okul öğrencilerin gereksinimi olan ( çadır tulum ocak ve teknik malzeme) asgari malzemeleri aldı ve bunların tüm sorumluluğunu öğrencilere dağıttık, iplerin tırmanış kayıtlarını bile öğrenciler tuttu vs vs.
Okullarda elbette dağcılık eğitimi verilebilir ama herşeyden önce okul içerisinde bu işi bilen yada bu işle uğraşmayı göze alabilen bir öğretmen gerekiyor vs vs vs. Konuyu çok uzatmak ve çözüm sıralamak mümkün ben sadece böyle de bir durum var aslında, bilesiniz diye yazdım. Selamlar
2005-2006 etkinliklerinden iki tane de fotoğraf ekliyorum bilgi olsun diye
1- Tahtalı dağı tırmanışı, dönüş
2. Kaya tırmanışı temel eğitim kampı

DSCN1521.jpg


a 053-1.jpg
 

Ynt: Dağcılık Ne Zaman ve Nasıl Başlamalı?

Dağcılığa başlamak için Yaş Önemli değil Önemli olan Fiziki Halinizin yeterli olup olmaması Bunuda günü birlik -3000 Turlara katılarak kendinizi test ede bilirsiniz.. Yaşta ziyade Bunlar daha önemli.
1. Ekip Ruhunuzun olması gerekli
2. Çabuk Sinirlenmeyen Ve olumlu Bakmalısınız
3. Dikkatli olmanız Yüksek irtifaya dayanıklı olmanız gerekli
4. Hiçbirzaman Ben Bunu yaparım diye iddia edip olmayacak işlere kalkışmamalısınız unutmamanız gereken +3000 den sonra çıkılan yerlerde kaya tırmanışları buzul tırmanışları kaygan zemin tırmanışları Asla hata kabul etmeyen unsurlardır.
5. Herzaman Geri Dönmeyi Bilmeniz gerekli..
6. Bu işi tekbaşınıza değil Ekip ile birlikte destek alarak yapmanız gerekli unutulmamalıdırki teorik olarak alınan bilgiler pratik ile birleştirilmediği sürece asla işe yaramaz.
7. ve son olarak Gerektiğinde Sorumluluk ala bilen doğru ve Kendine Güveni olabilen Olumsuz şeyleri olumluya çevirmeyi iyi Bilen Biri olmalısınız...
 






Ynt: Dağcılık Ne Zaman ve Nasıl Başlamalı?

Bende izcilikle başlamıştım ilkokul 2. sınıfta ve ergin izci olarak lisede izcilik macerama son verdim.En son gittiğimiz kamp sanki zici kampı değil,nazi ölüm kampıydı.O dönem bu kurumun başında bulunan en yetkili kişininde kampımıza katılmasıyla 1 haftalık kamp çekilmez bir hale geldi.Şu anki durumunu bilemiyorum ama üzülerek söylüyorumki izcilik kurumu maalesef egolarını tatmin etmek isteyen ''Lider'' adı altında takılan bilgisiz öğretmenlerin ve kibirli yöneticilerin yuvası haline gelmiş durumda.Hepsi böyle değil tabiki kamplardan tanıdığım sürekli görüştüğüm çok değerli Liderlerim var doğaya gerçekten aşıklar ama maalesef madalyonun birde diğer yüzü var.Eğer sistem hala böyleyse izci kardeşlerimize allah kıolaylık versin diyorum.Eğitime gelince milli eğitim bakanlığının hemen her okulunda ''beden eğitimi'' dersi adında bir ders var.Ancak oldum olası bu dersin bi hedefinin varlığına inanamadım.İlk 20 dakika öğretmenin gösteriği abuk hareketler tekrarlanır,sonrası saldım çayıra mevlam kayıra.Bu ders bünyesinde öğrencinin yatkın olduğu spor dalına yönellik eğitimler verilse çok daha makbule geçmez mi?Nacizane görüşümdür:smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Mesajlar
1,522,182
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst