Dağ Aslanı - Nissan Patrol - 3.3 Turbo Dizel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 219
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,418
..

http://www.youtube.com/watch?v=NY3hfmnOREw

20130303_140450.jpg

20130303_140458.jpg

20130303_140507.jpg

Etiketler
Degerlendirme..

Daha önce hem Toyota Land Cruiser vx80 hemde Land Cruier LJ70 aracımla girdigim ...aynı çamurlu yerlere bu defada Nissan patrol ile girdim.

-vx80 de ön arka diferansiyel kilidi vardı.
- LJ70 de arkada LSD vardı.
-Patrolde şu anda hiçbiri yok..

-Motoru gaz yemesi ve bitmeyen bir gücü ayagımın altında her daim var..Bu çok hoşuma gitti. :smiley:
-Bu motor bu kasaya hafif kalıyor..Onun için 35" lastikle kesin daha zevkli olur...
-Makaslı olması bazı derin izlerde sürtmeye neden oluyor.Derin Traktör izinde aynı ebat lastikle lj70 ile geçerken sorun olmayan bununla sorun oldu.
- Makaslar diferansiyeller üstüne alınırsa tadından yenmez..
-Kasa bana daha rijid geldi.Ne bir esneme ne bir ses....tok durdu..
-Yaklaşma açılarından ön çok iyi..arka yaklaşma açısı biraz sıkıntı olabilir..Bu da arka lastikle arka tampon mesafesinden kaynaklanıyor.Yüksek lastik bunu çözer.
-girdigim bütün denemelerde bir yer hariç çıktı.Geçemedigim o yerden de zaten sadece ön-arka kilidi olan vx80 geçmişti. :D

SONUÇ: Patrolü bu haliyle bu motorla ; LJ70 ile vx80 arası bir yere oturttum.Günahına girmeyeyim lj70 de turbo motor olsa yada 3.0 turbo motor olsa bunu düşünmemek lazımdır..Ama bu şartlar altında degerlendirme yapıyorum..

Hele patrolümde arkada olan LSD yi bir devreye alabilirsek..degme keyfimize..

Birde egzost sesi bu haliyle güzel ama..düz boru ile ses daha muhteşem olabilir... :D

mdr' Alıntı:
Degerlendirme..

Daha önce hem Toyota Land Cruiser vx80 hemde Land Cruier LJ70 aracımla girdigim ...aynı çamurlu yerlere bu defada Nissan patrol ile girdim.

-vx80 de ön arka diferansiyel kilidi vardı.
- LJ70 de arkada LSD vardı.
-Patrolde şu anda hiçbiri yok..

-Motoru gaz yemesi ve bitmeyen bir gücü ayagımın altında her daim var..Bu çok hoşuma gitti. :smiley:
-Bu motor bu kasaya hafif kalıyor..Onun için 35" lastikle kesin daha zevkli olur...
-Makaslı olması bazı derin izlerde sürtmeye neden oluyor.Derin Traktör izinde aynı ebat lastikle lj70 ile geçerken sorun olmayan bununla sorun oldu.
- Makaslar diferansiyeller üstüne alınırsa tadından yenmez..
-Kasa bana daha rijid geldi.Ne bir esneme ne bir ses....tok durdu..
-Yaklaşma açılarından ön çok iyi..arka yaklaşma açısı biraz sıkıntı olabilir..Bu da arka lastikle arka tampon mesafesinden kaynaklanıyor.Yüksek lastik bunu çözer.
-girdigim bütün denemelerde bir yer hariç çıktı.Geçemedigim o yerden de zaten sadece ön-arka kilidi olan vx80 geçmişti. :D

SONUÇ: Patrolü bu haliyle bu motorla ; LJ70 ile vx80 arası bir yere oturttum.Günahına girmeyeyim lj70 de turbo motor olsa yada 3.0 turbo motor olsa bunu düşünmemek lazımdır..Ama bu şartlar altında degerlendirme yapıyorum..

Hele patrolümde arkada olan LSD yi bir devreye alabilirsek..degme keyfimize..

Birde egzost sesi bu haliyle güzel ama..düz boru ile ses daha muhteşem olabilir... :D
Merhaba İsmail abi,yazılarını,fotoğraflarını zevkle takip ediyorum..Şu paylaşım sitesinde, paylaşım ve bilgilendirme anlamında hakkını veren nadir kişilerdensin.Offroad alanında,kütüphanedeki meydan larus gibisin.Emeğine sağlık

Teşekkür ederim Taner bey..estagfurullah..

o sizin güzelliginiz...herkes elinden geldigince paylaşıyor..paylaşır sanırım.

Hayat gelip geçici..bugün varız yarın yokuz..Müslüm baba 59 yaşında gitti..bak..
eger bilgiler bizimle gidecekse...saklayanlara,paylaşmayanlara..yazık derim...

n
transalp55' Alıntı:
Merhaba İsmail abi,yazılarını,fotoğraflarını zevkle takip ediyorum..Şu paylaşım sitesinde, paylaşım ve bilgilendirme anlamında hakkını veren nadir kişilerdensin.Offroad alanında,kütüphanedeki meydan larus gibisin.Emeğine sağlık

Arabayı bana vereceğinizi söylemeniz dolayısı ile sonsuz teşekkürler İsmail Abi..

ben hazırlıklara başladım..kısmetse bu haftasonu Yalovada'yım..

hoş siz dağlarda olursunuz Aslanla ama bi şekilde kıyıdan kıyıdan sizi arar bulurum.. ;D ;D

Egzost işine gelince,manifold'tan sona kadar direk boru çekilecek abi..ancak o zaman scorsky gibi olur... ;D

kalın sağlıcakla..

Evet bunu egzostcu da söylemişti.. ;D

O kadar masraf etmeyip ara bir yol varmı diye sormuştum... ;D ;D

Ne yapalım..ya buna razı olacagız..yada dedigin gibi manifolttan sona kadar sanırım 60 lık boru çekilecek degil mi ??..

mdr' Alıntı:

Ne yapalım..ya buna razı olacagız..yada dedigin gibi manifolttan sona kadar sanırım 60 lık boru çekilecek degil mi ??..

Tecrübe ile sabit bir konu olması dolayısı ile size önerdim İsmail Abi..Bursa'da Recep abinin LJ75'de var aynı işlem..Bildiğin Scorsky..Buroff'un videolarından kontrol edebilirsiniz..

evet,fazlada kalın olmamak şartı ile 60'lık standart egzost borusu.. ;D ;D şimdiden heyecanlandım..

kolay gelsin

mdr' Alıntı:
Teşekkür ederim Taner bey..estagfurullah..

o sizin güzelliginiz...herkes elinden geldigince paylaşıyor..paylaşır sanırım.

Hayat gelip geçici..bugün varız yarın yokuz..Müslüm baba 59 yaşında gitti..bak..
eger bilgiler bizimle gidecekse...saklayanlara,paylaşmayanlara..yazık derim...

n
Dogru soze can kurban,hayat gelip gecici,hirslarimizdan kurtulursak hayat cok daha guzel ve yasanilir olacagina eminim.

mdr' Alıntı:

Benim ustamda katalizorden kurtul,kalin bir boru ile aracin daha rahat calisacagini soylemisti bende solugu egsozcumda aldim,egsozcum tavsiye etmedi,tamam sesi guzel duyariz belki fakat bu aracin egsoz capi belli muhendislik calismalari sonucu orjinal halinde,farkli bir imalat cok mantikli gozukmuyor.Tabiki yapilmazmi,yapilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,776
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

SON KONULAR

Geri