Merhaba İsmail abi,yazılarını,fotoğraflarını zevkle takip ediyorum..Şu paylaşım sitesinde, paylaşım ve bilgilendirme anlamında hakkını veren nadir kişilerdensin.Offroad alanında,kütüphanedeki meydan larus gibisin.Emeğine sağlıkmdr' Alıntı:Degerlendirme..
Daha önce hem Toyota Land Cruiser vx80 hemde Land Cruier LJ70 aracımla girdigim ...aynı çamurlu yerlere bu defada Nissan patrol ile girdim.
-vx80 de ön arka diferansiyel kilidi vardı.
- LJ70 de arkada LSD vardı.
-Patrolde şu anda hiçbiri yok..
-Motoru gaz yemesi ve bitmeyen bir gücü ayagımın altında her daim var..Bu çok hoşuma gitti.
-Bu motor bu kasaya hafif kalıyor..Onun için 35" lastikle kesin daha zevkli olur...
-Makaslı olması bazı derin izlerde sürtmeye neden oluyor.Derin Traktör izinde aynı ebat lastikle lj70 ile geçerken sorun olmayan bununla sorun oldu.
- Makaslar diferansiyeller üstüne alınırsa tadından yenmez..
-Kasa bana daha rijid geldi.Ne bir esneme ne bir ses....tok durdu..
-Yaklaşma açılarından ön çok iyi..arka yaklaşma açısı biraz sıkıntı olabilir..Bu da arka lastikle arka tampon mesafesinden kaynaklanıyor.Yüksek lastik bunu çözer.
-girdigim bütün denemelerde bir yer hariç çıktı.Geçemedigim o yerden de zaten sadece ön-arka kilidi olan vx80 geçmişti.
SONUÇ: Patrolü bu haliyle bu motorla ; LJ70 ile vx80 arası bir yere oturttum.Günahına girmeyeyim lj70 de turbo motor olsa yada 3.0 turbo motor olsa bunu düşünmemek lazımdır..Ama bu şartlar altında degerlendirme yapıyorum..
Hele patrolümde arkada olan LSD yi bir devreye alabilirsek..degme keyfimize..
Birde egzost sesi bu haliyle güzel ama..düz boru ile ses daha muhteşem olabilir...
ozantomur' Alıntı:kükremiş maşallah
transalp55' Alıntı:Merhaba İsmail abi,yazılarını,fotoğraflarını zevkle takip ediyorum..Şu paylaşım sitesinde, paylaşım ve bilgilendirme anlamında hakkını veren nadir kişilerdensin.Offroad alanında,kütüphanedeki meydan larus gibisin.Emeğine sağlık
mdr' Alıntı:Evet bunu egzostcu da söylemişti.. ;D
O kadar masraf etmeyip ara bir yol varmı diye sormuştum... ;D ;D
Ne yapalım..ya buna razı olacagız..yada dedigin gibi manifolttan sona kadar sanırım 60 lık boru çekilecek degil mi ??..
Dogru soze can kurban,hayat gelip gecici,hirslarimizdan kurtulursak hayat cok daha guzel ve yasanilir olacagina eminim.mdr' Alıntı:Teşekkür ederim Taner bey..estagfurullah..
o sizin güzelliginiz...herkes elinden geldigince paylaşıyor..paylaşır sanırım.
Hayat gelip geçici..bugün varız yarın yokuz..Müslüm baba 59 yaşında gitti..bak..
eger bilgiler bizimle gidecekse...saklayanlara,paylaşmayanlara..yazık derim...
n
Benim ustamda katalizorden kurtul,kalin bir boru ile aracin daha rahat calisacagini soylemisti bende solugu egsozcumda aldim,egsozcum tavsiye etmedi,tamam sesi guzel duyariz belki fakat bu aracin egsoz capi belli muhendislik calismalari sonucu orjinal halinde,farkli bir imalat cok mantikli gozukmuyor.Tabiki yapilmazmi,yapilir.mdr' Alıntı:Evet bunu egzostcu da söylemişti.. ;D
O kadar masraf etmeyip ara bir yol varmı diye sormuştum... ;D ;D
Ne yapalım..ya buna razı olacagız..yada dedigin gibi manifolttan sona kadar sanırım 60 lık boru çekilecek degil mi ??..