Dacia - Duster'in Eksileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mstdgbkn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 331
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,340

mstdgbkn

Kamp II
Yer
adana
arkadaşlar bir tanıdık tutturdu duster alacam diye adamı vazgeçirmeye çalışıyorum ama sadece iç mekandan birde dacia olmasından bahsediyorum benim için sorun değil diyor. şöyle kötü yönlerini söyleyin de vazgeçireyim bugün yarın alacak yoksa yazık olmasın o kadar paraya.

Etiketler

Ynt: Dacia - Duster'in Eksileri

Valla azizim, vazgeçirebilecek kadar eksileri var mı, doğrusu emin değilim.

Ben şöyle bir listeleyeyim:

1. Dacia olması (Marka meselesi yani)

2. Ön/iç aksamın pek gösterişli olmaması

3.Cam açma kapama düğmelerinin kullanışlı olmaması

4.Camlara silecek suyu sıktıktan sonra sileceğin kendiliğinden çalışmaması

5. Yakıt gösterge sisteminin sadece depo tam dolu veya boşalınca (ışık yanıyor ya, işte o) doğruyu göstermesi

6.Dış sıcaklık ölçme sisteminin olmayışı.

7.Marşpiyellerin çok dışarı çıkntılı olması yüzünden paçaların oraya sürtünmesi (ve lekelenmesi tabii)

8.Donanımlarının büyük kısmının opsiyonel olması...

Şimdilik bu kadar eksi aklıma geldi. Ayrıca çok lazımsa, daha başka bir sürü eksi icat edebiliriz ;D ;D ;D ;D

Mesela deriz ki:

C3'ten veya Fiestadan çok yakması (veya az yakmaması) ;D

Yüksek olduğu için, koltuğa gömülüp sadece başı görünerek araba süren zengin veletlerin bu şekilde kullanımına uygun olmaması. ;D

15 bin km. bakım şartının olması. (Bazıları bunu uzun buluyor, 10.000 km. olmalı diyor, o bakımdan) ;D

Benden bu kadar.

Başka eksiler aklıma gelirse yazarım.

sword7' Alıntı:
Buralar yine karışacak gibi :smiley:

Galiba işin özü gölgelendi. Bu nedenle, izninizle düzeltmemizi yapalım.

Bu forumun Dacia kısmında, Duster kullananlar arasında hiçbir marka fanatiği tanımadım. (En araştırmacı ve bilgili dostumuz ümiterkan bile fanatik manatik değildir.)

Tepkiler, sadece alaycı, tahrik edici, itici mesajlara gösterilen tepkilerdir.

Arkadaşımız "buralar karışacak gibi" demiş. Ehhh, biri ortaya çıkıp da yukarıda saydığım türden bir mesaj yazarsa, o zaman karışır tabii. Kimdir bu tip kişiler? Başka forumlarda ekmek bulamayan, "hadi biraz şuraya takılalm " deyen "başlık tacizcileri". Onların ciddi bir birikimi ve paylaşımları olmaz.

Adamın doğru düzgün kendi deneyimi yok. Kendisi üç kuruş kazanıp da alnının teriyle bir şey sahibi olmamış. Babasının arabasıyla birkaç aksiyana katılmış; gelmiş burada onunla bununla dalga geçiyor.... Eeeee, denk gelirsek bu nedenle ortalığı karıştırırız. Bazı aklıevveller de birkaç tartışmayı görüp "hımmmm, bunlar marka fanatiği" deyiveriyor. Okuma ve anlama özürlü bazıları da aynı karara varıyor... Yok öyle bir şey. Ama kimse kimseyle alay etmemelidir...

olguncandan' Alıntı:

Bu forumun Dacia kısmında, Duster kullananlar arasında hiçbir marka fanatiği tanımadım. (En araştırmacı ve bilgili dostumuz ümiterkan bile fanatik manatik değildir.)

Arkadaşımız "buralar karışacak gibi" demiş. Ehhh, biri ortaya çıkıp da yukarıda saydığım türden bir mesaj yazarsa, o zaman karışır tabii. Kimdir bu tip kişiler? Başka forumlarda ekmek bulamayan, "hadi biraz şuraya takılalm " deyen "başlık tacizcileri". Onların ciddi bir birikimi ve paylaşımları olmaz.

Adamın doğru düzgün kendi deneyimi yok. Kendisi üç kuruş kazanıp da alnının teriyle bir şey sahibi olmamış. Babasının arabasıyla birkaç aksiyana katılmış; gelmiş burada onunla bununla dalga geçiyor.... Eeeee, denk gelirsek bu nedenle ortalığı karıştırırız. Bazı aklıevveller de birkaç tartışmayı görüp "hımmmm, bunlar marka fanatiği" deyiveriyor. Okuma ve anlama özürlü bazıları da aynı karara varıyor... Yok öyle bir şey. Ama kimse kimseyle alay etmemelidir...
ÇOK GÜZEL AÇIKLAMIŞSINIZ bravo size

şu yukarıdaki listeyi print etsem etkili olur ama genelde bunlar küçük sorunlar gibi geldi. acaba daha büyük sorunlarının olmaması aracın daha cok yeni olmasından mı yoksa gerçekten iyi bir araba diye mi bende kararsız kaldım ? peki off road donanımı nasıl 4l filan var mı ? sadece lastik ve getle yükselir mi ? birde gerçek yakıt verileri ama litre olarak nedir ? şimdiden teşekkürler.

Bu konuda bir sürü bilgi ve deneyim var forumda. Başlıkları kurcalarsanız bulabilirsiniz.

Bu araba birkaç yıl içinde dökülür mü? Bunu bekleyip/kullanıp göreceğiz.

mstdgbkn' Alıntı:
arkadaşlar bir tanıdık tutturdu duster alacam diye adamı vazgeçirmeye çalışıyorum ama sadece iç mekandan birde dacia olmasından bahsediyorum benim için sorun değil diyor. şöyle kötü yönlerini söyleyin de vazgeçireyim bugün yarın alacak yoksa yazık olmasın o kadar paraya.
Neye göre eksileri? Birimize göre eksi olan özellik diğerimize göre artı olabilir.
Ayrıca "yazık olmasın o kadar paraya " sonucuna vardığınıza göre aslında sizin bildiğiniz çok şey var gibi....

olguncandan' Alıntı:

Tepkilerin azalma sebebi zamanla herkesin aracını tanıması ve eksikliklerini görmesi bana kalırsa. İlk zamanlarda 80 cm karda gittiği idda bile ediliyordu bu aracın, neyse fazla uzatmaya gerek yok herkese kazasız belasız günler...

sword7' Alıntı:
Tepkilerin azalma sebebi zamanla herkesin aracını tanıması ve eksikliklerini görmesi bana kalırsa. İlk zamanlarda 80 cm karda gittiği idda bile ediliyordu bu aracın, neyse fazla uzatmaya gerek yok herkese kazasız belasız günler...

Bahsettiğiniz bu iddiayı hiçbir Duster kullanıcısı dile getirmemiştir. (Dile geitren tek kişiydi, o da Duster kullanıcısı değildi galiba. Hem olsa bile onun o sözüne "laf söyledi balkabağı" denirdi.

Biri ortaya bir laf attı, herkes balıklama daldı. "Vay efendim Duster kulllananlar böyle diyor" diye.

``4.Camlara silecek suyu sıktıktan sonra sileceğin kendiliğinden çalışmaması`` demiş Olgun bey. Benim aracımda böyle bir sorun yok. Camlara suyu sıkınca otomatik olarak silecekler çalışmaya başlıyor. 2011 modellerde düzelttiler sanırım bu sorunu. Yalnız naçizane fikrimi söylemek istiyorum. Suyu sıktıktan sonra sileceklerin otomatik çalışmasını ben istemezdim. Camı suyla iyice ıslattıktan sonra kendim çalıştırarak sildirmek daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Benim gibi düşünenler için bu iyi bir özellik.

basrail' Alıntı:
` Yalnız naçizane fikrimi söylemek istiyorum. Suyu sıktıktan sonra sileceklerin otomatik çalışmasını ben istemezdim. Camı suyla iyice ıslattıktan sonra kendim çalıştırarak sildirmek daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Benim gibi düşünenler için bu iyi bir özellik.

aynen katılıyorum ama eksileride olabilir karşıdan gelen arabanın ön cama çamur vs attığında ani ihtiyaç olabiliyor o kombinasyon

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR