Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mephamd Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 176
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,857
Ynt: Dacia Duster

selimsarper' Alıntı:
Arkadaşlar,
Ülkemizde araca ödediğiniz paranın yaklaşık %57 si vergidir.
Temel sorun budur...

Duster a gelince temel eleştiri .. bu devirde ABS yi, yolcu hava yastığını opsiyonel yapmalarıdır.
(Klima, alaşım jant neyse de ... can güvenliğinin opsiyonel olması ilginç değil mi ?)

Bu ayıptır, vatandaşa saygısızlıktır.

Vatandaş da önüne konulan herşeyi yemesin, ABS, havayastığı var mı diye sorsun hocam. Avrupada pek çok ülkede ABS'siz hava yastıksız araç satamazsınız, hem devlet ithalatçıları ve üreticileri yasalar ile belirli standartları sağlamaları için zorluyor hem de tüketici daha bilinçli. Ama bizde yasalar yeni satılan araçlarda bu ekipmanları zorunlu olarak istemiyor.

Etiketler

selimsarper' Alıntı:
Arkadaşlar,
Ülkemizde araca ödediğiniz paranın yaklaşık %57 si vergidir.
Temel sorun budur...

Duster a gelince temel eleştiri .. bu devirde ABS yi, yolcu hava yastığını opsiyonel yapmalarıdır.
(Klima, alaşım jant neyse de ... can güvenliğinin opsiyonel olması ilginç değil mi ?)

Bu ayıptır, vatandaşa saygısızlıktır.
Vergi vergi diyerek milleti kandıranlar şirketler aslında,matematik var.Vergiler çıkarıldığında bile türkiyede yakıt pahalı,araba pahalı.Bunu şirketler ayarlıyor , vergiyi de bahane olarak kullanıyor.
Bak açık olarak yazmışım,hyundai ix35,ford focustan ucuz ingilterede,sen ne kadar vergi eklersen ekle 80000 etmez o araç, hyundai tucson 58000ê satılıyor,üzerine 22000liralık ne koymuşlar acaba??

Geçen hafta sonu ix 35 e test sürüşü yaptım...
Fiyatı ile ilgili spekülasyona girmeden...

Araç güzel gerçekten
Son yıllarda kullandığım en keyifli araç...oldukça güçlü...
Bir de bunun ix 55 i var...

Arkadaşlar
Dacia Duster i yakından görme ve inceleme fırsatım oldu...

Maallesef sonuç düş kırıklığı...

Uzaktan güzel görünen araç yaklaştıkça rahatsız edici bir görünüme kavuşuyor...
İçine bindiğinizde ise film kopuyor...

İşçilik fena, ucuz plastik görüntüsü çok çok fena...

Sanki baz versiyon bir dacia binek alt yapıya bir kupa giydirilmiş, uydurulmuş gibi...
Benzin kapağını açınca benim izlenimim bu yönde oldu...

Motor 1.6 Megan 1 motoru idi...

Aracın ruhsatında otomobil yazıyor...Arazi aracı falan değil...
Zaten aracın arazi ile ilgisi yok...
Hemen oradan ARAZİ oldum

Özetle ....

Dışardan baktım yeşil türbe,
İçine girdim...Estağfur tövbe...

sevgiler

Bunlar lansman stratejileri...malum..

AutoShow son sayısında (2010-18) da buna benzer bir tanıtım var...

Satır aralarını iyi okumak lazım...

Kocaman bir balon şişiriliyor...
Araçlar kullanıcının elinde şişecek..
dökülmeye başlayacak garanti süresi dolduktan hemen sonra
Sonra firma servisten kazanmaya başlayacak...

Taaki siz aracı 2. elde satana kadar....tabii satabilirseniz...

MErhaba şunu söylemek isterim Duster Fransa ve almanyada inanılmaz bir yoğunlukda satılıyor yan i çok tutuldu 2011 e kuyruklar sarkmış durumda .
Kaynak http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=fr&u=http://www.forum-auto.com/marques/dacia/sujet1703.htm&ei=uvAVTMTgGo6cOMbpgIIM&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCIQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.forum-auto.com/marques/dacia/sujet1703.htm%26hl%3Dtr 182 . sayfayı okuyun 220 güne ulaşan kuyruklar var ve fransada 20 bin satış rakamı . Almanyada ise carbon emisyon oranı düşük olduğundan devlet indirimine girmiş . (hava kirletim az olduğu icin devlet indirimi )

dusteri yakından inceleme şansım oldu erzurumda ve samsunda çok hoşuma gitti test sürüşü yapmadım hakkımı 4x4 üne sakladım 4x4ünün yüksekliği daha fazla olacakmış yaklaşma ve uzaklaşma açılarıda harika görünüyor 4x2 sinin bile yaklaşma ve uzaklaşma açıları gayet yeterli 4x2 l200 pikap kullananların geçmeyi hayal bile edemediği yerlerden rahatlıkla geçer yani demek istediğim şu l200 skystar ranger vb gibi araçların vergisini gözleri kesmeyip 4x2 sine binipte sağına soluna 4x4 yazarak kendini tatmin eden arkadaşlar bence vergi yakıt için filan kasmayın artık kendinizi alın bi duster 4x4 karda yağmurda çamurda sizde yollarda olun korkmadan.

merak ediyorum arkadaşlar bu konuya yazan hangi ark bu aracı satın almış ve kullanmakda
benim inceleme şansım oldu abartmayın bunu bukadar tam bi peynir tenekesi tata bile daha kaliteli pilastik aksamla çıkdı onun bi seri motor bi seri mekanik ortaya bu ucube alet çıkmış bunu kabul edin 1 yıl sürer bu saltanat alanlarla konuşuyorum
hergün sanayideyim alan aldıgına bin pişman en az 7 8 kullanıcıyla konuşdum 1 tanesi memlun araçdan o garibimde devlet memuru ilk aracı kıt kanaat almış iu an çok memlun nmereyekadar bilinmez

Dayanamadım, gittim, inceledim...
Koşarak kaçtım, aman üzerime kalmasın diye...
Arazide işime yaramayacaksa, arazi aracı görünümü zaten saçma.Neden 4x2 çıkarılmış anlamıs değilim... 4x4 üne de binmem... daha yanına yaklaştıgımda bir çok hata çarptı gözüme.Malzeme çok kötü... Fiyatının yarısını anca hak eder... Alanın elinde patlar... Test sürüşüne çağırdılar illa, temmuzda gelecekmiş... Laptop yanımdaydı, bir kaç foto gösterdim. Bunun 4x4 ü , toprak ama düzgün yol için yapılmış.Sen denemesen daha iyi dediler...

Aslında Renault Kango nun 4x4 ü var.. Onu getirseler.. Hafif arazi şartlarında keyifli yolculuklar yapılsa... Pikniğe kampa ava gidecek insan, yolda kalmadan gitse... Duster a falan da gerek kalmasa...

sahin05' Alıntı:
dusteri yakından inceleme şansım oldu erzurumda ve samsunda çok hoşuma gitti test sürüşü yapmadım hakkımı 4x4 üne sakladım 4x4ünün yüksekliği daha fazla olacakmış yaklaşma ve uzaklaşma açılarıda harika görünüyor 4x2 sinin bile yaklaşma ve uzaklaşma açıları gayet yeterli 4x2 l200 pikap kullananların geçmeyi hayal bile edemediği yerlerden rahatlıkla geçer yani demek istediğim şu l200 skystar ranger vb gibi araçların vergisini gözleri kesmeyip 4x2 sine binipte sağına soluna 4x4 yazarak kendini tatmin eden arkadaşlar bence vergi yakıt için filan kasmayın artık kendinizi alın bi duster 4x4 karda yağmurda çamurda sizde yollarda olun korkmadan.

L 200 ün geçemediği nereden bu DASTIR geçiyor acaba ??
merak ettimm...

selimsarper' Alıntı:
L 200 ün geçemediği nereden bu DASTIR geçiyor acaba ??
merak ettimm...

Selim Bey, meyve veren ağacı taşlarlarmış; nedense sürekli Duster'a laf atıyorsunuz, ama bahsettiğiniz şu fotoğraftaki L200 mü? Bir kere o yan basamak yüzünden karın açısı düşmüş, arazide önce onlar bir yere sürter, takılır. Sonra L200 4x4'leri bile öncelikle arazi için yapılmamış, fazla uzun ve hantal, arkasında ağırlık yoksa hemen patinaja girer. Esas "Duster'ın geçemediği yerden L200 geçer mi acaba?" diye sormalı. Sonra yakıtı ve vergisi de çok. Motoru 2.500cc sanırım ve gürültülü çalışıyor.

Duster da mükemmel değil, ama hiç olmazsa her şeyi orantılı. Yani vergi ve yakıt düşük, boyutları normal, dizel motorun hacmi küçük ama gücü ve torku iyi, yerden yüksekliği, yaklaşma ve karın açıları iyi, çevik görünümlü, yük aracı gibi durmuyor, vs... Bir sürü avantacı var. Kullanmadım, ama bu fiyata daha iyisi Türkiye'de zor. Dizel 4x4 en düşük versiyonu 41 bin olacakmış.

turgut arkadaşım L 200 le bu ucube aleti kıyasladınız ya pes dogrusu heleki 4x4 kullanan arkadaşlarımız duymasın
l200 bizimle gezilere gelen (bull) tarık abi var en yakınımızda aracın arazi performansı sorunsuz
he şu var pilotajda önemli l200 sürmesini bildigin her at revan gider der atalarımız
özetle L 200 LE KIYASLAMAK BENCE FİYASKONUN FİYASKOSUDUR
ben incelemesem kıyaslama şansım olmasa görmesem bu yazılanlara inanasım geliyo duydugunuz bir balon hurafe inanmayın derim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri