Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mephamd Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 176
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,866

Etiketler
Ynt: Dacia Duster

498261.jpg

Mitsubishi de bu sınıfa geliyormuş.1.8 turbo motorla...

Bu compact crossover segmentinde çok para var. Nissan Qashqai ile zardaki boşluğu çok iyi gördü. Ama benim anlamadığım bir şey var aynı pazara 2000'lerin başında HRV ile giren honda neden başarılı olamadı onu anlamıyorum?
hrv.gif
hrv22004.gif

Mitsubishi de AUDİ ye mi özenıyor ne.ön izgara tıpa tıp AUDİ-nın buyuk hali...

peki arkadaşlar diyelım bu araç vb araçlar çıktı kullanıldı ama tutulmadı yada tutuldu diyelım
bu 4x4 piyasasında ne etkı yapacak önemlı olan bu
tutulmadığı taktırde bır çok ınsanın maddı ve psıkılojık sıkıntısı olacak.ve ülkede ki hurda çöplüğü artacak
pekı 4x4 araçların 2 el alımlarını düşürecekmı yenı secenekler
tutulursa fıyatını katlayacak
tutulmazsa da halen hazırda olan kalıte 4x4 ler gene revaçta ve pahalı olacak.
elbettekı de sahıpleri '' ben demedımmı bu tutma araba nenım arabam'' trıplerıne grecekler haklı olarak
bekleyelım bakalım neler degısecek her gun zam yagmuruna magruz kalan ülkemde....
:-[

Bu ve bu tür araçlar asvalt için üretilmiş araçlardır bence. Alıp bu aracı yükseltebilecekmiyiz. ön ve arkaya tampon atıp vinç takabilecekmiyiz.Kaç ebat mt lastik takabilecez.
Levye ile arazi şanzumanını kilitleyebilecekmiyiz.Arkada LSD kilit varmı.???? gibi soru ve çözümlere ulaşabilecekmiyiz. Yoksa xj,zj,wj,cj,kj ye devammı?

saygılarımla,

eğer fiyatı 30 000 tl ve altında olursa çok talep göreceği kesin. bu aracı alıp ağır off road yapayım diye değil, taşrada ve kırsalda ulaşım için tercih eden çok olacaktır. günlük hayatta ve haftasonlarında kullanım, aracı popüler yapabilir ama bunun için fiyat kıstasdır.

Dediğiniz fiyatta çok zor.Avrupadaki fiyatı ne olursa olsun Türkiye deki fiyatı yüksek olacaktır. 40.000 TL civarında olacağı söylentisi var.

horse' Alıntı:
Bu arac acaba sürekli 4 çeker mi yoksa 2 çekerde patinajı algılayıpta mı 4 çeker oluyor ? Arazi vitesi olmadığı görülüyor.

2 çeker
4 çeker full Time (orta diferansiyel açık)
4 çeker part time (orta diferansiyel kilitli )
seçenekleri var

Bazı XJ ler de de benzer seçimler var (select track)
Orta diferansiyel açık 4 çeker kullanım seçeneği buzlu, virajlı yollarda iyi bir tercih olur iken,
orta diferansiyel kilitli ise kar çamur vs zeminde iyi seçenek
iki çeker seçeneği olması ise ayrı bir avantaj zaten.

Bu motor ve şanzıman asfalt üzerinde çok iyi performanslı (megane tecrübesi) ,vergi avantajıda ayrı. Low yok doğru zaten aracın tam olarak böyle bir konumlandırması da yok zaten.

sayın mekanik ben o kazığı bir kere yedim ve şunu öğrendim ki araç tam olarak piyasaya yayılmadan almamak gerekiyor ve ayrıca bu aracın da ne olacağı belli değil.onun yerine gvitara xtrail,forester,crv almak daha mantıklı benim kanımca.ben 2004 transporter t5 aldım ve birkaç ay sonra araca ilaveler yapıldı ve benim ki birden eski oluverdi.termal paket cdçalar yol bilgisayarı vs gibi eklemeler yapıldı ama benim araçta yok onlar.şimdi ne demek istediğimi anlıyormusunuz saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri