Dacia Duster Off Road Testi (Sözde)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TERRANO 1. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 115
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,807
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Dacia Duster Off Road Testi (Sözde)

Tercih meselesi olarak görüyorum bende.Duster a binmek isterse binsin ne çıkarki ,30 bin 4*4 e binmek insanda duygusal bir mutluluk yaşatıyor belki.Duster alan kişinin zaten ağır off road tutkusu ile aldığını düşünmüyorum.Herkes asvalt ve stabilize yol aracı olduğunu tahmin ederek alıyordur.bir land rover, xj gibi bir arazi taşıtı almadığının farkındadır sanırım.

Etiketler

TERRANO 1.' Alıntı:
Bu araca binen arkadaşlara bir sorum olacak..

aldığınız araç türkiye deki en ucuz arazi aracımı ???
yoksa en pahalı station mu ???
http://www.youtube.com/watch?v=FQWFfr_hes0&feature=fvsr
bu zamana kadar gördüğüm en boş başlık sadece dacia değil tüm markaların ve tüm 4x4 lerin butür zeminlerde esp vb elektronik donanımlarla testi var bunun neresinde gariplik var anlayamadım.

Ben ne boş başlıklar gördüm Suat bey.

Gülelim eğlenelim.
Paylaşımlarımız aramızda kırgınlıklıklara sebeb olacak cümleler kurmamıza vesile olmasın sadece.

Renkler ve zevkler tartışılmaz.
Eleştirimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafı rencide etmeyecek tarzda yazmaya özen gösterelim.

Bence en iyi Off Road aracı Tabanway Off Road yapmamızı sağlayan sağlıklı bacaklarımızdır.
;D

Hem dağ yolunda gider hem asfaltta.
Gerekirse 90 derece kaya tırmanır.
Var mı böyle tırmanacak Off Road aracı.

sw alacaksam 4x4 olsun da istiyorsam, konfor çok önemli değil diyorsam...

Konu dışı kaçacak biraz ama 4x4 sw isteyen varsa 2007 model 1.5 motor subaru imprezalara bakabilir. 2.el fiyatları da düşmüştür bu aralar :D

Eskiden ırak plastik adında bi firma vardı.Plastik su kovaları leğenler falan yapardı.Bu arabanın içindeki plastik kaliteside kokusuda aynı.Üstelik 30.000 lira dediği 4x2 olanları.4x4 isterseniz 35.500 müş kampanyalı.Kaç model olursa olsun legacy outback bu araba yerine..

ben arabama kağnı diyorum mesela, 4x4 aldım çünki yamaç paraşütü yapmayı planlıyorum taşlı topraklı karlı yollarda sağlam yol alsın amaç bu, ağır offroad niye yapiyim neden yapiyim, zevk almıyorum ki, benim aracım benim istediğim yükü alsın, hafif çamurlu yollarda taşlardan vb gibi diğer araçlara oranla kolay geçsin yeter.. Ayrıca aracım 4x4.. Memlekette her şekilde kullandım aracı mesela bi tarladan geçmem gerekiyordu çatır çatır geçtim, çamurlu bi tarladan geçmem gerekiyordu rahat geçtim, boluda kar vardı 4x4 mode'da yrahat yol aldım,BİTTİ..Ötesinin benim için gram kadar önemi yok..

HEEEE BEN İSTERSEM !!!!

bu araca deli gibi bir para döküp, en baba offroad aracı yapar, karşınıza çıkarım.. Bir kendinize sorun bakalım gerekli donanımlar ve maddiyat harcandığında hangi araç offroad olamaz..

Yani boş beleş bir konu başlığı çekememezlikten başka hiç birşey değil..

Konuyu açan arkadaşın 1987 model aracının tahmin edilebileceği çürük yumurta kokusundansa, 2011 model aracın plastik kokusu daha iyidir.

Birde Allah aşkına, siz neyden rahatsızsınız? Elbetteki 30-40 bin liralık bir araçta 200.000 liralık bir jipin kalitesi olmayacaktır.

Bizim araçlar CrossFire, ilk önce bunu öğrenin, hepiniz cahilsiniz yaw.. Nissan juke, nissan qashqai vs..Gerçi Land rover olsun X5 olsun vs sanki bunlarlada da insanlar arazie giriyor demeli...

O crossover değil miydi? İsmi ateşli olsun belki daha çok satar muhabbetine mi crossfire olmuş?

Neyse.. serkanın da söylediği doğru araç crossover. her ne kadar dacia web sitesinde gerçek arazi aracı olarak pazarlasa da.. herkes gerçek arazi aracı kullanmak zorunda değil, viraj hakimiyeti de önemli. Mesela benim aracı da (toyota rav4) pek sevmezler bu sitede. Arazi aracı değilmiş. Bence de değil, ama tam olması gerektiği gibi.

Offroad ne demek? Off Yol > Kapalı Yol > Yol dışı yani değil mi?

Peki yolun dışında da kullanılamıyormu bu Duster'lar? Kullanılıyor! Peki bu bazı arkadaşlar neyin mücadelesini veriyor?
Yok sitesinde arazi aracı diye tanıtıyorlar diyorlar. Heralde yani, Formula1 aracı değil, arazi aracı tabiki. Site neyi yanlış anlatmış?

Peki yolun dışında da kullanılamıyormu bu Duster'lar? Kullanılıyor! Peki bu bazı arkadaşlar neyin mücadelesini veriyor?
Yok sitesinde arazi aracı diye tanıtıyorlar diyorlar. Heralde yani, Formula1 aracı değil, arazi aracı tabiki. Site neyi yanlış anlatmış?

Ben size tercüme edeyim. Yani diyorlar ki off road parkurunda canını çıkartamayız, kırılır. Bir vx80 kadar sağlam değil. Doğru diyorlar. Alınmaya gerek yok. Mesela bir vx100 de vx80 kadar sağlam değil. Artık öyle eskisi gibi sabit akslı arazi araçları üretilmiyor. Arada ciddi tasarım farkları var. Bu da sağlamlık ve yol tutuş farkları olarak kendini elbet hissettiriyor. Yeni "arazi" araçları kamyon değil. Yanlış hatırlamıyorsam geçen sitede çok sevilen bir abimiz vx80 içinde virajı alamayıp hayatını kaybetti. Yani alınmaya kırılmaya gerek yok bilgi paylaşımı iyidir. Şahsen gerçek arazi aracı sıfatını hakkeden bir aracı uzun yolda kullanıp söyle bir karadeniz turu yapayım demem ben. Ölmek istemiyorum. Yeterince açık mı?

Bu arada türkiyede yürürlükte olan mevzuata göre aracınızda low range (arazi vitesi) yoksa resmi olacak arazi aracı sayılmıyor. Günün birinde Allah korusun seferberlik falan olsa ordu aaa arazi aracıymış bu deyip aracınıza el koymayacak. Neden? Arazi aracı değil de ondan.

Bir aracın arazi aracı olması için arazi vitesinin olması şart değildir. Resmi kağıtlar evraklar prosedür ne derse desin.
Bir araç araziye çıkıp, kalmadan dönebiliyorsa arazi aracıdır bence.

olasiliksiz' Alıntı:
Ben size tercüme edeyim. Yani diyorlar ki off road parkurunda canını çıkartamayız, kırılır. Bir vx80 kadar sağlam değil. Doğru diyorlar. Alınmaya gerek yok. Mesela bir vx100 de vx80 kadar sağlam değil. Artık öyle eskisi gibi sabit akslı arazi araçları üretilmiyor. Arada ciddi tasarım farkları var. Bu da sağlamlık ve yol tutuş farkları olarak kendini elbet hissettiriyor. Yeni "arazi" araçları kamyon değil. Yanlış hatırlamıyorsam geçen sitede çok sevilen bir abimiz vx80 içinde virajı alamayıp hayatını kaybetti. Yani alınmaya kırılmaya gerek yok bilgi paylaşımı iyidir. Şahsen gerçek arazi aracı sıfatını hakkeden bir aracı uzun yolda kullanıp söyle bir karadeniz turu yapayım demem ben. Ölmek istemiyorum. Yeterince açık mı?

Bu arada türkiyede yürürlükte olan mevzuata göre aracınızda low range (arazi vitesi) yoksa resmi olacak arazi aracı sayılmıyor. Günün birinde Allah korusun seferberlik falan olsa ordu aaa arazi aracıymış bu deyip aracınıza el koymayacak. Neden? Arazi aracı değil de ondan.
bahsettiğiniz kaza arazide olmadı asfalt yolda oldu araçda vx80 değil vx100dü seferberlik konusuna gelince ordumuzun yeterince gerçek arazi aracı var tutupta bizim araçlarda low var diye almazlar( low kere lowlu okadar unimog dururken) alsalarda sorun değil fada olsun

bahsettiğiniz kaza arazide olmadı asfalt yolda oldu araçda vx80 değil vx100dü

Hepsinin bir sınırı var, söylemek istediğimi değiştirmez. vx80'nin asfalt üzerinde emniyet sınırı x km/s ise hadi vx100'ünki 1.5x olsun. vx100 ün baş edebileceği arazi belası x ise vx80'in ki de 1.5 x olur. Hangisi ihtiyacınıza uygunsa onu seçin. Sizinkinden farklı seçimler yapanların da tercihlerini çok ta fazla sorgulamaya gerek yok herhalde ne yaptıklarını biliyorlardır. Çok fazla duster reklamı yapıyorlarsa o zaman arada bir giydirebilirsiniz ;) Yoksa herkesin zaten bildiği şeyler gereksiz yere tartışılıyor.

seferberlik konusuna gelince ordumuzun yeterince gerçek arazi aracı var tutupta bizim araçlarda low var diye almazlar( low kere lowlu okadar unimog dururken) alsalarda sorun değil fada olsun

Dediğim gibi, söylemek istediğimi değiştirmez anlayan anladı.

arkadaşlar, sizin 30 000 dediğiniz araç, dört teker bir direksiyondan ibaret.
4x4 olsun, şu da olsun, buda olsun dediğinizde araç 45 000 & 50 000 leri buluyor. haberiniz ola.
o zamanda iş bu paraya bu araç değermiye dönüyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri