Ynt: Dacia - Duster; İçeriye Gelen Rüzgar Sesi Sorunu
Bende aracın yalıtımı konusunda bir-iki şey yazmak istiyorum,
bundan önceki aracım 2004 model clio symbol fidji idi,
Duster'ı teslim alıp kullandığım ilk birkaç km içinde bana hissettirdiği şey huzurlu sürüş ve dinginlik hissi idi ve çok şaşırmıştım,
aracın camlarını kapattığım anda sanki dünya ile iletişimim kesiliyor gibiydi ki ben daha önceleri VW Passat ve onun sınıfında başka araçlarda kullandım, inanın prestij sınıfı bir aracın ses izolasyonuna sahip, sanırım en iyi şöyle ifade edebilirim, 50km hız ile şehiriçinde giderken camlar ve havalandırma kapalı iken radyoyu açıp sesi 1 e getirdiğimde bile radyoyu rahatlıkla duyabiliyorum. Bu daha önce karşılaşmadığım bir durumdu...
Aracı İzmirde pekçok kez şiddetli yağış altında kullandım kesinlikle içeriye su alan herhangi bir yer görmedim, bagajı dahil kontrol ettim, ama kapı kaplamalarını sökmedim tabii...
Benim aracım 130-140 km hızdan sonra dış sesleri içeriye almaya başlıyor ki bu da gayet makul seviyede...
Bu konuda son söyleyeceğim şudur ki;
Kapı fitillerini kontrol ettirirken kapı ayarlarını da kontrol ettrin... Çok ses yapan araçlarda kapı ve kapı karşılığı olması gereken 1-2mm düşük monte edilmiş olabilir, bunu özellikle kontrol etmezseniz farkedemeyebilirsiniz. Kapınız doğru şekilde açılıp kapanır ancak kapı yükseklikleri ve kapı kenar boşluk farklarından dolayı aerodinamik bozukluğu oluşacağından yüksek ve rahatsız edici rüzgar sesi duyarsınız..
Birde hava sirkülasyonu iç-dış seçim düğmesinden bahsetmiş arkadaşlardan biri, ıslık çalışyor şeklinde... O düğme arızalıdır, bağlı olduğu kapağı tam kapatıp-açamıyordur, servisin ayarlaması yada değiştirmesi gerekir...