Dacia Duster / Fiat Doblo

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gazeteci63 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,789

gazeteci63

Ana Kamp
Arkadaşlar;

Yeni Fiat Doblo 1.6 Multijet kullanıcısıyım. Aracı sadece şehir içi ve binek amaçla kullanmaktayım.. Uzun yolda kullanılmıyor..

Yalnız 1.428 kilo olan ağırlığı ve devasa boyutları araca şehir içinde yumuşak kullanımda bile araca 100 km de 9-10 litre yakıt tükketirmesine neden oluyor.

Her yıl olan muayanesi, 6 yıldan sonra vergi indirimine girmesi ile aracın hiç bir avantajı kalmıyor...

Bu aralar Dacia Duster 1.5 DCİ 4x4 110 hp 240 NM araca bakmaktayım..Araç pratik kullanımı ve yüksek yapısıyla şehir içi kullanıma uygun..Aynı zamanda kırsalda da çok işe yarayacak bir araç..
Bu araç bana konfor olarak Doblo'yu aratırmı. Doblo'nun ESP ve 4 bağımsız süspansiyon ile yol tutuşu çok iyi ?

Karşılaştırmaya gelirsek;

Dacia Duster Laureat 1.5 DCİ 110 HP 240 NM 4X4...ESP, ABS..v.s..6 İleri..Manüel..

Fiat Doblo 1.6 Multijet Premio 105 HP 290 NM...ESP, ABS...v.s..6 İleri..Manüel..Doblo'nun Bluteot, Yokuş Kalkış Desteği, Hız Sabitleyici gibi ek özellikleri de var fakat uzun yola çıkmadığı için araç hız sabitleyici ye falan gerek kalmıyor..Start Stop zaten yoğun trafikte tüketimi azaltacağına arttırıyor..

Dacia Duster: 1294 KG
Fiat Doblo: 1428 KG

Fiat Doblo:Tam Bağımsız Süspansiyon

Dacia Duster: Tam Bağımsız Süspansiyon + 4x4...Ayrıca 4x2, Auto, 4x4 modlarıda bulunmakta...

Bu aracın yakıt olarak Doblo'dan daha az yakıt tükeceğini düşünüyorum..

dac.jpg

dob.jpg

Etiketler
Ynt: Dacia Duster / Fiat Doblo

gazeteci63' Alıntı:
Bu araç bana konfor olarak Doblo'yu aratırmı. Doblo'nun ESP ve 4 bağımsız süspansiyon ile yol tutuşu çok iyi ?

Bu aracın yakıt olarak Doblo'dan daha az yakıt tükeceğini düşünüyorum..
Konfor olarak Doblodan iyidir(Test etmiştim). 4x4 Duster'ın da ESP ve 4 bağımsız süspansiyon ile yol tutuşu çok iyidir. Yakıt olarak ise Doblo'dan az yakar.(Şehiriçi şehrine bağlı olarak 6-7lt/100km)

Kısaca her şartta tabi ki 4x4 Dizel Duster. :smiley:

ümiterkan' Alıntı:
Konfor olarak Doblodan iyidir(Test etmiştim). 4x4 Duster'ın da ESP ve 4 bağımsız süspansiyon ile yol tutuşu çok iyidir. Yakıt olarak ise Doblo'dan az yakar.(Şehiriçi şehrine bağlı olarak 6-7lt/100km)

Kısaca her şartta tabi ki 4x4 Dizel Duster. :smiley:

teşekkürler değerli cevabınız için.. ;)

53'de 1...

53 kişi okumuş 1 kişi cevap yazmış..Dacia'nın en sönük DH'deki formunda bile bundan çok cevap geldi..

Hassasiyetinize tekrardan teşekkürler ümiterkan bey..

Doblo'nun içi daha estetik olabilir ama kozmetik kaygıları bir tarafa bırakırsak 4x4 Duster, Doblo ile karşılaştırılamayacak kadar üstün bir araç. Önceliklerinizi belirlemeniz önemli bence. Eğer Doblo kadar bagaja ihtiyacınız yoksa Doblo ile yaptığınız her şeyi 4x4 Duster ile de yaparsınız üstelik çok daha fazlasını Duster'da bulursunuz. Duster'ın Dobloya göre avantajlarını sayarsak

1. Vergi, sigorta, kasko, muayene ve istanbul'da köprü geçiş avantajı
2. Yakıt ekonomisi
3. İsteğe bağlı 4x4 seçeneği; 2WD, Auto, 4WD
4. Yerden 21cm yükseklik
5. 110bg

Doblo'nun bakımları Duster gibi 20.000km'de birdir, Duster'ın ilk bakım maliyeti 250-300tl arasındadır. Daha çok şey söylenebilir ama eğer sizin için Duster'ın bagajı yeterli ise Doblo ile karşılaştırılamayacak kadar Duster üstündür.

ümiterkan' Alıntı:
Doblo'nun içi daha estetik olabilir ama kozmetik kaygıları bir tarafa bırakırsak 4x4 Duster, Doblo ile karşılaştırılamayacak kadar üstün bir araç. Önceliklerinizi belirlemeniz önemli bence. Eğer Doblo kadar bagaja ihtiyacınız yoksa Doblo ile yaptığınız her şeyi 4x4 Duster ile de yaparsınız üstelik çok daha fazlasını Duster'da bulursunuz. Duster'ın Dobloya göre avantajlarını sayarsak

1. Vergi, sigorta, kasko, muayene ve istanbul'da köprü geçiş avantajı
2. Yakıt ekonomisi
3. İsteğe bağlı 4x4 seçeneği; 2WD, Auto, 4WD
4. Yerden 21cm yükseklik
5. 110bg

Doblo'nun bakımları Duster gibi 20.000km'de birdir, Duster'ın ilk bakım maliyeti 250-300tl arasındadır. Daha çok şey söylenebilir ama eğer sizin için Duster'ın bagajı yeterli ise Doblo ile karşılaştırılamayacak kadar Duster üstündür.

Haklısınız. Fikirlerim şekillenmeye başladı.
Doblo kadar bagaja ihtiyacım yok ama Duster’in bagajı da gayet geniş bence.
Araç sadece şehir içinde kullanılacak. Güneydoğu’da ikamet etmekteyim. Şehir içi kullanıma yönelik olduğu için hız sabitleyici özelliklerine falan gerek görmüyorum. Aslında Renault Fluence EDC alacaktım otomatik vites olması nedeni ile ama EDC’nin sık sık çıkardığı problemler ve başka bir binek aracımın daha olması nedeni ile gereksiz olacağını düşündüm. Bazen köylere gidiyoruz yüksek araç şart. Şehir içi kullanımda da yüksek aracın olması büyük avantaj diye düşünüyorum. Yakıt tüketiminin de beni memnun edeceğini düşünüyorum. Dediğiniz gibi avantajları çok fazla Doblo’dan..En kısa sürede gidip test sürüşü yapacağım. Duster’in yakın zamanda makyajlanacağı dedikoduları da dolaşmakta. Bu makyaj dedikodusu Renault Duster’in çıkmasından mı kaynaklanmakta ?
Bir konuya aklım takılıyor.

Duster’in 4x4 verisyonun da 4x2 kullanım modunda Duster’in 4x2 verisyonu ile aynı mı olacaktır yakıt tüketimi ? yoksa ağırlık farkından dolayı biraz daha mı fazla yakacaktır _?

Ne kadar da çok yaksa Dolbo'dan daha fazla yakacağını sanmıyorum...

gazeteci63' Alıntı:
Duster’in 4x4 verisyonun da 4x2 kullanım modunda Duster’in 4x2 verisyonu ile aynı mı olacaktır yakıt tüketimi ? yoksa ağırlık farkından dolayı biraz daha mı fazla yakacaktır _?

Ne kadar da çok yaksa Dolbo'dan daha fazla yakacağını sanmıyorum...

Hem ağırlık farkı hem de 110bg'lik 1.Vitesi kısa oranlı 6 vitesi olduğu için aralarında ort. 1lt/100km'de fark vardır. Ama 90bg'lik 4x4'lerde ort. 0,5lt/100km'lere kadar fark iner. Ama Doblo'dan az yakar fazla yakmaz.

Makyaj olayı ise Renault markasıyla Latin Amerika ve Rusya pazarında satılan Duster'larda geçerli. Dacia markasıyla satılan Duster'larda yakın gelecekte böyle bir makyaj olayı gündemde değil.

ümiterkan' Alıntı:
Hem ağırlık farkı hem de 110bg'lik 1.Vitesi kısa oranlı 6 vitesi olduğu için aralarında ort. 1lt/100km'de fark vardır. Ama 90bg'lik 4x4'lerde ort. 0,5lt/100km'lere kadar fark iner. Ama Doblo'dan az yakar fazla yakmaz.

Makyaj olayı ise Renault markasıyla Latin Amerika ve Rusya pazarında satılan Duster'larda geçerli. Dacia markasıyla satılan Duster'larda yakın gelecekte böyle bir makyaj olayı gündemde değil.

1.Vites aralığının kısa olmasının şehir içi kullanıma olumsuz bir yansıması varmıdır ?

1.Vites aralığının kısa olmasının yakıt tüketimine olumsuz mu olumlu mu katkısı vardır ?

Arazi şartlarında mutlak ki faydası vardır ama şehir içi kullanımı ?

gazeteci63' Alıntı:
1.Vites aralığının kısa olmasının şehir içi kullanıma olumsuz bir yansıması varmıdır ?

1.Vites aralığının kısa olmasının yakıt tüketimine olumsuz mu olumlu mu katkısı vardır ?

Arazi şartlarında mutlak ki faydası vardır ama şehir içi kullanımı ?

4x4 Duster'ın 1.vitesi düşük devir olduğu için hemen 2.vitese atmak gerekiyor kısaca 2.vitesle kolaylıkla kalkış yapılabilir. Duster'ın 1. vitesi diğer 5 veya 6 vitesli araçlara göre yarım vites diyebiliriz 0,5, 1, 2, 3, 4.....gibi. Bu nedenle Duster'la 1.viteste gitmek normal araçlarla 1.vitesle gitmeye göre yakıtı az da olsa etkiler. Vites oranları ile alakalı bir durum bu yani.

ümiterkan' Alıntı:
4x4 Duster'ın 1.vitesi düşük devir olduğu için hemen 2.vitese atmak gerekiyor kısaca 2.vitesle kolaylıkla kalkış yapılabilir. Duster'ın 1. vitesi diğer 5 veya 6 vitesli araçlara göre yarım vites diyebiliriz 0,5, 1, 2, 3, 4.....gibi. Bu nedenle Duster'la 1.viteste gitmek normal araçlarla 1.vitesle gitmeye göre yakıtı az da olsa etkiler. Vites oranları ile alakalı bir durum bu yani.

haklısınız teşekkürler... ;)

Ümit Bey mazur görün bir sorum daha olacak...

Kafama takılan 1.vitesin kısa aralıklı olması yorucu olmuyormu ?

Yani araç 1.vites de sadece 5 km hız mı yapabiliyor yani daha yüksek hıza çıkmıyormu 1.vites de ?

gazeteci63' Alıntı:
Ümit Bey mazur görün bir sorum daha olacak...

Kafama takılan 1.vitesin kısa aralıklı olması yorucu olmuyormu ?

Yani araç 1.vites de sadece 5 km hız mı yapabiliyor yani daha yüksek hıza çıkmıyormu 1.vites de ?

Yanlış anlaşılma var sanırım. Aracın 1. Viteste 1000 devirdeki hızı 5,79km'dir. Devir arttıkça hız da artacaktır tabi ki :smiley:

ümiterkan' Alıntı:
Yanlış anlaşılma var sanırım. Aracın 1. Viteste 1000 devirdeki hızı 5,79km'dir. Devir arttıkça hız da artacaktır tabi ki :smiley:

Şimdi anladım ;D kafamı kurcalıyordu bu soru...
Teşekkürler..

Bugün DACİA'ya gittim...
Dacia 1.5 DCİ 4x2yi test ettim..
Aracın süspansiyon sistemi Doblo'dan daha konforlu geldi..Direksiyonuda Doblo'dan daha yumuşak ve hisli...
Şimdiye kadar Duster 4x4 düşünüyordum fakat, Duster 4x2'ye 110 BG'nin geldiğini ve ESP'nin de seçilebildiğini öğrenince 4x4'den vazgeçer gibi oldum...
Arada 5 bin tl ye yakın fiyat farkı da var..Ümit Bey'inde dediği gibi 4x4'ün bir litre daha fazla yakacağını söyledi satış temsilcisi..
Şehir içi kullanımda 4x2'nin bana yeteceğini düşünüyorum en önemli önceliğim yakıt ekonomisi...

gazeteci63' Alıntı:
Bugün DACİA'ya gittim...
Dacia 1.5 DCİ 4x2yi test ettim..
Aracın süspansiyon sistemi Doblo'dan daha konforlu geldi..Direksiyonuda Doblo'dan daha yumuşak ve hisli...
Şimdiye kadar Duster 4x4 düşünüyordum fakat, Duster 4x2'ye 110 BG'nin geldiğini ve ESP'nin de seçilebildiğini öğrenince 4x4'den vazgeçer gibi oldum...
Arada 5 bin tl ye yakın fiyat farkı da var..Ümit Bey'inde dediği gibi 4x4'ün bir litre daha fazla yakacağını söyledi satış temsilcisi..
Şehir içi kullanımda 4x2'nin bana yeteceğini düşünüyorum en önemli önceliğim yakıt ekonomisi...

ESP eski donanım kılavuzuna göre ''ssadece 110 bg motorda sunulmaktadır'' diye belirtilmiş. Ama o zaman 110 bg sadece 4x4 te vardı. Şimdi işin içine 4x2 girince o bilginin değişmesi gerek. Benim bildiğim ESP yok 4x2 de.

youngsun' Alıntı:
ESP eski donanım kılavuzuna göre ''ssadece 110 bg motorda sunulmaktadır'' diye belirtilmiş. Ama o zaman 110 bg sadece 4x4 te vardı. Şimdi işin içine 4x2 girince o bilginin değişmesi gerek. Benim bildiğim ESP yok 4x2 de.

Satış temsilcisi bilgisayardan baktık bizzat 4x2'nin 110 bg sine esp secenegi ekleniyor gözüktü. Dacia'nın araç sipariş programindan baktik.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,933
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR