Dacia Duster / Fiat Doblo

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gazeteci63 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,789
Ynt: Dacia Duster / Fiat Doblo

kahraman1520' Alıntı:
4*2 110 hp olanda 6 ileri vites sanırsam. bu da 4*4 gibi fazladan vites değiştirmek anlamına gelmez mi?

çok önemli bir hatırlatma yaptınız. Ben 90 bg gibi 110 hp'nin de 5 ileri olduğunu düşündüm...Baktım şimdi siteden oda 6 ileri fakat vites aralıkları 4x2 olduğu için kısa değildir muhtemelen...

Etiketler

youngsun' Alıntı:
Quashqai DCI 'da 6 ileri vites sanırım ama 85 dci Dusterdan o da 100 kmde 1 litre civarında fazla yakıt tüketiyor gerçek şartlarda.

muhtemelen ağırlıktan v.s kaynaklanıyordur..

gazeteci63' Alıntı:
çok önemli bir hatırlatma yaptınız. Ben 90 bg gibi 110 hp'nin de 5 ileri olduğunu düşündüm...Baktım şimdi siteden oda 6 ileri fakat vites aralıkları 4x2 olduğu için kısa değildir muhtemelen...

Yeni Megane'larda kullanılan 6 Vites kullanılıyor. Yani 1. Vitesi Kısa oranlı değil evet.

ümiterkan' Alıntı:
Yeni Megane'larda kullanılan 6 Vites kullanılıyor. Yani 1. Vitesi Kısa oranlı değil evet.

Teşekkürler Ümit Bey...

Dacia markasına karşı insanların hep ön yargıları var..Ama bu ön yargılar araca bindikten sonra hep yıkılıyor..
Benim ön yargım aracın videolarını izlerken kırıldı..Test ettikten sonra zaten çok sevdim aracı..Bu araç gerçekte pratik aracı...Doblo ile korkarak geçtiğim yükseltilerden Duster ile rahatça geçmek çok haz verici..
Dün Fluence EDC'yi de test ettim..Kardeşim de vardı yanımdan..İnip tekrar Duster'e binmek istedi...Aynı zamanda DSG şanzıman kullanıcısıyım..DSG'den sonra EDC biraz garip geldi de diyebilirim ama çok seri yinede...
Aslında zamanlamalar çok iyi..Aracı değişmeye niyetlenmişken 4x2 ye ESP ve 110 BG gelmesi tamamı ile şans..

Yalnız bu 4x2 ESP olayını iyi araştırın çünkü bu yeni 4x2 90-110 DCIların üretimi Ocak 2012 de başladı TRye gelmesi en erken Şubat-Mart ayını bulur. Şuan websitesinde fiyatlandırmada zaten ESP seçeneği görünmüyor.

youngsun' Alıntı:
Yalnız bu 4x2 ESP olayını iyi araştırın çünkü bu yeni 4x2 90-110 DCIların üretimi Ocak 2012 de başladı TRye gelmesi en erken Şubat-Mart ayını bulur. Şuan websitesinde fiyatlandırmada zaten ESP seçeneği görünmüyor.

Evet haklısınız..Bayiideki bilgisayarda seçenekler arasına girdiğini görünce tam emin oldum. Dün gece DACİA'ya da email yolladım bu konu hakkında..
Zaman aralığım geniş..1 ayı süre aşkın bekleyebilirim aslında..

Sayın Gazeteci;

Ben de sizin gibi uzun araştırmalar neticesinde 1.5 dci 85 4x2 laurette look paket aldım ve 1 yılımı ve 13000 km.yi doldurdum. Muhteşem yakıt ekonomisi ve yumuşak süspansiyonlarının sunduğu konfordan çook memnunum.Ben sizin yerinizde olsam 90 bg 4x2 alırdım.Esp duster için çokta gerekli bir donanım değil.Çünkü ben virajları hızlı almasını seven biri olarak ihtiyaç hissetmedim.Bir de 90 bg.likte partikül filtresinin olmaması da bir avantaj.

Bu arada Ümiterkan ve Olguncandan'ın yorumlarının beni duster sahibi etmek konusunda olukça etkili olduğunu söyleyeyim.

Hassey' Alıntı:
Sayın Gazeteci;

Ben de sizin gibi uzun araştırmalar neticesinde 1.5 dci 85 4x2 laurette look paket aldım ve 1 yılımı ve 13000 km.yi doldurdum. Muhteşem yakıt ekonomisi ve yumuşak süspansiyonlarının sunduğu konfordan çook memnunum.Ben sizin yerinizde olsam 90 bg 4x2 alırdım.Esp duster için çokta gerekli bir donanım değil.Çünkü ben virajları hızlı almasını seven biri olarak ihtiyaç hissetmedim.Bir de 90 bg.likte partikül filtresinin olmaması da bir avantaj.

Bu arada Ümiterkan ve Olguncandan'ın yorumlarının beni duster sahibi etmek konusunda olukça etkili olduğunu söyleyeyim.

Yakıt ekonomisi konusunda en iyi yorum sizden alınır.. :smiley:

1 depo ile sıkışık trafik de kaç km yol yapıyorsunuz ? Yada 100 tl ile kaç km yapabildiğinizi hesaplayabildiniz mi ?

http://www.youtube.com/watch?v=mCsPwN42_F4

ESP Mutlak gerekli..Videoda olduğu gibi fark açık ortada..
ESP Duster gibi yüksek mutlak gerekli..Şehir içi kullanımda gerekmeyebilir belki ama öyle an oluyorki şehir içinde çevre yollarında 90 100 110 120 km hızlara çıkmanız gerekiyor ani bir kırmada hayat kurtarır..
Bazen ilçelere falanda gidiyorum kısa km li 90 100 km gibi..Bu yüzden mutlak ESP şart..

olguncandan' Alıntı:
Hassey, mutlu oldum. Şayet "etkilendim, aldım ama pişmanım" deseydin üzülürdüm.

Dacia'ya, kullanıcılarına gerçekten siz ve Ümit bey faydalı oluyorsunuz. Teşekkürler tüm katkılarınız için..

Her aracın kullanım amaçlarına yoğunlaşmış özellikleri var. Fiat punto ile land rover defender tamamiyle ayrı dünyaların, apayrı kullanım amaçlarının araçları örneğin, ancak Duster kadar "çok amaçlı" araç henüz piyasada yok. Şehir içi gezme, şehir içi yük taşıma, uzun yol gezme, uzun yol yük taşıma, uzun yol gidip araziye girme, bireysel kullanma, kalabalık aile ile kullanma...hepsine yanıt veren opsiyonlar sunuyor. Dusterin bu seçenekler üretme özellikleri gerçekten son yılların geniş kitlelere hitap eden arabası olmasına neden oluyor.. Durumuna bak, durumuna uygun Duster'i seç...Başarısı da bu..

mimar_ankara' Alıntı:
Her aracın kullanım amaçlarına yoğunlaşmış özellikleri var. Fiat punto ile land rover defender tamamiyle ayrı dünyaların, apayrı kullanım amaçlarının araçları örneğin, ancak Duster kadar "çok amaçlı" araç henüz piyasada yok. Şehir içi gezme, şehir içi yük taşıma, uzun yol gezme, uzun yol yük taşıma, uzun yol gidip araziye girme, bireysel kullanma, kalabalık aile ile kullanma...hepsine yanıt veren opsiyonlar sunuyor. Dusterin bu seçenekler üretme özellikleri gerçekten son yılların geniş kitlelere hitap eden arabası olmasına neden oluyor.. Durumuna bak, durumuna uygun Duster'i seç...Başarısı da bu..

Haklısınız.Birde dış görünüşü çok ilgi çekiyor..

gazeteci63' Alıntı:
Dacia'ya, kullanıcılarına gerçekten siz ve Ümit bey faydalı oluyorsunuz. Teşekkürler tüm katkılarınız için..
yanlış anlaşılsın asla istemem ama seçenğim varsa her yönden 4*4 duster alırdım..hatta burdaydı herhalde bir de tam boy cam tavan yaptırırdım..
tabii şartlar hangi ölçüde izin verirse...gezmeyi yeni yerler görmeyi yaylalara çıkmayı seven biri olarak.arkya yatağımı gökyüzünü izleyerek keyf yapardım.
ama 4*2 alacaksam 2. el 1,5 dcı qq alırdım....
tabii bu benim fikrim.duster ı kötülemek gibi bi düşüncem asla yok.çünki nete baktığınızda duster ın o kadar çok off road videosu var ki yerli yabancı.www.youtube.com/watch?v=HuqymFV2xq0 şurda da bi göruntü var ki 4*2 yi o yüzden kesinlikle tercih etmem.
tek tercihim 4*4 duster olurdu.

mgnydn' Alıntı:
yanlış anlaşılsın asla istemem ama seçenğim varsa her yönden 4*4 duster alırdım..hatta burdaydı herhalde bir de tam boy cam tavan yaptırırdım..
tabii şartlar hangi ölçüde izin verirse...gezmeyi yeni yerler görmeyi yaylalara çıkmayı seven biri olarak.arkya yatağımı gökyüzünü izleyerek keyf yapardım.
ama 4*2 alacaksam 2. el 1,5 dcı qq alırdım....
tabii bu benim fikrim.duster ı kötülemek gibi bi düşüncem asla yok.çünki nete baktığınızda duster ın o kadar çok off road videosu var ki yerli yabancı.www.youtube.com/watch?v=HuqymFV2xq0 şurda da bi göruntü var ki 4*2 yi o yüzden kesinlikle tercih etmem.
tek tercihim 4*4 duster olurdu.

QQ Duster'den daha dar ve basık bir araç..
Arkadaşım 2 tane Platinum sıfır QQ aldı..Birini köyde diğerini başka bir ilde kullandı..Malesefki köyde kullandığı araç çok çabuk döküldü..Duster de köyde kullanılsa dökülürmüydü bilmiyorum..
Benim amacım sadece şehir içi amaçlı kullanım..Arada fiyat farkıda bariz var..Ama aynı fiyatta olsa almazdım çünkü QQ gerçekten dar bir araç..Amacım yakıt tüketimi...4x4 4x2'den fazla yakıyor ve şehir içinde gereksiz...
Arada köye falanda gidiyorum ama çamurlu karlı yollar değil..

Sayın Gazeteci,

Aracımın yakıt tüketimi şehir içi 5-6 lt arası, şehir dışı çift karakterli oluyor.Şöyle ki eğer 100-110 civarı sakin kullanımlarda 4,6-5 arası; 130 ve üzeri agresif kullanımlarda 6,5-7 arası tüketimim mevcut. Tabii şehiriçi tüketimi Diyarbakır ve Antep için geçerli.

Gelelim esp mevzuuna; duster her ne kadar yüksek bir araçsa da lastiklerin uç noktalara yerleşimi ve ebatları dolayısıyla beni şaşırtacak düzeyde iyi bir yol tutuşu sergilemekte. Kaldı ki 25 yıllık sürücülüğüm ve 20'yı aşkın değişik marka ve model aracımın olduğu sürecin bana kazandırdığı birikime dayanarak şunu söyleyebilirim; eğer aracın karakterine uygun ve basit birkaç kuralı uygulayarak esp'ye gerek kalmayacağı kanaatindeyim. Esp'de bir yere kadar etkili gerisi sizin ve aracın limitlerine kalmış bir şey.

Hassey' Alıntı:
Sayın Gazeteci,

Aracımın yakıt tüketimi şehir içi 5-6 lt arası, şehir dışı çift karakterli oluyor.Şöyle ki eğer 100-110 civarı sakin kullanımlarda 4,6-5 arası; 130 ve üzeri agresif kullanımlarda 6,5-7 arası tüketimim mevcut. Tabii şehiriçi tüketimi Diyarbakır ve Antep için geçerli.

Gelelim esp mevzuuna; duster her ne kadar yüksek bir araçsa da lastiklerin uç noktalara yerleşimi ve ebatları dolayısıyla beni şaşırtacak düzeyde iyi bir yol tutuşu sergilemekte. Kaldı ki 25 yıllık sürücülüğüm ve 20'yı aşkın değişik marka ve model aracımın olduğu sürecin bana kazandırdığı birikime dayanarak şunu söyleyebilirim; eğer aracın karakterine uygun ve basit birkaç kuralı uygulayarak esp'ye gerek kalmayacağı kanaatindeyim. Esp'de bir yere kadar etkili gerisi sizin ve aracın limitlerine kalmış bir şey.

Tabiki kurallar uygulanırsa zaten problem yok ama insan her zaman ayık olamıyor. Bir dalgın anda, karşınıza çıkan bir tehlikeyi fark edemeyebilirsiniz ya da siz kurallara uyduğunuz halde karşıdaki kurala uymayıp aniden karşınıza çıkarsa ESP'li araçta daha güvende olursunuz.. Yakıt tüketim değerleriniz çok iyi...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,933
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR