Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 418,136
Ynt: Dacia Duster - 1.5 Dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

barbarosbasaran' Alıntı:
Size 35 beygir bir duster yeterliymiş hocam :smiley: Sabırlı otoyol sürüşleri diliyorum size.
ben 100 le gitsem ankaraya psikolojim bozulur. zaten tasarruf parasıda tedavi masrafım olur. ;D eywallah
Eger 35 hp yeterli olsaydı aracıma chiptuning yaptirmazdım. Gúc sadece yuksek hız icin degildir. Ara hızlama ve kalkis daha onemli benim icin. Kaldi ki cuma gunu Ankaraya surekli 130-140 gittim de ne oldu. 5.5 litre yaktı.
Bir de şu var; Duster hız yapmaya uygun degil.

Etiketler

youngsun' Alıntı:
Eger 35 hp yeterli olsaydı aracıma chiptuning yaptirmazdım. Gúc sadece yuksek hız icin degildir. Ara hızlama ve kalkis daha onemli benim icin. Kaldi ki cuma gunu Ankaraya surekli 130-140 gittim de ne oldu. 5.5 litre yaktı.
Bir de şu var; Duster hız yapmaya uygun degil.

yarım litreden benden olsun 5 yazın güray hoca. sıkıntı yok :smiley:
sizin duster haric bizim duster lar 7-8 litre yakar ;D ;D

peki yakıtın fazla olması 225 70 16 A/T lastiklerle ilgisi olabilirmi?

A-T lastikler kesinlikle fazla yaktırır...tecrübemdir.. ;)

ayrıca bu 5 den 9 a yakıt mevzuuları da bitmez gibi... neye göre nasıl hesaplanıyor net değil... :smiley:

bilalr' Alıntı:
A-T lastikler kesinlikle fazla yaktırır...tecrübemdir.. ;)

ayrıca bu 5 den 9 a yakıt mevzuuları da bitmez gibi... neye göre nasıl hesaplanıyor net değil... :smiley:
Evet olay çok karışık. Ben ışık yandıktan sonra, resetleme işlemi yapıp depoda kalan yakıta baktım. 4 lt gösteriyordu. Yol bilgsayarındaki kullanılan yakıtı sıfırladım. Aracı kullanmaya başladım Taki 8.6 ltye kadar gittim ve korktum yolda kalırım diye mecburen yakıt aldım. Aslında yolda kalana kadar kullanıp ne yaktığı ancak o zaman hesaplanabilir.
Yol bilgisayarı 4 ltye yakın bi dip mazotu algılamıyor.

Sevgili arkadaşlar,geçn hafta komşumun 1.5 110'luk Duster'i ile 33km gidiş,33km dönüş olmak üzere(4x2 modunda) yolculuk yaptım.Yolun tamamı Sapanca-İzmit Kandıra çıkışından Romatem,dönüş Romatem-Kandıra kavşağı otobana giriş ve Sapanca çıkış.
Yolculuk süresince yol bilgisayarında yakıt sarfiyatı 8.3 ile 8.1 arasında gitti geldi :eek: ???.Şaşırdım biraz da hayal kırıklığına uğradım.Ama yılların tecrübesi ve sevgili kardeşim Ümit Bey'in de tavsiyasi ile depoyu fulleyip yolculuğa çıkma,yolculuk bittikten sonra tekrar fullemenin daha sağlıklı bir ölçüm olacağı kararına ulaştım.
Ne dersiniz?

reha' Alıntı:
Arkadaşlar,
sizlerden ricam, lütfen konuyu tartışalım.. Kim haklıdır, haksızdır.. konumuz bu olmamalı.. Her zaman olduğu gibi, üslübumuz "saygı sınırları" içinde kalmalı.. ki, okuyan arkadaşlarımız da "zevkle ve bilgi" alarak izlesinler..

Tekrar belirtmek istiyorum, bu mesajım kimseyi hedef almamaktadır, sadece bu konuyu hatırlatmak istiyorum.. herkese selamlar, reha
Hocam bu şekilde de gayet zevkle okunuyor ve bilgi alınıyor.
Şahsen okumadığım son 8 sayfayı off road yarışlarını izlerken aldığımdan daha fazla zevkle bir solukta okuyup, bilgiyle donandım.

ben 4*2 85 beygir aracımla bir depoyla yaklaşık 950 -1000 km arası yapıyorum . burada mazot 4.20 tl merak edenler için bu araç şehiriçi yaklaşık 25 kuruş şehirdışı 19 kuruş civarı yakıyor. Tabi ki sakin kullanımda umarım yardımcı olmuşumdur .

Haftasonu şehirlerarası yolda çok basmadan ekonomik sürüş testi yaptım.
100TL=525KM (4.5LT)

İbrahim ÖNGÜN' Alıntı:
Sevgili arkadaşlar,geçn hafta komşumun 1.5 110'luk Duster'i ile 33km gidiş,33km dönüş olmak üzere(4x2 modunda) yolculuk yaptım.Yolun tamamı Sapanca-İzmit Kandıra çıkışından Romatem,dönüş Romatem-Kandıra kavşağı otobana giriş ve Sapanca çıkış.
Yolculuk süresince yol bilgisayarında yakıt sarfiyatı 8.3 ile 8.1 arasında gitti geldi :eek: ???.Şaşırdım biraz da hayal kırıklığına uğradım.Ama yılların tecrübesi ve sevgili kardeşim Ümit Bey'in de tavsiyasi ile depoyu fulleyip yolculuğa çıkma,yolculuk bittikten sonra tekrar fullemenin daha sağlıklı bir ölçüm olacağı kararına ulaştım.
Ne dersiniz?

aracın toplam km, ort.kullanım hızı, yük, 4xşanzıman, ps, vb çok etkiliyor sarfiyatı.. ayrıca 110.ps.4x4 olanlar biraz fazla yakıyor.. aynı araçtan bendede var, ş.dışı ort.120.km.civarı hızla 7,7-8,2 arası yakıyor, ş.içi 8.2.lr. civarı, ayrıca yakıt göstergesi 0,5.ltr. civarı fazla gösterebiliyor.. aracım 19.500.km.toplamda olup, ilk bakım yapılmıştır, tecrübi bilgilerdir..ancak 4x2 ve 90.ps. olanları bayağı az yakıyor..4x4 ün arazi, kış,yağmur çamur avantajı ayrı tabiki..

son ölçüm
ışık yanınca 262tl 62 lt mazot aldım
tekrar ışık yanınca 255tl 60lt mazot aldım;

gidilen mesafe 1240km

Km'nin yarısı Manisa - İzmir arası;

Kimseyle kapışmadan :smiley: kendi şeridime sadık kalarak kullandım, aracıda boğmadım.Çoğunlukla klima açıktı ( birinci konumda ).

bilalr' Alıntı:
aracın toplam km, ort.kullanım hızı, yük, 4xşanzıman, ps, vb çok etkiliyor sarfiyatı.. ayrıca 110.ps.4x4 olanlar biraz fazla yakıyor.. aynı araçtan bendede var, ş.dışı ort.120.km.civarı hızla 7,7-8,2 arası yakıyor, ş.içi 8.2.lr. civarı, ayrıca yakıt göstergesi 0,5.ltr. civarı fazla gösterebiliyor.. aracım 19.500.km.toplamda olup, ilk bakım yapılmıştır, tecrübi bilgilerdir..ancak 4x2 ve 90.ps. olanları bayağı az yakıyor..4x4 ün arazi, kış,yağmur çamur avantajı ayrı tabiki..

4x4 şanzımanın aşırı etkisi olduğunu sanmıyorum, bence motor ve 110bg yazılımı daha etkili.
Benim 90bg 4x4 şehirler arası 4.5LT görüyorum.

1.5.dci.4x4-110.ps. şehirdışı 90.km.hızla gidilirse 5,5-6 ltr. kadar iniyor... esas olan 120.km. civarı hızda az yakan araç mevzuu..:smiley:

Bende 4x4 110hp lik duster'la Zonguldak-Sakarya arası yol gittim ve aynı gün geri döndüm. Şehirler arası ortalama 3.9 a kadar düştü istenilirse fotoğrafta atarım bende şaşırıp çekmiştim.(90 km hız geçilmedi) gidiş dönüş 500 km e yakın km yaptm ve 60 tl lik mazot doldurdum. Şehir içinde klima sürekli açıktı ve ortalama 3.9'dan 4.6 lara yükseldi dönüşte tekrar indirmeyi başardım. ( aracın suan ki kmsi 6030)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR