şehir içi 11-13,uzun yol 9-11 litre PAJERO full yükmegabyte' Alıntı:Aracınızlar bir depo ile şehir içi/şehir dışı ne kadar yaptınız ?
Ortalama yakır tüketiminiz nedir ?
100 km de şehir içi/dışı tüketiminiz max ve min ne kadar ?
araç kaç kilometrede?kashmir' Alıntı:Selam,
3 hafta önce aldım D-Max'i. 3.0 Otomatik 4x4
Şehir ici 11lt, şehir dışı 8,5lt yaktım. Ancak hiç agresif kullanmadım...
Aracınızın yakıtı çok güzelkashmir' Alıntı:206.000 km. Otomatik şanzuman yaklaşık 1.000 km önce yenilenmiş...
4x4 araçlar daima 4x2'den fazla yakar,manuel vitesli araçlarda otomatik vitesli araçlardan az yakar off roada alışırsan yakıtı pompa ayarı yaptırınca ölçersin hem arık yakıt ölçmenin gereğide yok hafta sekiz cuma dokuz zam yapılıyor neyini ölçeceğimki ne kadar koyduklarınımımegabyte' Alıntı:1 depo ile ışık yandıktan bir kaç kilometre daha gidilerek 600 km yaptıktan sonra depoya yakıt kondu .
Yol durumu ortalaması Şehir içi %80 , Engebeli arazi%15 , 1500 kg yükle 35 km engebeli şehir içi %5
Ne diyorsunuz ? Tamam pek net bir ölçüm değil ama şu an elimde olan bu
Net ölçümü en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum .
Bu arada araç 2011 d-max 4x2
küçük ağa' Alıntı:4x4 araçlar daima 4x2'den fazla yakar,manuel vitesli araçlarda otomatik vitesli araçlardan az yakar off roada alışırsan yakıtı pompa ayarı yaptırınca ölçersin hem arık yakıt ölçmenin gereğide yok hafta sekiz cuma dokuz zam yapılıyor neyini ölçeceğimki ne kadar koyduklarınımı
megabyte' Alıntı:4x2 ile nasıl of road yapayım . Benim bu araçta tek istediğim mümkün olduğunca yakıt tasarrufu . Pompa ayarı yapınca ne oluyor ? Amaç aracı daha fazla mazotla daha da atikleştirmek mi ?
1962 model bedford kamyonda şoförlük öğrendim sırasıyla,1963 bmc,1970 bmc,1973 d 1210 ford,1977 bmc en son 1976 V8 26 256 MAN 6x10 treyler aracımı 1995 yılında sattım yurt içi ve yurt dışı nakliye işi yaptım otomobillerimi yazmadım pompa ayarı olmaz demeseniz daha uygun olur takip eden arkadaşlara yanlış bilgi vermemiş olursunuz,ihtiyaç olursa pompa ayarıda yapılır enjektör memeside,yakıtı bildiğiniz ve güvendiğiniz yerden almak çok önemlidir böyle bir durum yok ise OPET'i öneririm,filitreyi üretici firmanın belirttiği sürede mutlaka değiştirin,6 ayda bir defa mümkünse sabahleyin aracı çalıştırmadan önce mazot deponuzun altındaki tapayı akıntı gelecek kadar gevşetin tabana çökmüş suyun boşalmasını sağlayın tapayı tam sökmenize gerek yoktur selamlaranerkad' Alıntı:Eski kamyoncuyum ben, NPR,NKR kullandım kendi şirketime ait araçlardı.
Pompa ayarı olmaz..Problem olursa enjektörler değişirdi..Şimdi pompamı değişiyor...?
Mazotu değişik yerlerden almamaya çalışın ve filitreleri kısa aralıkla değiştirmeye özen gösterin.Eski araçlarda mazot filtresinden suyu alma musluğu vardı.