cj8 aracımı 5 inc yükselttim yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 61KF028 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,139

61KF028

Yeni Üye
Yer
TİREBOLU
mrb arkadaşlar 82 model jc8 aracımın arka tarafı haddinden fazla düşüktü 5 inç makaslara kavis vererek yükselttim ama esnemesi azaldı sanki amortisörlerin boyunuda uzatmalımıyım uzatırsam esneme düzelirmi bu şekilde yükseltme bana bir sıkıntı yaşatırmı

Etiketler
Ynt: j8 8 aracımı 5 inc yükselttim yardım

61KF028' Alıntı:
mrb arkadaşlar 82 model jc8 aracımın arka tarafı haddinden fazla düşüktü 5 inç makaslara kavis vererek yükselttim ama esnemesi azaldı sanki amortisörlerin boyunuda uzatmalımıyım uzatırsam esneme düzelirmi bu şekilde yükseltme bana bir sıkıntı yaşatırmı

jc8 dediğiniz galiba CJ8 oluyor.arkanın düşük olmasının sebebini biliyormusunuz.Makasların düzleşmesi söz konusu olabilir kupa takozuyla yada yükseltme kiti ile çözebilirisiniz bu işi daha verimli olur daha az risk :smiley: get veya kitle yapacağınız yükseltmeden sonra esneme ve amortisör durumlarına bakmanızı öneririm Lastik ebatlarınız nedir offroad yapıyormusunuz eğer arazi ye çıkmıyorsanız fazla yükseltmenizi önermem her türlü sıkıntı :smiley:

Ynt: cj8 aracımı 5 inc yükselttim yardım

stresten ne yadığımın farkında değilim :D makaslar düzleşmişti ewet söktüğümüzde bu bariz belliydi şu anda aracın duruşu düzeldi kupayı kaldırmak uzun iş olduğu için bu yolu denedim ama konfor düştü gerçekten farkındayım amortisörler içinde adaptör kullanacağım galiba biraz kullanayım bu şekilde bakalım alışabilecekmiyim aracı arazide kullanıyorum lastik ebatlarım 31-10.5-15 sanki lastikçide biraz fazla basınç uyguladı 35 bar bastı havayı 30 gibi deneyeceğim birde bakalım

61KF028' Alıntı:
stresten ne yadığımın farkında değilim :D makaslar düzleşmişti ewet söktüğümüzde bu bariz belliydi şu anda aracın duruşu düzeldi kupayı kaldırmak uzun iş olduğu için bu yolu denedim ama konfor düştü gerçekten farkındayım amortisörler içinde adaptör kullanacağım galiba biraz kullanayım bu şekilde bakalım alışabilecekmiyim aracı arazide kullanıyorum lastik ebatlarım 31-10.5-15 sanki lastikçide biraz fazla basınç uyguladı 35 bar bastı havayı 30 gibi deneyeceğim birde bakalım

bi sıkıntı var makaslara kavis verince süspansiyonlu olur araç amortisörleri bi kontrol edin patlak çatlak varmı? lastiğe çok hava basmayın 25-30 bar iyidir.25 kullananlar memnun.CJ de konfor aramak ne kadar mantıklı bilemiyeceğim.

lastiklerimi bu gün 28 yaptım şu an iyi amortisörlerin boyunuda biraz uzatacağım 57 model willysten sonra bu araç bana mercedesgibi geldi direksiyonu hariç :D kuru dreksiyon şu an hidrolik arayışı direksiyon içindeyim 124 kasa mercedes direksiyonu buldum fiyat 500tl ama daha almadım nasıl olur bu lastikleri çewirirmi zorlanırmı onu araştırcam biraz birde yakıt problemini halledebilirsek tadından yenmez :D kmde 1 tl minumum yakıyor şu anda şehir içi bu gün performans açık filtre uyguladım ama patlatmalar yapmaya başladı hem karbüratörden hemde egzozdan galiba hava gaz ayarı tam olmadı yada açık filtreden havayı aşırı alıyor hayırlısı bakalım düzene koyana kadar epeyce uğraşacağım galiba ömrümü yedi bu jeep ler benim :D

SaygınOzdemir' Alıntı:
bi sıkıntı var makaslara kavis verince süspansiyonlu olur araç amortisörleri bi kontrol edin patlak çatlak varmı? lastiğe çok hava basmayın 25-30 bar iyidir.25 kullananlar memnun.CJ de konfor aramak ne kadar mantıklı bilemiyeceğim.
makasa kavis verdimi arama eskisi kadar esnemez ve süspansiyonlu olmaz araba esnemez o yüzdenn makasın kavisini fazla ellememek gerekir .

61KF028' Alıntı:
lastiklerimi bu gün 28 yaptım şu an iyi amortisörlerin boyunuda biraz uzatacağım 57 model willysten sonra bu araç bana mercedesgibi geldi direksiyonu hariç :D kuru dreksiyon şu an hidrolik arayışı direksiyon içindeyim 124 kasa mercedes direksiyonu buldum fiyat 500tl ama daha almadım nasıl olur bu lastikleri çewirirmi zorlanırmı onu araştırcam biraz birde yakıt problemini halledebilirsek tadından yenmez :D kmde 1 tl minumum yakıyor şu anda şehir içi bu gün performans açık filtre uyguladım ama patlatmalar yapmaya başladı hem karbüratörden hemde egzozdan galiba hava gaz ayarı tam olmadı yada açık filtreden havayı aşırı alıyor hayırlısı bakalım düzene koyana kadar epeyce uğraşacağım galiba ömrümü yedi bu jeep ler benim :D

Lastik barınız ideal ölçülerde belki 2-3 bar daha düşebilir ama sevdiyseniz sıkıntı yok :smiley: Williyslere göre cj ler tabikiden çok süspansiyonlu gelmiştir.Direksiyonu hemen yabana atmayalım burcları kutusunu yağlarını kontrol ettiniz mi? Ettikten sonra buna rağmen ağır geliyorsa daha önce kullananlardan tavsiyelere göre:Nova ve orjinal direksyon kutusunu kullanmanızı öneririm.Benim aracımında şimdi direksyonda boşluğu var ve ağır onun ıcın nova direksyonu arıyorum.Nova nın hidroliği yeterli oluyor 31 lastiğide çevirebilir.1000 tl gibi bir fiyat aldım İzmrde takılmasıyla :smiley: Yakıt problemine bakış açısı lazım ;D eğer günlük kullanmıyorsanız haftasonları keyif için kullandıgınızda yakıt fazla değildir.Tek araç olarak günlük kullanıyorsanız sizi yakıt konusunda üzecektir.Lpg takılı değil aracımda benzinde çok memnun edici.Patlamalar egzoz ve karbüratör ayarlarındandır benimki de patlamalar yapıyor baktıracağım p.tesi sonucu yazarım buraya :smiley: CJ bu her parçasıyla uğraşmaktan zevk alınca güzeldir yoksa sizi çok yorar iyi günler saygılar ;D

okadar zewk alarak yapıyorumki sorunlarını hatta elimden daha fazlası gelse herşeyini kendim yapacağım karbüratör ayarı konusundaki cevabını bekkliyorum beni haberdar et mutlaka çok fena patlıyoruz vallahi :D bu aralar hevesimi bir türlü alamıyorum inemiyorum üstünden bir türlü hatta 2 yaşında bir oğlum var onuda otomobile bindiremiyorum baba cip cip diye bağırıyo avaz avaz :D eeeeeeeee armut dibine düşer :D

61KF028' Alıntı:
okadar zewk alarak yapıyorumki sorunlarını hatta elimden daha fazlası gelse herşeyini kendim yapacağım karbüratör ayarı konusundaki cevabını bekkliyorum beni haberdar et mutlaka çok fena patlıyoruz vallahi :D bu aralar hevesimi bir türlü alamıyorum inemiyorum üstünden bir türlü hatta 2 yaşında bir oğlum var onuda otomobile bindiremiyorum baba cip cip diye bağırıyo avaz avaz :D eeeeeeeee armut dibine düşer :D

Ne güzel en iyi iş kendi yaptığın iştir ustaların eline düşmeden(söz meclisten dışarı).Karbüratör konusunu p.tesi onca şeye bakılacak araya sıkıştıracağım ama ustalarım kesinlikle el atarlar konuya benimkine de tam gaz verdiğinde çata pata ;D Bende inmeyeceğim ama CJ5 olduğu ve tentesi olmadığı için şuan brandalı yatıyor aracım yağmurlar var malum içimde gidiyor camdan bakış atıyorum ancak :-[ benimde bebekliğim babamın eski cj sinde geçmiş babadan oğula oluyor bu işler anlaşılan Allah bağışlasın çocuğunuz ileriki yaşlarda bir cj bulur gittikçe zorlaşıyor orjinal araç bulmak.Bebekliğimden bi kare (arkaya kardeşlerini atıp ön koltuğu fetheden benim )

180020_1512517254670_4475715_n.jpg

merhaba patlamalar hava yakıt oranı ve avans ayarı ile alakalıdır açık yerine orjinal kapalı hava filtresi kullanmanızı tavsiye ederim lpgde açık tip sıkınt yaratıyor iyi bir motor ustasınada uygun lpg ayarı avans ayarı yaptırın aslına bakarsanız brc nin blos adında bir mikseri var havayı ve yakıtı bir kelebek sayesinde motor devrine göre ayarlıyor kullananlar çok memnun yinede benden bi tavsiye..

bu mikseri araştırcam tavsiniz için teşekkürler o zaman ben tekrar kapaşı fitreye dönüş yapayım :d

ewet çok haklısınız bu hastalık babadan oğula banada babamdan bulaştı :D 25 yıldır bizde olan babamın 57 model willysini geçen hafta sattım hep cj bir jeep vardı aklımda ona kavuştum şimdi bundan sonrada eğer vazgeçebilirsem tabi kare kasa düşünüyorum ilerde ama cj nin yeri hep farklıdır benim için vazgeçilmezdir

hatta mikser olmadan yapılcak tek çare filtre ucunu bantlamak havayı yeteri kadar alması gerekiyor avans ayarıda önemli tab

bugün birşey daha dikkatimi çekti disbürütörün üzerindeki avans otomatiği galiba onu silikonlamışlar sanırım vidaları kırılmış ve motor hafif sarsıntılı çalışıyo buda avansın dengesini bozuyo sanırım onada bir çözüm bulmalıyım yakıtı oda etkileyebilir belki hergün birşey buluyorum araçta araç konusunda çok titiz davranıyorum sanırım en küçük bir ses dahi canımı sıkıyo hemen problemi çözmeye çalışıyorum forumlarda dolaşıyorum saatlerce hatta yabancı ülke forumlarına girip yazışmaları türkçeye çeviriyorum problemleri çözmek için :D bu arada babanın cj5 çok orjinal duruyo tay gibi maşallah ama şimdilerde böylesini bulmak çok zor

61KF028' Alıntı:
bugün birşey daha dikkatimi çekti disbürütörün üzerindeki avans otomatiği galiba onu silikonlamışlar sanırım vidaları kırılmış ve motor hafif sarsıntılı çalışıyo buda avansın dengesini bozuyo sanırım onada bir çözüm bulmalıyım yakıtı oda etkileyebilir belki hergün birşey buluyorum araçta araç konusunda çok titiz davranıyorum sanırım en küçük bir ses dahi canımı sıkıyo hemen problemi çözmeye çalışıyorum forumlarda dolaşıyorum saatlerce hatta yabancı ülke forumlarına girip yazışmaları türkçeye çeviriyorum problemleri çözmek için :D bu arada babanın cj5 çok orjinal duruyo tay gibi maşallah ama şimdilerde böylesini bulmak çok zor

teşekkür ederim o zamanlar sıfır sayılabilecek araçmış anlatılanlar öyle :smiley:CJ de titiz davranmanız çok bu demek oluyor ki yanından hiç ayrılmayacaksınız ;D sürekli uğraşacak bir şey , elinizde takımlar orayı kurcalarken burayı sökerken bulacaksınız.Aracın yanından gittiğinizde arkanıza 2 defa bakıp ya şu tavanı hardtop mu yapsaydım tente mi yapsaydım fikirleri uçuşacak saygılar :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

SON KONULAR

Geri