CJ5 İle Alakalı Sohbet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,650
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şaka bir yana bu tamamen ihtiyaçlar ve beklentilerle alakalı.... Ben sadece haftasonu Arazide kullanacağım bir araç istiyorum, konu böyle olunca extreme bişey yapmak istiyorum. Henuz extreme bir Discovery göremedim... tabiikide CJ'e ne yaparsan yap, hem arazide hem asfaltta disco kadar luks ve rahat olamaz... Ama mesela elektronik bir arıza yüzündende yolda kalmaz... disco'ya 33inch'den büyük lastik takan görmedim, 11R16(38") takılabilirmi? ön arka %100 kilitlerle 38" lastiğe Aksları dayanır mı ? peki diferansiyeli o kadar yukseltmeye gerek var mı? bilmem ihtiyaçla alakalı.. tabiii klimam olsa fenamı olurdu, süpper olurdu; hemen iptal eder kompresöründen faydalanıp hem lastik havalarını arazide değiştirmek için kullanır, hemde pnomatik alet çalıştırırdım ;D

Çok fazla beygire ihtiyaç yok bence, zaten koca çamur lastikleri ile sürat yapmak tehlikeli.. torque önemli bizim için...CJ'in düşük devirde verdiği max torque ve 60:1 reduksüyon oranı (std değil benimki) hem asfaltta hem arazide kullanabileceğiniz araçlar arasında bulunmaz nimet bence (seneye 80:1 yapıcam ;D )... Özenle toplanmış bir CJ 14-16lt benzin yakar ki otomatik corolla şehir içi 11lt yakıyor. Ancak aşınmış karburatörler ve usta geçinenler sağ olsun piyasadaki CJ'ler çok yakıyor..

Bu işlerin şanslada çok alakası var... vaktiyle dizel disco almış tövbe edip XJ alan... şuanda arazide disco II kullanmaya çalışan ingiterelere kadar mail atmış çileden çıkmış tanıdıklarım var :D ( sözüme gelecek XJ alacak sonunda)..

Ben düz duvara tırmanıcam... bunu sadece CJ'le yapabilirim... geri kalan herşey ya bana çok pahalıya maal olur veya ilk denemeden sonra kapıları açılmaz....

Jeepcilerin bir lafı vardı " halı oturma odanız içindir" derler :D ( bende yeni söktüm ::smiley:)

Etiketler
Jeepcj7' Alıntı:
Ama mesela elektronik bir arıza yüzündende yolda kalmaz... disco'ya 33inch'den büyük lastik takan görmedim, 11R16(38") takılabilirmi? ön arka %100 kilitlerle 38" lastiğe Aksları dayanır mı ? peki diferansiyeli o kadar yukseltmeye gerek var mı? bilmem ihtiyaçla alakalı..

38 inch i jeep te kaldirmaz komple dingilleri degistirmen lazım ama discoda 38 değil 44 bile takabilirsin yeterki alt yapın iyi olsun, ashcroft aks takarsan 4 aks sana 2000 ytl yi bulmaz başka giçbirşeyi değiştirmene gerek yok, al 38 inch i tak.

Jeepcj7' Alıntı:
Bu işlerin şanslada çok alakası var... vaktiyle dizel disco almış tövbe edip XJ alan... şuanda arazide disco II kullanmaya çalışan ingiterelere kadar mail atmış çileden çıkmış tanıdıklarım var :D ( sözüme gelecek XJ alacak sonunda)..

Ben düz duvara tırmanıcam... bunu sadece CJ'le yapabilirim... geri kalan herşey ya bana çok pahalıya maal olur veya ilk denemeden sonra kapıları açılmaz....

Disco I de elekronik kullanılmaz en azından cj 7 den daha fazla kullanılmaz diyeyim, tüm yürürü tamamen mekaniktir, disco II bambaşka bişey onun yorumunu ayrı yaparız. Disco I ile dış görünüş haricinde hiç bir benzerliği yoktur. lux parçalar iptal olsa dahi yürümeye devam eder. Hele sıralı lpg varsa ecu dahil her parçadan elinde 2 adet var demektir ecuyu bile yaksan ki ancak araç yanarsa yakabilirsin, yürümeye devam eder.

Disco I in alt yapısı 24 spline akslar ve dingil açıklığının 100 " olması hariç defenderle aynı yapıya sahiptir.

Merak etme kapıları herzaman açılır ;D kupa şasi ayrı, makas yerine helezon ayrıca 3x cj şasisi kalınlığında şasisi var.

sana 44 ve 38 lastikli disco fotoları yollayacaktım ama üşendim istersen yaz ekliyeyim. ;D

Selamlar

Amc20'i full floating yapınca herşeyi kaldırır, esasen ayna marutisi dana44'den bile etlidir. AMC20 nin full floatingi Hummer H1'in standart arka dingilidir. Dana 30 içinde özel bir karışım var, biraz blazer, biraz dana44 :smiley: ama disconun liftkitleri felan cidden çok ucuz..

Ben Disco 1 defenderla değilde Rangerover classicle aynı yapıya sahip diye biliyodum ::smiley: ama Land'dan pek anlamam... Disco 3.9v8 ve 2tonluk ağırlığı ile tam bir yakıt canavarı 16lt-22lt arası cayır cayır yakar diye biliyorum, hele bide otomatikse...CJ'den aşağı kalır yanı yok.. (heralde bunda 3xCJ şasesinin katkısı vardır, bu kadar kalın şaseye zaten makas olsa hiç esnemeyen bir arazi taşıtı olur ;D ) daha hızlı gideceği kesin ama konvoy hızı 80-90 zaten..

Kapı konusu için zaten Disco'ya dememiştim.. Disco ile çakılmış arabadan inan insanlar gördüm :D

Dünyanın bir taraflarında mutlaka 44" lastikli disco vardır... ama bizim buralarda pek yok... bugun Mert Hocam'la karşılaştık yeni lastikleri sığdırmak için çamurlukları kestiriyordu ;D ama heryerde 35 - 34- 33 lastikli CJ dolu... herşey ihtiyaçla alakalı...

yine diyorum burdan kaz dağlarına, rizeye yaylaya geziye gideceksem Disco hele bir de 300TDI'sa yukle bagajı git, hemde kıçınbaşın ağırmadan yorulmadan adam gibi gidersin... ama şile'ye, offroad oyunlarına atlamaya zıplamaya gideceksem CJ'le giderim.. canını çıkartırım heryerini kırarım ama asfalttan dönerim yine...

Atrık buraya yazmıyim müslüman mahallesinde salyangoz satıyor gibi oldu.

Son söz.
evet yakıt harcamada 3x cj şasisi etkili, nekka köfte okka ekmek ;D ama seri 3 ler makaslı aynı şasiyi kullanıyor.

RR classic, Disco I , 95 sonrası defenderde herşey ortak, parça ararken bir modeli vermen yeterli.

Mert muhetemelen arka çamurlugun arka kısmını üçgen şekilde kesmiştir ben onları alır almaz garajda kendim kestim, LR ade artikülasyon çok fazla olduğundan aslında büyük lastiğe ihtiyacı yok , temel yükseltme kitiyle 33 çok rahat oluyor. Yakında ben 35 takacağım foto yollarım.

Artikülasyon şöyle bişey
extpic7.jpg

Serkan'ın lastiklere çok benziyor ama Simex bunlar... keşke getiren olsa Simex'in çok güzel lastikleri var.. Bir ara getiriyorlardı Bostancı San. sonra yok oldular....
Bende onu diyorum zaten bu veletlerin bacakları fazla oynuyor.... Bende CJ helezona çevirecektim ama kış bitmeden offroad yapabilmek :D için SOA yaptık. RTI ramp dedikleri 20 derece açılı bir rampaya sadece sol ön lastiği çıkartıp ne kadar gidebildiğini hesaplıyorsun, araçları mukayese etmenin en pratik yolu o. 35 lastik ne takmayı düşünüyosunuz? V8'lerde aynamaruti oranı ne?

SOA'lı bir Jeep

Tatlı atışmalar bunlar, Discoculara takılmıcazda kime takılacaz ;D hele Jeep'den dönen tövbekarlara...

philosoph' Alıntı:
Orkun ve Yavuz Beyler, maşallah maşallah ''Ozanların Atışması'' gibi döktürüyorsunuz... :smiley:

Jeepcj7' Alıntı:
35 lastik ne takmayı düşünüyosunuz? V8'lerde aynamaruti oranı ne?

3.54 standard, 4.11 e dönecek .

Lastiğe henüz karar veremedim, oranlarla oynayınca düz yoldada gidebilecek bişey bakıyorum. yoksa küçük lastik takınca hız açısından unimog gibi olacak. ikinci aşamada 35 çamur 2 ci takım olarak. Uygun bişey bulamazsam düzyol 33 çamur 35 düşünüyorum.

Son söz dediğim için fazla yazmıyorum. ;D

Merak edenler için 39.5 inch ve dana uygulamaları.

http://www.roverunited.com

Selamlar

Tarık nerelerdesin yaw? ;)

Arazide iyidir, desenden belli...asfaltta nasıl? Çok ses uğultu patırtı var mı?

Birde kaç inch genişliğinde janta taktın? yerden yükseliği kaç cm oldu ? detaylı rapor ltfn...

33inch x 2.54 = 84 cm olmalı... bazısı 82 olur, bazısı 86..

bir yaramazlık yok iki ay içinde bir iğneada birde izm.it kar off road yaptım onun haricinde fazla off roada dahil kayda değer bir şey yok :'(aslında lastikleri değiştirme fikri en son kar off roadunda kumho larla gezi konvoyunda bayağı bir rezillik çekmemden sonra arayış içine girdim sağolsun arkadaş foruma adress koymuş,şansa lastiği getiren firma tam da bizim işyerine 5 dk mesafede imiş soluğu sabah orda aldım fiyat biraz fazla gibi geldi ama son gezi aklıma geldikçe kafayı sıyırıyordum can simid gibi son 4 lastiğe sarıldım,lastik ebatı eski 33 lerle aynı yükseklikte ama daha dar arabanın çekişi çok rahatladı seside mudzilladan daha az, geniş lastikleri boşuna iki yıl taşımışım off roadda en iyi lastik dişli ve dar tip gerisi hikaye,bu arada cj ye elktrik kontrollü earburn marka diff kilit taktıdım muhteşem br şey istediğin zaman düğmeyle arkayı 100 de 100 kitliyorsun yada diğer zamanda limited olarakta çalışıyor anlıyacağın elimiz hala cebimizden çıkmıyor Allah sonumuzu hayır etsin ,senin cj bitsinde beraber bir deniyelim ;D

Linkin bir işe yaradığına sevindim. Ben Kartepe gezisi'nde konvoyda arkandaki aracın sahibi. :smiley:

Hadi bakalım Tarık hayırlısı, benim hub bugun geliyor Abd'den..kilitler daha gelemedi :( martı bulacak heralde... şu inşaat yaz gelmeden bi bitse :smiley:
sen arkaya mı öne mi takdırdın kilidi...AMC20'nin aksları tek parçamıydı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri