CJ Far

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,888
Ynt: CJ Far

Farlar geldi. Far sacına tam uyumlu. Taktıktan sonra da fotoğraf yüklerim ama koruma ızgaralarından pek birşey anlaşılmaz.
Başka bir firmadan da Osram H4 OffRoad ampul aldım (8,90 TL adet). Bir de H4 Golden serisi sarı ışık 100/90Watt ampul aldım, hakkında iyi şeyler okumuştum, takıp deneyeceğim. Onun da çifti 24,90 TL.
Böylece Jeep'in göz sorunu çözülmüş oldu. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.

ct 017-1.jpg

ct 012-1.jpg

Etiketler

bilgilendirme için teşekkürler bende sipariş ettim uzun zamandır arıyordum sayenizde buldum tekrar teşekkürler

Güle güle kullanın. Far araştırmasında aşağıdaki tabloyu bulmuştum, ampul seçiminde işe yarar sanırım. Daha önce bulsaydım golden serisi sarı ışık ampulleri almazdım. Firma kullanım talimatında sisli ve yağmurlu havalarda kullanın, normal havalar için uygun değildir diye belirtmiş. Normal ampulden şaşmamalı bence.

Far.jpg

sipariş verdiğim far kargodayken kırılmış ve satıcının elindede kalmamış altarnatif ne taka bilirim atom olmamak kaydıyla

mamix_34' Alıntı:
sipariş verdiğim far kargodayken kırılmış ve satıcının elindede kalmamış altarnatif ne taka bilirim atom olmamak kaydıyla

Başka malzeme almak için firmayı aradığımda yeni parti far siparişi verdiklerini ve bir hafta içinde geleceğini söylemişlerdi. Önümüzdeki hafta tekrar sipariş verebilirsiniz sanırım.
Ben yedekli almıştım, eğer bir tanesi kırıldıysa bendeki yedeği gönderebilirim isterseniz. İlçedeki yedek parçacımın bulduğu bir takım far da birkaç gün içinde elime geçecek nasıl olsa.

Buggy' Alıntı:
Başka malzeme almak için firmayı aradığımda yeni parti far siparişi verdiklerini ve bir hafta içinde geleceğini söylemişlerdi. Önümüzdeki hafta tekrar sipariş verebilirsiniz sanırım.
Ben yedekli almıştım, eğer bir tanesi kırıldıysa bendeki yedeği gönderebilirim isterseniz. İlçedeki yedek parçacımın bulduğu bir takım far da birkaç gün içinde elime geçecek nasıl olsa.
ben bir takım sipariş vermiştim ama kargo firması yolda kırmış ve ürünü firmaya geri götürmüşanlıcağınız bana bir takım lazım

bugün sonunda bende buldum farba bir takım aldım 40tl 2 adet 100w ampul ve birde role'yle bağlantılarını yaptım çok güzel oldu

Buggy' Alıntı:
İyi günlerde kullanın. Ben 25 TL farlar, 18 TL ampuller için ödedim. Rölem vardı ama ELO far rölesi de 20 TL. 40 TL çok iyi bir fiyat.
Cok sagolun valla bende memnun oldum fiyattan
Topkapi sanayiden aldim,farkli urunlerde mevcut
Uygun fiyata

mamix_34' Alıntı:
Cok sagolun valla bende memnun oldum fiyattan
Topkapi sanayiden aldim,farkli urunlerde mevcut
Uygun fiyata

Farklı ürünler deyince yazma gereği hissettim. Acaba far devresinde normal röle mi kullandın. Far rölesi diğer rölelere göre farklı ve uzun süreli kullanım için yapılmış. Diğer röleler anlık yüksek akımı kompanse etmek için kullanılır ve sürekli akımda kontak platini yanar. Farların 100W olduğunu farzedersek 100W/12V = 8,3 Amper sürekli akım demektir ve far rölesi dışında diğer röleler bu akımı kaldırmaz. Mini rölelerin üzerinde yazan 20A - 30A değerleri çok kısa süreli yüklenebilir değerdir ve gerçek anma akımı 4A civarındadır. Bu da ancak 30 - 40W bir cihaz için yeterlidir (korna gibi).
Mini röleler 3,5 - 6 TL fiyat aralığında satılıyor ama en ucuz far rölesi 20 TL. Aman dikkat, en gerekli olduğu anda tesisat sorunu çıkmasın.

Mini röle.jpg

Far rölesi.jpg

Buggy' Alıntı:
Farklı ürünler deyince yazma gereği hissettim. Acaba far devresinde normal röle mi kullandın. Far rölesi diğer rölelere göre farklı ve uzun süreli kullanım için yapılmış. Diğer röleler anlık yüksek akımı kompanse etmek için kullanılır ve sürekli akımda kontak platini yanar. Farların 100W olduğunu farzedersek 100W/12V = 8,3 Amper sürekli akım demektir ve far rölesi dışında diğer röleler bu akımı kaldırmaz. Mini rölelerin üzerinde yazan 20A - 30A değerleri çok kısa süreli yüklenebilir değerdir ve gerçek anma akımı 4A civarındadır. Bu da ancak 30 - 40W bir cihaz için yeterlidir (korna gibi).
Mini röleler 3,5 - 6 TL fiyat aralığında satılıyor ama en ucuz far rölesi 20 TL. Aman dikkat, en gerekli olduğu anda tesisat sorunu çıkmasın.
evet abi dediğin gibi far rölesi kullandım (ELO) diğer roleler dediğin gibi anlık olduğundan almadım
yanlız sormak istediğim bir konu var aldığım farlarda ampul yuvası tablalı ve şuan aldığım yer hariç hiç bulamadım acaba bu tablalı farı bir aparatla tırnaklı yuvaya çeviremezmiyiz??

mamix_34' Alıntı:
evet abi dediğin gibi far rölesi kullandım (ELO) diğer roleler dediğin gibi anlık olduğundan almadım
yanlız sormak istediğim bir konu var aldığım farlarda ampul yuvası tablalı ve şuan aldığım yer hariç hiç bulamadım acaba bu tablalı farı bir aparatla tırnaklı yuvaya çeviremezmiyiz??

Sanıyorum tablalı H4 ampul artık yapılmıyor. Tablalı olarak sadece Tungsram 60/55W ampul gördüm. Yeni H4 ampullerin hepsi 3 tırnaklı. Yuvaya yerleştirmek biraz dikkat istiyor ama düzgün yerleştirdikten sonra baskı segmanının sertliği nedeniyle oynama, dönme şansı yok. İstersen tırnakların oturduğu noktalarda yuvarlak saatçi eğesi ile yuva açabilirsin ama far içine kaçıracağın talaş reflektörde sorun yaratabilir.
Far'la ampul arasındaki boşluğun toz/su girme sorunu yaratacağını düşünüyorsan piyasada H4 far lastiği adıyla satılan malzeme ampulün arkasını tam kapatıyor. Benim far aldığım sitede satılıyor, istanbulda da bulabilirsin.

http://www.esenotomotiv.com/stokayrinti.asp?id=FARBA 130030762&g=ya&ara=far+lastiği+&sayfa=1&arac=&kategori=&grup=

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR