CJ Far

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,888
Ynt: CJ Far

hasanfb' Alıntı:
Selamlar Volkswagen woswos ların farları CJ ile aynı ölçüde ayar vidalarına kadar aynı hemen hemen hatta Başkan Jeep'te görmüştüm. Fotoğrafları

Aliağa'daki yedek parçacımın sayesinde bir toptancının elinde kalmış bir takım Farba buldum, aldım. Farba 10305D serisiymiş ve artık üretimden kaldırılmış.
Hüseyin bey, haklıymışsınız. Parçacımın söylediğine göre çerçevesi değiştirilerek Murat124'lerde çok kullanılmış.
Seyit bey, Ayfar707711 tamamen aynı ölçülerde ve USA Atom tip far (parksız, tırnaklı) olarak satıştaymış.
Hasan, vosvosun farları park yuvaları haricinde birebir aynı ama yedek farlarının reflektörleri biraz matlaşmış. Emektarın gözlerini çıkarmaya da içim elvermedi.

İlgilenen tüm arkadaşlara bilgi ve yönlendirmeleri için teşekkür ederim.

Etiketler

huseyin43' Alıntı:
bende teşşekür ederim. rica etsem kaça ve nerden aldınız birde fotolarını yüklerimisiniz?

Çifti 35 TL. Henüz elime geçmedi, hafta sonuna kadar gelir sanıyorum. Nereden geleceğini bilmiyorum, Aliağa'da genel oto parçaları satan 25 yıllık yedek parçacım mal aldığı toptancıların birinde sadece bir takım bulabilmiş. Elimde bulunsun diye dört adet istemiştim ama sanırım toptancıda başka yok ki iki tane alabilmiş.
Yaşadığım bölge oldukça nemli olduğu için reflektörler zaman içinde matlaşıyor ve kabarıp dökülüyor. Hella ve Bosch'larda bu sorun yok ama onları da yerli piyasada bulmak mümkün değil.
10305D kodunu bulduktan sonra google aramasında da azim otomotiv diye bir firmada (12,5 TL + KDV) farba bulmuştum ama perakende satışları yokmuş, 24 adet çok geldi alamadım :smiley:. Farba üretimi durdurmuş olsa da toptancıların elinde hala daha stok var anlaşılan.
Geldiğinde fotoğrafı yüklerim, ilk yazıdaki bosch'ların birebir aynısı. 3 tırnaklı, park yuvasız ve H4 ampule uygun yuvalı.

huseyin43' Alıntı:
geri dönüp bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. saygılarmla

Hüseyin bey, aşağıdaki linkte aynı farları buldum. Yedek parçacımın bulduğu toptancıdaki iki fardan biri kırıkmış, parçacım yeniden toptancılarıyla telefon trafiğini başlattı. Ben her ihtimale karşı verdiğim adresten üç adet sipariş verdim. Fiyat daha uygun. Adedi 12,5 TL.
http://www.esenotomotiv.com/stokayrinti.asp?id=FARBA 10305E&g=ya&ara=&sayfa=116&arac=&kategori=&grup=

Link tıklayınca sayfayı açmıyor, kopyala yapıştır yapın.

huseyin43' Alıntı:
ama bunlar atom far?

Atom değil, H4 yuvalı parksız far. 10305D ararken E tipi görünce tereddüt ettim ve özelliklerini telefonla aldım. D serisinden farkı camın kristal yapısının değişik olmasından kaynaklanıyormuş.
Farba katalogunu sitesinden indirmiştim, üretimlerinde atom far yok. Zaten 12,5 liraya atom far satacaklarını sanmıyorum, çin yapısı H4 ampul bile yaklaşık o fiyattan satılıyor.
Cumartesi günü elime geçecek, umarım yanıltıcı bilgi vermemişlerdir. Böyle giderse kısa zamanda işime yaramayan bir far koleksiyonum olacak :smiley:

zeynelyesilbas' Alıntı:
KONUYLA ALAKASIZ OLACAK AMA BANA 5 BİJON CJ JANTI LAZIM

Aslında haklısınız, konuyla alakası yok. Jeep'in gözünden ayağına atlamışsınız. Forum üyesi olduğunuza göre ve kuralları bildiğinize göre büyük harfle yazmanın bağırmak anlamına geldiğini de biliyorsunuzdur. Yüksek sesle yazdığınıza göre bu jant konusu gerçekten acil. Buyrun, burada uygun ve bol çeşit jantlar var.
http://www.andysautosport.com/custom_wheels/jeep/1976_1986_cj.html

jeep28' Alıntı:
Merhaba,
cj farlarınız gelince bilgi verirmisiniz eğer doğru ürün ise bende almak istiyorum

saygılar

5 adet far elime geçtiğinde hem 10305D hem de 10305E serisi için fotoğraflı olarak detay vereceğim. Eğer uygun ürünse herkesin yedeklemesini tavsiye ederim. Üretimi yok ve yakında çin malı plastik kasalı farlar bu boşluğu doldurmaya çalışacak.

Ben cj aracım için Trabzon sanayisinde farlarımı değiştirmiştim..Markasını bilmiyorum fakat far camlarında rusca yazılar vardı..Bunlar sanırım ladaların farlarıydı ve yerlerine oturmuştu..B

hsn' Alıntı:
Ben cj aracım için Trabzon sanayisinde farlarımı değiştirmiştim..Markasını bilmiyorum fakat far camlarında rusca yazılar vardı..Bunlar sanırım ladaların farlarıydı ve yerlerine oturmuştu..B

Farba 10305 uyum listesinde Lada Niva da var. Aslında bu farları CJ'leri düşünerek değil klasik amerikan otomobilleri için üretmişler. İki far için yaptığım araştırmayla neredeyse far uzmanı olacağım, umarım bu aralar başka parça lazım olmaz :smiley:

Aynen Emin abi uzmanlık sertifikasına birşey kalmamış hatta prof. olucaksınız.. ;D Buarada far konusunda uyum olayını hiç düşünmemiştim işlemi yaptırdığım klasik oto elektrikcisiydi, farları takarken farketmiştim rus malı olduğunu..Güçlü ampüllerlede eski farlarımdan daha kaliteli sonuç almıştım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR