Cj 8 İle 1150 Km Yol Çekildi !!!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan foremost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 104
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,288

foremost

Zirve
Yer
adana
merhaba arkadaşlar uzunca aramalarımızdan sonra restore etmek için bir cj8 bulduk ve peşinden izmire kadar gittik bundan öncede land series ve fj 40 macelarımız hayal kırıklıkları ile sonuçlandı ancak cj8 de karar kıldık ve dıscomuzun yanına yakışır dıye düşündük ve yola düştük aracımız 1982 model saç tavan heders eksoz hidrolik direksiyon vestin house firen sistemi atiker tüp önlerde hublar dualmatik lastikler yeni jantlar paslı :smiley:

satıcı kardeşimiz bütün sistemlerin çalıştıgını beyan etti ancak bu şekilde olmadığı kısa zamanda ortaya çıktı olsun sonuşta aldık aracı eksikleri ile kabul ettik kısmek bu ya kornası o gün arızalanmış benzin göstergeside gaz halatıda ogün bozulu vermiş haaa bir de lpg göstergesi göstermiyormuş arkadaki daha yeni taktırmış o gösterge çalışıyormuş ibreli bak bu güzel oldu ama yola çıkmadan bilseydim daha iyi olmazmıydı be güzel kardeşim aracın altına baktım sağ arka amortısör kulaktan kırık ve patlak dedim kırık bu ne zaman oldu abi hiç bilmiyorum yeni oldu sanırım onada hadi iş bu haddeye gelmiş su katmak olmaz açılmayan yakıt deposu ayrı sıkıntı ama kısa zamanda yenisi ile değitirdim bu şekilde gidemezdim ayrıca amortisör kulagi ve 2 amortisörde değişti usta sol akis keçe yağ kaçırıyor diyor değiştir açmışken onuda usta ne yapalım yükümüz ağır yola düşmek lazım malum adana yol uzun ama hikayede uzun hepsini anlatıp kafa şişirmeyelim jeepin büyüsüne kapılıp inana biri olarak aranıza katılıyorum arkadaşlar haydı hayırlısı bir kaç foto ile başlıyalım yol uzun ve meşakatli :smiley:

20140212_132100.jpg

20140212_160037.jpg

20140212_154725.jpg

20140213_171555.jpg

20140213_195230.jpg

Etiketler
Ynt: Cj 8 İle 1150 Km Yol Çekildi !!!!!

son resimde son 50 km ye girince direksiyon pompası yerini beğenmemiş kendini koy vermiş :smiley:

maşallah
hayırlı olsun
1150 km yi iyi gelmişsinz tek sorun pompa ayağı olsun
merak ile takip ediyorum :smiley:

aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.
willys/tuzla karışımı jeep bakıp birkaç bine yürür hale getirmeyi hayal eden arkadaşlar detaylı okurlarsa faydalı olacak. 82 model düzgün görünümlü bir CJ8 de bu problemlerle yüzyüze geliniyorsa 50 küsür model haşat durumda araçlar alıp neler ile karşılaşacaklarını hayal etmeye çalışsınlar ;D

Başınızdan geçen kötü hadiseyi esprili bir dille anlatmışsınız ; tebrik ederim. Böyle bir yeteneğim olmadığı için size gıpta ettim ;D

Aracınızın hayırlı olmasını ve iyi günlerde kullanmanızı temenni ederim ;D

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekür ederim iyi dilekleriiniz için her eski araçta olsun eski evde veya eski satın alınan her hangi bir şeyde baltayı taşa vurmamak mümkün değil zaten bu göze alıp yola çıkıyoruz balta tekrardan bilenebilir ama bu sabır emek ve maddi güç gerektiriyor benimde gücüm yettiğince cj mi yollara tekrardan kazandıracağım fikiren sizlerin de yardımlarını beklerim düşüncelerinize kulak vermek isterim bir müddet sonra sanırım bu konuyu garaj bölümüne taşımak zorunda kalacağım teşekkür ederim arkadaşlar

Evet şimdilik küçük bir proje olarak başladık ancak ilerde daha kapsamlı yapmayı düşünüyorum ve ayrıca benim jeep konusunda daha çok yol almam gerekli :smiley:

aracınız hayırlı olsun yaşadıklarınız benim ilk Cj mi aklıma getirdi bi an duygulandım :smiley:
İzmir'de olmanıza rağmen yardımcı olamama üzüldüm açıkçası keşke yanınıza gelip bilindik ustalarla yola hazırlasaydık aracı nasip değilmiş.
İzmir küçük şehir olmamasına ve diğer ilerle irtibatlı olmasına rağmen ustaları yan sanayiye bayılırlar.Olan aksaklıkların %60 ı bundandır.
Neyse ucuz atlatıp Adana'ya varmışsınız.
Biraz usta eliyle çok iyi bir CJ olacağına eminim yeter ki sıkılmadan bıkmadan usanmadan devam edin.CJ projesi bitmez her gün kafanızda yeni fikirler olur.
Kazasız belasız.
Saygılarımla

SaygınOzdemir' Alıntı:
aracınız hayırlı olsun yaşadıklarınız benim ilk Cj mi aklıma getirdi bi an duygulandım :smiley:
İzmir'de olmanıza rağmen yardımcı olamama üzüldüm açıkçası keşke yanınıza gelip bilindik ustalarla yola hazırlasaydık aracı nasip değilmiş.
İzmir küçük şehir olmamasına ve diğer ilerle irtibatlı olmasına rağmen ustaları yan sanayiye bayılırlar.Olan aksaklıkların %60 ı bundandır.
Neyse ucuz atlatıp Adana'ya varmışsınız.
Biraz usta eliyle çok iyi bir CJ olacağına eminim yeter ki sıkılmadan bıkmadan usanmadan devam edin.CJ projesi bitmez her gün kafanızda yeni fikirler olur.
Kazasız belasız.
Saygılarımla
saygın bey evet aynen dediğiniz gibi cj alırken yapılacaklar hayallerle sınırlı ancak alırken şartlı olarak aracın zaten eksikleri olduğunu kabul ederek satın aldım ancak içine girince bu kadarda olmaz dediğim anlar oldu satıcı arkadaşı suçlamıyorum belki onunda haberi olmayan şeyler olabilir ama ondan öncede eziyet gördüğü kesin :smiley:) alt yürür ve mekanik normal düzeyde fiyatlar hatta dıskodan bile uygun :smiley: ancak iç ve diş parça aksesuarlar el yakıyor :smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,705
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR