CJ - 5 ve CJ - 7

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AOCENKER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 251
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,065
Ynt: CJ - 5 ve CJ - 7

Uygulamaya geçmeden önce dif kilidini ve ARB marka Arka Dif. Kapagınıda aldıktan sonra arkamızı sağlama almış olduk.

Detroit Trutrac Limited Slip Diferansiyel arka dana 44.jpg

DANA 44 D?FF ARKA D?FF. KAPA?I.jpg

ARBdifferential-cover.jpg

Etiketler

Ön dif içinde dana 44 ve kilit istememe rağmen daha bu konularda tecrübesis ve erken olduğunu düşünerek vaz geçtim sadece ARB marka Dana 30 Dif kapağı almakla yetindim.

ÖN DANA 30 JEEP ARB D?FF. KAPA?I.jpg

Aracı kullandığım süre içinde motor performansı daha önceki sahibin elindeki imkanların kısıtlı olmasından ve titizliğinden kaynaklı sınırlanmıştı artık 4.2 motorun sesini ve gücünü geri getirmenin zamanı gelmişti. Bu yüzden de gezenbilirdeki formları ve yabancı jeep sitelerini incelemeye bu konularda tecrübasi olan arkadaşların verdikleri bilgiler doğrultusunda masrafa girmenin zamanı gelmişti.

İlk olarak tek bare olan karbüratör çift bare modifiye karbüratörle değiştirilmek üzere satın alındı ( Weber 36 DGEC Karbüratör )

Weber 36 DGEC Karbüratör.jpg

Çok beğendiğim açık tip hva filtreside alındı ama gerek kalmadı : o )

12836060_0nc.jpg

Bu arada gezenbilir sayesinde tanışıp aldığım telsiz ve yardımları için de Ozan Bey' e teşekkürler.

Midland alan 78 mobil telsiz.gif

Motor modifikasyonlarına devam ettiğim dönemde Headers takılı bir CJ - 5i kullanınca aklım başımdan gitti ve Apo dayının yardımlarıyla Headers işinide halletmiş olduk (Hedman Hedder with High Temp Coating & Dual Outlets
For 72-86 Jeep® CJ-5, CJ-7 & CJ-8 with 232 or 258c.i. Engine )

p24277c.jpg

Motor için yapılan diğer değişiklikler performans bujiler ve performans buji kabloları oldu....

2198121_7bv.jpg

Accel 8mm SuperStock Spiral Wire Sets 6 Cylinder.jpg

P5518c.jpg

Buji kabloları : ( Accel 8mm SuperStock Spiral Wire Sets 6 Cylinder )

Parçaların uygulanmış diğer fotolarınıda en kısa zamnda yüklemeye çalışacağım bunların dışında siparişi verilmiş ve beklenen diğer parçalarda ön - arka tampon vinç ( Temsili Resim )

arka tampon.jpg

Rugged Ridge Modular XHD Front Bumper PreRunner Guard in Textured Black.jpg

Yaz gelmeden aracın son hali aşağıda fotosu olan aracın daha modifiye edilmiş hali olacak bu gelişmeleride sizlerle paylaşmak isterim. ( İşlemleri bitirebilirsek ve bütçemizde müsade ederse beklediğimiz parçalar zamanında gelirse Mart başında aracı Land Rover G4 Challenge rengine boyatıcam

budur2.jpg

budur 1.jpg

CJ-7 kullanıcısı olarak üşenmeden okudum...Elinize emeğinize sağlık...

İmkan olsada CJ-5 sıkı bir canavar olarak hazırlansa... :smiley:

Bu arada Vinç göremedim bu masrafları yapmışken takın derim...CJ insanı yoldan çıkarıyor...

Sorularım olucak...

Ayna mahruti oranları nedir 35 " lastik arazide çevirmek için 41-10 olması gerek diye biliyorum yada daha düşük bir oran...

Kupa takozları Motor takozları makas küpeleri standartmı güçlendirin...

Direksiyon kutusu ne durumda direksiyon kutu arasındaki aktarma demirini offroad tipi ve mafsallı tip olarak değiştirin...Çanlı ise zayıf kalabilir...

Şaftlar standartmı güçlendirmeniz gerekebilir...

Gunaydinlar,

Oncelikle CJ leriniz Hayirli Ugurlu olsun ve Calismalarinizda kolayliklar Dilerim.

not: elinizdeki ihtiyac fazlasi olan 7 cm lik flanslari satmayi dusunuyorsaniz talip olabilirim buradan veya gulgera@hotmail.com a E-postaya bildirirseniz Sevinirim.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

hasanfb' Alıntı:
CJ-7 kullanıcısı olarak üşenmeden okudum...Elinize emeğinize sağlık...

İmkan olsada CJ-5 sıkı bir canavar olarak hazırlansa... :smiley:

Bu arada Vinç göremedim bu masrafları yapmışken takın derim...CJ insanı yoldan çıkarıyor...

Sorularım olucak...

Ayna mahruti oranları nedir 35 " lastik arazide çevirmek için 41-10 olması gerek diye biliyorum yada daha düşük bir oran...

Kupa takozları Motor takozları makas küpeleri standartmı güçlendirin...

Direksiyon kutusu ne durumda direksiyon kutu arasındaki aktarma demirini offroad tipi ve mafsallı tip olarak değiştirin...Çanlı ise zayıf kalabilir...

Şaftlar standartmı güçlendirmeniz gerekebilir...
Evet araca vinç takmayı düşünüyorum tamponlarla birlikte muhtemelen vinç işinide haledicem
Araın Ayna mahruti oranı 41.10 motor takozları standart ama kupa takozları ve makas küpeleri aracı yükseltmek için değişti ama şaftlarla ile ilgili bir geliştirme yapılmadı açıkçası aklımada gelmedi amahatılmanıziçin çok teşekkür ederim.... bu knuyuda listeme ekledim.

asilhector' Alıntı:
Gunaydinlar,

Oncelikle CJ leriniz Hayirli Ugurlu olsun ve Calismalarinizda kolayliklar Dilerim.

not: elinizdeki ihtiyac fazlasi olan 7 cm lik flanslari satmayi dusunuyorsaniz talip olabilirim buradan veya gulgera@hotmail.com a E-postaya bildirirseniz Sevinirim.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Değerli Ali Bey; çalışmalarınzı merakla takip ediyorum flanşları bir arkadaşıma söz vermiştim ama ondan bir ses çıkmadı onunla konuşup en kısa zamanda size dönüş yapıcam dilekleriniziçin teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR