CJ 5 ´imi Daha Yeni Yeni Taniyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 127
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,489

Etiketler

Ynt: CJ 5 ´imi Daha Yeni Yeni Taniyorum

Şekli güzel diye aldığınız bir aracın özelliklerini öğrenmeye başladığınızda onu daha çok seveceksiniz.

Birde şu plaka kapatma olayını anlamam ben. Neden kapatılır. Sonuçta trafikte açık geziliyor.

plakayı sorguluyorlar ya hani borcu harcı varmı bazılarıda korkuyo plakadan basıma bela gelir diye :D ;D

Borcu harcı varsa bu kendisin sorunu kimseyi ilgilendirmez ki. Çok saçma. Yani ben senin aracının plakasını alacağım, diyelim ki 5 milyar borcun var. Burada afişe mi edeceğim. Ömer'in bir sürü borcu var. Atalım siteden mi diyeceğim. Devlet bilmiyor mu bu adamın 5 milyar borcu olduğunu. Kanunsuz işler için kullanmaya kalkarlarsa, sahte plakasını yaptırıp başka araçların üzerine takıp suç işlenirse başım belaya gitmesin diye sanırım. Hangi suçlu bizim eski cj lerimizle suç işlemeye gider ki. BU da bir muamma.

anlayan olursa bizede izah etsin :D ;D nette bir tane plakası açık arac yok araba satma sitelerinde hepsi kapatıyor

İkinci bir alternatif, yeni araçların servis kayıtlarının olması. Yani adam aracı ile kaza yapmış ve kaskodan yapılmışsa ki %90 ı böyle. Aracın siciline yapılan bütün işlemler işleniyor. Belki kazası yok deyip yutturma peşinde de olabilir. Bilemiyorum asıl amaç nedir?

bazı ilan siteleri plakayı mecbur kılıyo yazmak zorundasın
hatta farklı plaka yazarsan ılanı yayınlamıyo
bence yazılması gerekıyo ben ıkıncı el almadan sorusturuyorum plakayı en basıtınden rehınlımı o cıkıyo

ozanyur' Alıntı:
bazı ilan siteleri plakayı mecbur kılıyo yazmak zorundasın
hatta farklı plaka yazarsan ılanı yayınlamıyo
bence yazılması gerekıyo ben ıkıncı el almadan sorusturuyorum plakayı en basıtınden rehınlımı o cıkıyo

Rehinli olması bitek haciz konusunda değil mesela bizim şirket araçları kredi ile alınır borcu bitmiştir fakat rehin yazısını kaldırmak için bankadan yazı alıp nereye kayıtlı ise araç oradan yeni ruhsat çıkartmak gerekecek onunla uğraşması ayrı bir zaman heleki istanbuldaysan satarken o işlemi yapıcağımız için sorun olmuyor siz yeterki aracı beyenin :smiley:

Rehinden ziyade "Hacizli Yakalamalı" diye bir ibare var ben arasıra karşılaşıyorum hep merak etmişimdir bu nedir diye.

O zaman internetteki plaka kapama durumunu şöyle özetleyelim mi.
1- Kredi Borcundan dolayı rehinli olduğunu gizlemek,
2- MTV borcundan dolayı temiz kağıdı zorluk durumunu gizlemek,
3- Aracın tamir bakım sicili ortaya çıkar diye gizlemek,
4- Hacizli yakalamalı olduğundan dolayı gizlemek,
5- Titizliğinden dolayı plakamın başına bir iş gelir düşüncesi ile gizlemek,

devamını siz yazın artık..

bır kac arkadasımın basına geldı plakaları cıft cıktı ama asıl plaka kendılerıne aıt sahtesı sıvıl polıs arabalarına bosu bosuna bı kac ceza odeyen oldu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

SON KONULAR

Geri