Cj 5 Almalı mıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oobeterbocekoo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,268
Ynt: Cj 5 Almalı mıyım?

gokalpc' Alıntı:
79 model (ruhsatta 77 yazıyor) 4.2 cc motor, önler disk fren, elektronik ateşlemeli aracım. ben 12.500 tl ye aldım aracı bi miktar masraf da yaptım tabii , içinde halı vardı ama gezilerde ıslanma, koku gibi sorunlarla karşılaştığım için haftasonu onu da söktüreceğim. bu arada ilgilendiğiniz araçlardan çorludaki açık mavi araca ben gidip canlı olarak bakmıştım, o zaman şimdiki kadar anlamıyordum bu araçlardan (hala öğreneceğim çok fazla şey var) ama o araç offroad için geliştirilmiş kilitli difransiyelli, şnorkelli bir araçtı ancak benim çok da içime sinmemişti ve biraz yorgun gelmişti bana. Tabii en önemlisi ilgilendiğin aracın içine sinmesi. Dediğim gibi ben de virüsü yeni kapanlardanım, yeni yeni öğreniyorum... :smiley:

Açıkçası bizde bakmayı düşünüyoruz yakınlarda o araca, tam olarak bilgi verebilir misiniz yorgun görünüyor derken kaportada çürüme var demişti bana onun dışında masrafı yok dedi sahibi, çünkü bu kadar donanımlı araca göre çok uygun fiyatı, vincini kilitlerini disk frenlerini vites sistemini düşünürsek 15 e alsak 2-3 milyar masrafı olsa kaportanın ki okadar yoktur sanırım, burda 25-30 milyar istenen arabalar ayarına gelir diye düşünüyorum ama siz görmüşsünüz detaylı bilgi verebilir misiniz? bir de aracın içinin resimleri bulunmuyor içi ne durumda dökük falan mıdır?

Etiketler

Hatırladığım kadarıyla içinde problem yoktu yani tabii ki zevke göre değişiklikler yapılabilir. Dışında epey çürük ve pas vardı, muhtemelen kaporta-boyaya girmesi gerekebilir. Yürüyen aksamı da aşınmış gibi gözüküyordu, tentenin arka tarafında bir yırtık vardı tabi bu küçük bir detay. İlanda vinç dahil yazılı olmasına rağmen ben gidip baktığımda üstünde vinç yoktu ve vincin bozuk olduğu söylendi. Son olarak da üzerinde asfalta pek de uygun olmayan traktör lastik vardı. Ama dediğim gibi ben fazla offroada çıkmamış bir araç arıyordum, o araç ise sadece arazide kullanılmıştı. Ama ne de olsa cj cj'dir. Benim de karar verme aşamasında son 2'me kalmıştı o araç.

gokalpc' Alıntı:
Hatırladığım kadarıyla içinde problem yoktu yani tabii ki zevke göre değişiklikler yapılabilir. Dışında epey çürük ve pas vardı, muhtemelen kaporta-boyaya girmesi gerekebilir. Yürüyen aksamı da aşınmış gibi gözüküyordu, tentenin arka tarafında bir yırtık vardı tabi bu küçük bir detay. İlanda vinç dahil yazılı olmasına rağmen ben gidip baktığımda üstünde vinç yoktu ve vincin bozuk olduğu söylendi. Son olarak da üzerinde asfalta pek de uygun olmayan traktör lastik vardı. Ama dediğim gibi ben fazla offroada çıkmamış bir araç arıyordum, o araç ise sadece arazide kullanılmıştı. Ama ne de olsa cj cj'dir. Benim de karar verme aşamasında son 2'me kalmıştı o araç.

hımm bende uygun fiyat diye seviniyordum ama sandığım gibi değilmiş durum sanırım.. gerçekten çok faydalı bilgiler verdiniz, teşekkür ederim...

sizin önerebileceğiniz temiz sağlam olduğunu düşündüğünüz bildiğiniz araçlar var mı peki sahibinden sitesinde, konuştuğunuz, gördüğünüz... sizin bu tecrübeleriniz bana büyük zaman ve bilgi kazandırabilir :smiley:

Benim şu an diğer araçlarla ilgili bilgim yok açıkçası. Dediğim gibi bu işi daha iyi bilenlerden ve gezenbilir vasıta ilanlarından araştırmanız daha verimli olacaktır. Bana sorarsanız eğer zamanınız varsa Çorludaki aracı her halükarda bir görün derim...

Selam uygar bir tutkudur cj bende alınca başına gelecekleri anlatayım bıraz
umarım enkısa zamanda bir cj saybi olursun ist b.çekmece civarında bakacagın cj olursa seve seve yardımcı olurum
başlayalım listeye
NELER OLACAK NELER BAK
seyir esnasında olsun park halinde olsun tüm gözlerin üzerinde oldugunu hissedeceksin
her parkettigin yerden silecege sıkıştırılmış kartvizitler alacak parktan çıkmadan yırtıp atacaksın
evliysen eşin bekarsan sevgilin kıskanacak onu senden
artık birikimlerini dolar altın deyil cj yatıracaksın düşermi çıkarmı derdin olmayacak
yıkayacak cilalayacaksın göz kamaştıracak ama araziye girince çamura bulanınca bambaşka bi güzel gelecek gözüne
ilk yıkamaya gidince 40 50 lira vereceksin için cız edecek bidaha çamurlamam diyeceksin
ama çamura bulaşdıysan bikere ifla olamayacagının farkına varacaksın
birsonraki hafta gene çamura dalmak için kendini firenleyemiyeceksin
yeni aldıgın bir civata bile olsa alır almaz heycanlanacak bıran önce montaj yeri arayacaksın
geceleri komik ama rüyana girecek sabah uyandıgında ilk onu görmek isteyeceksin
herkez kaçpara yakıyo bu alet diye soracak 800 diyeceksin lpg varmı deyince var ama 450 yakıyo diyeceksin imrenecekler sana
ilk gezenbilir gezisinde diger araç sürücülerine deli diyeceksin ama sende içlerinde olacaksın
engüzel yanı dayanışmanın dostlugun paylaşımın doruk noktasında gönül dostların olacak

sana enkısa zamanda bir cj dilerim
deniz ÇALIKOĞLU

Bu arada bu konuyu unutmuşum şimdi görünce yeniden aklıma geldi yazayım istedim, bir cj almış bulunmaktayım...

Sanırım aram 77 model yani ruhsatta da şasi numarasının girilip bakıldığı yerde de 77 model yazıyor, motoru yine orjinal motoru duruyorsa 3.8l yazıyor o sitede...(emin olmamamın nedeni atılgan abinin 79 model ve 4.2l demiş olması) araçta 4 ileri şanzıman var 35'' mudzilla lastikler hidrolik direksiyon elektronik ateşleme, disk fren, çift bare karbüratör lpg li falan bir araba, bu sitedeki atılgan abinin (ati79) arabası zaten yeşil olan...

Araçta düşündüğüm birkaç şey var, bunları da bu bahaneyle sormak isterim..

1. diferansiyelinden yağ kaçırıyor sanırım altı ıslanmış oluyor sabahları oğlanın :smiley: bu önemli ciddi bir sorun mudur?
2. rengini siyaha boyatmayı düşünüyorum..
3. tentesi bitik durumda bir tente şart... tente arayışlarındayım..
4. vites kolu çok aşağıda onu yükseltmek istiyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum ek mi yapılacak?
5. el daha doğrusu ayak freninde yani park ettiğimizde çektiğimiz frende sorun var tutmuyor fren...
6. içine bir döşeme halı vs... bişiler düşünüyorum ama plastikten falan malzemelerde var sanırım bu konudan emin değilim tam olarak...
7. arka koltuk için bazı fikirlerim var ve koltukları komple döşetmekle ilgili...
8. üstündeki sis farlarını sökebilirim..

hatta ben bunları başka konu açıp sorsam daha iyi olacak sanırım :smiley:

oobeterbocekoo' Alıntı:
Bu arada bu konuyu unutmuşum şimdi görünce yeniden aklıma geldi yazayım istedim, bir cj almış bulunmaktayım...

Sanırım aram 77 model yani ruhsatta da şasi numarasının girilip bakıldığı yerde de 77 model yazıyor, motoru yine orjinal motoru duruyorsa 3.8l yazıyor o sitede...(emin olmamamın nedeni atılgan abinin 79 model ve 4.2l demiş olması) araçta 4 ileri şanzıman var 35'' mudzilla lastikler hidrolik direksiyon elektronik ateşleme, disk fren, çift bare karbüratör lpg li falan bir araba, bu sitedeki atılgan abinin (ati79) arabası zaten yeşil olan...

Araçta düşündüğüm birkaç şey var, bunları da bu bahaneyle sormak isterim..

1. diferansiyelinden yağ kaçırıyor sanırım altı ıslanmış oluyor sabahları oğlanın :smiley: bu önemli ciddi bir sorun mudur?
2. rengini siyaha boyatmayı düşünüyorum..
3. tentesi bitik durumda bir tente şart... tente arayışlarındayım..
4. vites kolu çok aşağıda onu yükseltmek istiyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum ek mi yapılacak?
5. el daha doğrusu ayak freninde yani park ettiğimizde çektiğimiz frende sorun var tutmuyor fren...
6. içine bir döşeme halı vs... bişiler düşünüyorum ama plastikten falan malzemelerde var sanırım bu konudan emin değilim tam olarak...
7. arka koltuk için bazı fikirlerim var ve koltukları komple döşetmekle ilgili...
8. üstündeki sis farlarını sökebilirim..

hatta ben bunları başka konu açıp sorsam daha iyi olacak sanırım :smiley:

hayırlı olsun siz başınıza belayı almışsınız :smiley: artık eliniz cebinizden hiç çıkmaz tefeciden faizli para almış gibi :smiley: ama arazide çok keyif alırsınız güle güle kullanın

korkma uygar tefeciye falan ihtiyacın yok yazdıkların incir cekirdeğini doldurmaz .))

Hayırlı olsun güle güle binin...

Yazdıklarınız her CJ de hemen hemen aynı... ;) Mesela halı demişsininiz CJ de halı sadece cadde de gezicekseniz düşünülebilir...Ayak freni(el freni) çokta önemli değil 1 2 ay geçtikten sonra bu yazdıklarınız ne kadar basit olduğunu anlıcaksınız kendi aracınızın ustası olucaksınız...

Tenteye gerek yok yaz geldi üstünü açıp bikinisini takın...

Defransiyellerin keçesi değişir önemli bir sorun yok...

Vites kolu tornacıda uzatılabilir...Sizin araçta yükseltme var..

Koltukları arazide kullanıcaksanız yarış tipi tavsiye ederim...

Tüm Cj serisi arazi araçlarınızın bakım, onarım, ve modifiye işleri itinayla yapılır. ''Offroad Garajı'' Orçun Usta 0532 65 888 65 Servisimizde işlem gören tüm araçların yedek parça tedariği (1938-2010) tarafımızca yapılmaktadır.
- Makas, amortisör, kupa takozu, şaft işleri
- Hidrolik direksiyon, şanzıman, motor tamir ve modifiye işleri
- Muhteliftelif yağ kaçaklarının giderilmesi ve her türlü lastik, jant ve poryo kilidi uygulamaları
- Kilitli difransiyel ve otomatik şanzıman işleri

Görünt0007.jpg

Grnt840.jpg

Görünt.018.jpg

Grnt696.jpg

Grnt867..jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.